Wall Street

Njujorška berza danas ponovo otvara vrata

Njujorška berza trebalo bi danas ponovo da otvori svoja vrata trgovcima, nakon dvomjesečnog zatvaranja zbog pandemije virusa korona.

Akcije na Vol stritu rastu jer virus jenjava u nekim regionima

NJUJORK - Američke akcije bilježe danas rast, a ojačale su i dionice na globalnim tržištima, pošto se oporavlja optimizam investitora zbog podataka da je pandemija virusa korona izgleda dostigla vrhunac i da popušta u nekim dijelovima svijeta.

Akcije na Volstritu pale nakon Trampove izjave o epidemiji

Tri glavna indeksa Njujorške berze pala su za više od četiri odsto noćas, nakon upozorenja predsjednika SAD Donalda Trampa na moguću veliku smrtnost od virusa korona u naredne dvije nedjelje, što je navelo investitore na paničnu prodaju čak i aktiva koje se smatraju sigurnim.

Virus korona razara svjetske berze, zbrisao 15 biliona dolara

Zemljotres na svjetskim trištima kapitala, valuta i robe, zbog pandemije virusa korona, traje već tri mjeseca i izazvao je, vjerovatno, najrazorniju rasprodaju aktiva od Velike depresije.

Bik s Wall Streeta seli na sigurnije mjesto

Bronzana statua bika ispred američke berze u Njujorku biće prebačena narednih dana na sigurniju lokaciju.

Iz Banjaluke do akcija na Wall Streetu

BANJALUKA Brokerska kuća "Eurobroker" iz Banjaluke u saradnji s renomiranom američkom brokerskom kućom prva i jedina u Bosni i Hercegovini nudi klijentima mogućnost trgovanja i investiranja na više od 100 svjetskih tržišta, saopšteno je iz te kuće.

Wall Street raste, najviše porastao "Apple"

Na Wall Streetu su u ponedjeljak berzanski indeksi porasli, što se najviše zahvaljuje rastu cijena dionica u tehnološkom sektoru, dok su zabrinutosti u vezi s trgovinskim odnosima između SAD i Kine splasnule.

Wall Street znatno pao drugi dan zaredom

​Indeksi na Wall Streetu su i u srijedu znatno pali, drugi dan zaredom, što je posljedica strahovanja ulagača da će trgovinski sukob između SAD-a i Kine izazvati usporavanje rasta svjetske ekonomije.

Prosječna plata na Wall Street-u preko 420 hiljada dolara

​Prosječan bonus plaćen trgovcima na Volstritu pao je za više od 30.000 dolara, uprkos skoku profita od 11 odsto u industriji hartija od vrijednosti, navodi se u danas objavljenom izvkeštaju kontrolora finansijskih poslenika države Njujork.

Wall Street pao drugi dan zaredom

​Na Wall Streetu su cijene dionica pale drugi dan zaredom zbog smanjenja procjena rasta evropskih ekonomija i zabrinutosti ulagača u vezi s trgovinskim pregovorima između SAD-a i Kine.

Najčitanije