WhatsApp

Trikovi za WhatsApp koje morate da probate

Ove trikove morate da probate ako želite da se "sakrijete" od pojedinih ljudi.

Proradili Facebook, WhatsApp i Instagram

Društvene mreže Facebook, Instagram i Whatsapp ponovo su u funkciji.

Instagram, Facebook i WhatsApp pali širom svijeta

Svjetski mediji prenose da su pale popularne društvene mreže Facebook, Instagram i Whatsapp.

WhatsApp poboljšava PiP mod u svojoj Android aplikaciji

WhatsApp, koji je u vlasništvu Facebooka, je prošle godine u maju predstavio Picture-in-Picture (PiP) Mode za svoju iPhone aplikaciju, a funkciju je proširio na Android u decembru.

WhatsApp će uskoro detektovati spam i lažne vijesti

Prema navodima sajta WABetaInfo, WhatsApp servis (koji je u vlasništvu Facebooka) testira novu funkciju koja će omogućiti korisniku da vidi koliko puta je njegova poruka prosljeđena.

WhatsApp ima novi alat za provjeru fotografija

Nova beta funkcija WhatsAppa dolazi s web preglednikom ugrađenim u aplikaciju i mogućnošću provjere fotografije koju vam je neko poslao tokom ćaskanja kako biste mogli ustanoviti odakle je zaista došla.

WhatsApp testira pregled veb stranica u okviru aplikacije

WhatsApp, poput mnogih drugih kompanija, takođe ima beta kanal u kojem testira nove funkcije i ideje prije nego što ih omogući dostupnim svima.

Suosnivač WhatsAppa: Obrišite Facebook

Suosnivač WhatsAppa Brajan Akton tokom rijetkog pojavljivanja u javnosti, na Univerzitetu Stanford u srijedu, branio je svoju odluku da proda tu kompaniju Facebooku za 19 milijardi dolara te je studentima poručio da obrišu svoj profil na toj društvenoj mreži.

WhatsApp foto alatka u borbi protiv lažnih vijesti

​WhatsApp radi na novoj alatki čija će funkcija biti da se lakše utvrdi da li je neka fotografija lažna ili ne, budući da veliki broj korisnika lako povjeruje u foto montaže čija je jedina svrha da osnaže njegu pogrešnu informaciju.

WhatsApp zabranjuje dva miliona naloga u borbi protiv spama

WhatsApp preduzima korake u borbi sa problemom da se aplikacija često koristi za širenje neistinitih informacija, što je u nekim situacijama dovodilo i do fatalnih posljedica.

Najčitanije