Xbox

Microsoft izbacuje dvije nove konzole za gejmere

Microsoft radi na paru sljedeće generacije Xbox konzola pod imenom Anaconda i Lockhart.

Sljedeće godine stiže najjeftiniji Xbox

Sony i Microsoft sve se više okreću novim generacijama igračkih konzola, a iako nasljednike PlayStationa 4 i Xboxa One ne treba očekivati prije 2020. godine, to ne znači da će sljedeća godina biti dosadna za ljubitelje konzola i da će proći samo u iščekivanju novih generacija. Dapače, 2019. biće izuzetno zanimljiva na ovom tržištu jer bi Microsoft mogao predstaviti novu verziju aktuelne generacije Xboxa koja neće imati ulaz za diskove te će se sve igre morati preuzimati na sam uređaj, no zato bi trebala imati opciju kojoj mnogi ljubitelji videoigara neće moći odoljeti – nisku cijenu.

Stigao Xbox kontroler za ljude sa posebnim potrebama

Sredinom maja ove godine, kompanija Microsoft, odnosno odjeljenje koje se bavi Xbox-om, predstavilo je novi, specijalno dizajnirani kontroler za Xbox čija je svrha da omogući maksimalno komforno igranje širokom broju ljudi koji imaju posebne potrebe usljed zdravstvenih problema i nesreća, te nisu u mogućnosti da koriste obje ruke ili imaju ograničenu pokretljivost.

Saznajte kada stiže nova generacija Xbox-a

Nakon što su iz Sonyja nedavno objavili kako životni vijek četvrte generacije PlayStationa polako ulazi u posljednji stadij, čime su indirektno poručili kako će se sve više okrenuti razvoju PlayStationa 5 (koji bi mogli predstaviti za godinu ili dvije), ove sedmice na mreži su procurile informacije o Microsoftovim planovima za ovo tržište. Još u nedjelju na E3 konferenciji šef razvoja Xboxa Phil Spencer rekao je kako Microsoftovi inženjeri dobro napreduju s razvojem novih konzola Xbox, no detalje vezane za vrijeme predstavljanja ipak nije otkrio.

Najčitanije