Weekend Media Festival

Poruke sa 12. Weekenda: Mediji ne izumiru, djeci smo oduzeli djetinjstvo

ROVINJ - Dvanaesto izdanje "Weekend Media Festivala", najvećeg regionalnog festivala komunikacija, završeno je u nedjelju, a više od pet hiljada učesnika je tokom trodnevnoga održavanja imalo priliku da uživa u preko 50 predavanja, panela, prezentacija i radionica koje je održalo više od 150 govornika iz cijelog svijeta.

"Električni orgazam" i "Piloti" zatvorili 12. "Weekend Media Festival"

ROVINJ - Dvanaesto izdanje "Weekend Media Festivala", najvećeg regionalnog festivala komunikacija, završeno je u nedjelju, a više od 5.000 učesnika je tokom trodnevnog održavanja imalo priliku da uživa u preko 50 predavanja, panela, prezentacija i radionica koje je održalo više od 150 govornika iz cijelog svijeta.

Mediji i "borba" sa lažnim vijestima

Društvene mreže u velikoj mjere uticale su na navike ljudi, a posebno na način na koji korisnici dolaze do informacija o svakodnevnim dešavanjima.

Dodjelom nagrada SomoBorac završen Weekend media festival

Dvanaesto izdanje festivala Weekend media u Rovinju danas je svečano završen dodjelom nagrada SomoBorac za najbolje digitalne radove u regionu.

Na Weekend Media Festival dolazi Sara Fisher

​ZAGREB – Donald Trump je današnji dan počeo s tvitom u kojem se obračunava s Axiosom i optužuje ih da rade sve kako bi osramotili američkog predsjednika.

Weekend Media Festival: Kako zadržati najbolje kada svi žele otići?

ZAGREB - Mediji svakodnevno izvještavaju o crnim godinama u kojima je Hrvatsku, u potrazi za boljim poslom, napustio veliki broj ljudi. Najviše ih odlazi u Njemačku, a nedavno je objavljeno da se u samo dvije godine tamo iselilo više od 110 tisuća ljudi te da je Hrvatska na petom mjestu po useljavanju u Njemačku.

Ed Sheeran vs. Petar Grašo: Emituje li radio stalno istu muziku?

Formatirani radio često se doživljava kao bauk i neprijatelj svake kreativnosti, iako su takve radijske stanice u pravilu pri vrhovima liste slušanosti.

Proglašenje najboljeg PR-a na Weekend Media Festivalu

ZAGREB - Ko je u svijetu političkog PR-a dostupan, brz, elokventan, konkretan i korektan, a ko se ne javlja na telefon kad je bitno, saznaćemo na 12. Weekend Media Festivalu koji se ove godine održava od 19. do 22. septembra u Rovinju.

Kako preživjeti seks, laži i nekretnine?

ZAGREB – Weekend Media Festival će se u svom dvanaestom izdanju od 19. do 22. septembra, osim na već poznatom mjestu u staroj fabrici duvana u Rovinju, održati i u luksuznom Grand Park Hotelu Rovinj te okupiti najrelevantnije stručnjake komunikacijske industrije iz čitave regije. Na predavanjima, panelima i radionicama, aktualiziraće se brojne teme, od streaming servisa i uticaja tehnologije, do iseljavanja iz Hrvatske i promjena u novinarstvu, zbog čega žustrih rasprava sasvim sigurno neće nedostajati.

Jean-Claude Biver dolazi na Weekend Media Festival u Rovinj

​ZAGREB – Weekend Media Festival u Rovinj dovodi jednog od najznačajnijih biznismena iz industrije luksuznih brendova, čelnika Hublota i Zenitha i non-executive direktora poslovne jedinice za satove grupacije LVMH Watches Worldwide, Jean-Claude Bivera.

Najčitanije