Wikileaks

Londonski sud odlučuje o izručenju Džulijana Asanža SAD

LONDON - Na londonskom Visokom sudu danas će početi dvodnevno ročište o izručenju osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža Sjedinjenim Državama, koje ga optužuju za krađu i hakovanje povjerljivih dokumenata.

Sud u Londonu donosi odluku o izručenju Asanža

LONDON - Sud u Londonu danas će objaviti odluku o tome da li osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž može biti izručen iz Britanije u SAD.

Dan kada je Amerika osramoćena

BIJELJINA - Vodeći svjetski listovi objavili su 28. novembra 2010. godine na svojim internet sajtovima hiljade povjerljivih dokumenata američkih tajnih službi iz kojih se vide stavovi Vašingtona o brojnim svjetskim liderima, što je izazvalo oštro reagovanje Bijele kuće i Pentagona.

Asanž i SAD pred londonskim sudom

LONDON - Predstavnici američke vlade i osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, suočiće se u sutra u Vulvič Kraun sudu u Londonu uz visoko obezbjeđenje, a deceniju nakon što je Vikiliks objavio mnogobrojne tajne vojne dokumente.

Švedska odustala od istrage protiv Asanža

Tužilaštvo u Švedskoj odustalo je od istrage protiv suosnivača WikiLeaksa Džulijana Asanža povodom optužbi za silovanje iz 2010. godine.

Tužilaštvo Švedske odustaje od zahtjeva da ispita Asanža

STOKHOLM - Tužilaštvo Švedske odustaće od zahtjeva Britaniji da dozvoli da se ispita osnivač WikiLeaksa Džulijan Asanž o optužbi za silovanje iz 2010. dok ne završi analizu dostupnih dokaza.

WikiLeaks: Asanž žrtva moćnih aktera, uključujući CIA

LONDON - Međunarodna neprofitna organizacija Wikileaks, čiji je osnivač Džulijan Asanž danas uhapšen u Londonu, optužila je "moćne aktere", uključujući američku Centralnu obavještajnu agenciju (CIA), za "sofisticirane napore" da se Asanž dehumanizuje, delegitimiše i odvede u zatvor.

WikiLeaks‏ objavio mejlove iz predizborne kampanje Makrona

PARIZ - WikiLeaks je objavio više od 20.000 mejlova iz predsjedničke kampanje francuskog lidera Emanuela Makrona.

Žena koja je optužila Asanža u šoku

STOKHOLM - Žena koja je optužila osnivača WikiLeaksa Džulijana Asanža za silovanje nazvala je odluku švedskog tužilaštva da odbaci optužbe protiv Asanža "skandalom".

Apel Trampu za oslobađanje Asanža

VAŠINGTON - Više od 100 aktivista uputilo je otvoreno pismo američkom predsjedniku Donaldu Trampu, apelujući da odbaci sve optužbe protiv osnivača Wikileaks Džulijana Asanža.

Najčitanije