Youtube

Strimer rekorder prelazi sa Twitcha na rivalsku platformu

Ludvig Ahgren, strimer koji je vjerovatno najpoznatiji po svom jednomjesečnom subatonu koji se održao ranije ove godine, odlazi sa Twitcha.

Igraju "Squid Game" u stvarnom životu - s dvije bitne razlike

U Netflixovoj popularnoj seriji "Squid Game", ulozi su visoki. Ako pobijedite, dobijate 45,6 milijardi korejskih vona (oko 39 miliona dolara). Ako izgubite - umrete. Jutjuber MrBeast je sada kreirao "Squid Game" u stvarnom životu, s tim što ulog nije život igrača.

Facebook prvi put popularniji nego YouTube u jednom gejming segmentu

Podaci za treće tromjesečje ove godine pokazuju zanimljive promjene u domenu pregleda igara koje se strimuju na dvije popularne platforme.

Misteriozna pećina slučajno otkriće jutjubera

Jedan YouTube istraživač došao je do nevjerovatnog otkrića nakon što je naletio na šupljinu i prostoriju ispod drveta, koje su ga dovele do zapanjujuće očuvane pećine vitezova Templara.

YouTube implementira istovremeno gledanje klipova i čitanje komentara

YouTube dobio novu interesantnu opciju za sve one koji nemaju puno vremena.

BiH pokušava da oporezuje "Facebook" "Google", "YouTube"...

SARAJEVO, BANJALUKA - Predstavnički dom parlamenta BiH danas će razmatrati inicijativu o izmjeni Zakona o PDV-u u smjeru da se oporezuju veliki tehnološki giganti ("Facebook", "Google", "YouTube", "Amazon", "Apple"), međutim pitanje je da li BiH može riješiti taj problem s obzirom na to da je tek rijetkim zemljama to pošlo za rukom.

Mozilla traži da se popravi "užasan" YouTube algoritam

YouTube je dugo kritikovan zbog algoritma koji mnogim korisnicima baš i ne preporučuje nešto korisno. Kompanija je obećala poboljšanja, ali kritičari, kao što je Mozilla, smatraju da je nemoguće provjeriti da li se na tim poboljšanjima zaista i radi.

Algoritmi na internetu pogoduju nekritičnom sagledavanju informacija

Društvene su mreže danas mjesta gde najčešće tražimo vijesti, a informacije na koje tamo nailazimo su raznorazne. Bilo da su tačne ili ne, lako ih je nekritički prihvatiti, naročito ukoliko su u skladu sa našim stavovima.

Isplivali neprikladni video snimci jednog od najpoznatijih jutjubera

Od teorija zavjere do zabavnih i smiješnih videa koje snima sa svojom porodicom i bliskim prijateljima, Šejn Doson uvijek gledaoce zabavlja svojim sadržajem na YouTubeu. Koliko su njegovi videi nestrpljivo iščekivani i koliko ih ljudi vole govori i brojka pratilaca koje ima, a to je gotovo 23 miliona. Kada je objavio svoj posljednji video, stvari su se drastično počele mijenjati.

YouTube dodaje podsjetnik za spavanje

YouTube je najavio lansiranje nove funkcije u njihovoj aplikaciji za gledanje video snimaka. Ova nova funkcija trebalo bi da podsjeća korisnike uveče da je kasno i da se isključe sa platforme, jer je vrijeme za spavanje.

Najčitanije