WHO

WHO i Viber zajedno u borbi protiv dezinformacija o virusu korona

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Rakuten Viber najavili su novo partnerstvo putem kojeg će se zajednički boriti protiv dezinformacija koje okružuju pandemiju COVID-19, i to uz pomoć globalnog, interaktivnog, višejezičnog chatbota. Misija je suprotstaviti se lažnim vijestima i lažnim informacijama oko virusa koje već duže vrijeme kruže.

SZO upozorava: Malarija prijeti polovini svjetske populacije

LONDON - Malarija je bolest od koje i dalje svake godine obole milioni ljudi i od čijih posljedica život izgubi oko 400.000, uglavnom djece u Africi.

Broj oboljelih od ospica u prvom tromjesečju porastao za 300 odsto

Broj oboljelih od ospica u svijetu porastao je u prva tri mjeseca 2019. za 300 posto u odnosu na isto razdoblje lani, objavila je u ponedjeljak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Preti nam šest opasnih epidemija koje su već aktivne

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava da je u junu ove godine prvi put u istoriji istovremeno svijetom haralo čak šest smrtonosnih virusa.

WHO: Ovisnost o seksu je mentalna bolest

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je zvanično klasifikovala kompulsivno seksualno ponašanje, odnosno ovisnost o seksu, kao mentalnu bolest.

Džodi Vitaker: Velika je čast biti Doktor Hu

Legendarna britanska naučnofantastična TV serija "Doctor Who", koja je stvorena u produkciji televizijske kuće BBC, dobila je prvi put nakon 54 godine emitovanja prvog ženskog doktora.

WHO potvrdila: Medicinska marihuana nema štetnih posljedica na zdravlje

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) potvrdila je da medicinska marihuana nema štetnih posljedica na zdravlje.

Najčitanije