WhatsApp

WhatsApp: Napadi preko malicioznih GIF-ova

Ranjivost koja hakerima omogućava da preuzmu kontrolu nad ranjivim uređajima pogodila je WhatsApp, a opasnost je stigla sa malicioznim GIF-ovima koji kompromituju komunikaciju u okviru aplikacije, ali i fajlove, te druge poruke na pogođenim uređajima.

WhatsApp testira nestajuće poruke

​WhatsApp testira nestajuće poruke, a funkcija se pojavila u beta verziji 2.19.275 za Android aplikaciju, kako je WABetaInfo primijetio.

WhatsApp mana hakerima omogućavala da vrše izmjene u razgovorima

Jedna od bezbjedonosnih funkcija, koje WhatsApp podržava, jeste end-to-end enkripcija. To znači da su poruke poslate i primljene preko WhatsAppa enkriptovane, što u teoriji znači da niko ne bi trebalo da ih presretne i pročita njihov sadržaj. Međutim, bezbjedonosni istraživači kompanije Check Point sada sugerišu drugačije.

Facebook brendira Instagram i WhatsApp sopstvenim nazivom

Facebook sprema nove izmene za servise koji su u vlasništvu kompanija, a to je novo brendiranje naziva. Sugeriše se da su zaposleni u Facebooku obavešteni da će kompanija dodati svoje ime uz Instagram i WhatsApp. Popularni servisi će ubuduće biti poznati kao "Instagram from Facebook" i "WhatsApp from Facebook".

WhatsApp razvija verziju koja može da radi i kada je isključen uređaj

WhatsApp je 2015. godine predstavio desktop verziju svoje aplikacije koje je prikazivala razgovore sa mobilne verzije.

Program koji je krao podatke iz WhatsAppa postao još jači

​Zlonamjerni program koji je krao podatke iz vašeg WhatsAppa upravo je postao još jači. Posebno zabrinjava što Pegasus bez problema zaobilazi i dvostupanjsku autentifikaciju bez ikakva znanja korisnika.

Otkriven novi sigurnosni propust u WhatsAppu

​Ako ste nekad davno, skidajući aplikaciju WhatsApp na svoj mobilni, stisnuli "da" petnaest puta samo da je brže pokrenete, možda biste mogli razmisliti o mijenjaju nekih postavki.

Ne rade Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger

Facebook, Instagram i WhatsApp su prestali da rade pojedinim korisnicima širom Britanije i Evrope.

WhatsApp testira opciju dijeljenja statusa na druge aplikacije

Kompanija WhatsApp je za svoju popularnu aplikaciju počela testirati opciju dijeljenja statusa na druge aplikacije.

Facebook ne da svoje aplikacije novim korisnicima Huawei telefona

VAŠINGTON - Facebook je objavio da više ne dozvoljava da se njegove aplikacije unaprijed instaliraju u "pametne telefone" koje proizvodi kineski gigant Huawei.

Najčitanije