YU grupa

Iskrena i obostrana emocija Banjaluke i "Yu grupe"

Ili živiš rokenrol ili ne znaš šta je to, stihovi su "Yu grupe" sa kultnog albuma "Rim" iz 1994. godine, koji je dobio naziv po mjestu snimanja. Ti stihovi su svoje mjesto i najčvršće utočište, međutim, pronašli u Banjaluci i okolnim gradovima, gdje uvijek na gostovanju popularnih rokera bivaju istaknuti na transparentima vjernih obožavalaca. Tako je bilo i u subotu uveče na otvaranju "Banjalučkih dana muzike", koje je obilježila upravo "Yu grupa". "Nona", "Dunavom šibaju vetrovi", "Gledaj samo pravo", "Bože, spasi me", samo su neke od pjesama koje su podsjetile na 48 godina dugu karijeru, a omaž ovom broju dat je nekoliko časova prije samog koncerta otvaranjem izložbe crteža Marije Đurić "Četrdeset osmi krug rock'n'rolla" u "The Master Craft Brewery" pabu.

"Banjalučki dani muzike": Riblja čorba, Marčelo i Elemental u gradu na Vrbasu

"Riblja čorba", "Partibrejkers", "YU grupa", "Ničim izazvan", Marčelo i "Napeti kvintet" i "Elemental" neki su od izvođača koji će zabavljati publiku na platou ispred tvrđave Kastel, gdje će se od 29. juna do 2. jula održati 5. festival "Banjalučki dani muzike".

"Yu grupa" okupila više hiljada ljudi na Palama

PALE - U okviru "Gospojinskih svečanosti" na Studentskom trgu na Palama je održan koncert "Yu grupe" iz Beograda kojem je prisustvovalo više hiljada ljudi.

Najčitanije