Yugo

Jedini bh. restaurator "Zastavinih" auta: "Fići" i jugi vraća stari sjaj

KAKANJ - Automobili proizvedeni u nekadašnjoj kragujevačkoj fabrici "Zastava automobili" za stanovnike bivše Jugoslavije bili su statusni simbol i dugoročna investicija, a limene ljubimce, iako bez sigurnosnih pojaseva na zadnjim sjedištima, automatskih brava i klimatizacije porodice su prenosile s koljena na koljeno.

Yugo upalio iz prve poslije 15 godina stajanja

Amerikanci su proglasili Yugo najgorim automobilom, ali da to nije baš tako svjedoči primjer baš iz SAD, kada je jedan iseljenik sa područja bivše Jugoslavije uspio da sredi i upali "jugo" poslije 15 godina stajanja u pustinji.

Prodaje se najjači Yugo na svijetu od 1000 KS

Najjači serijski Yugo je imao 1.3 motor, a tjuneri u pravilu nisu išli dalje od ugradnje snažnijih Fiatovih motora. Najradikalniji primjerak dolazi iz Amerike.

Holivudski glumac naučio voziti u Yugu

Glumac Dejvid Boreanaz, domaćoj publici najpoznatiji po ulogama u serijama Bafi ubica vampira i Kosti, donedavno je boravio u Srbiji gdje je snimao novu sezonu serije SEAL Team.

Zašto je Yugo u Americi "doživio" slom?

Na današnji dan prije 34 godine počela je prodaja modela Yugo America te ga je tokom osam godina čak 141.511 Amerikanaca kupilo (ukupno ih je izvezeno 256.691), tako da se, uprkos današnjoj negativnoj reputaciji, to teško može nazvati potpunim promašajem.

U Americi se prodaje Yugo sa samo 749 km na satu

Yugo posjeduje izuzetno lošu reputaciju kod Amerikanaca i mnogi ga smatraju za vjerovatno najgori automobil koji se prodavao "preko bare".

Pogledajte trku: Fićo, Stojadin, Yugo, Renault 4, Peglica i Buba

Na YouTube kanalu Atmosferci objavljen je zanimljiv video koji prikazuje trku starih i nekada popularnih automobila.

Amerikanac prodaje Yugo za avanturiste

Yugo je često bio osnova za kućne tjuninge, a još češće predmet sprdnje. Ova prerada dolazi iz Amerike i predstavlja legendarni Yugo u dosad neviđenom izdanju.

Mladić iz Vranja odgovorio Britancima: Evo zašto je Yugo najbolji na svijetu

Nakon što su Britanci proglasili Yugo najgorim automobilom na svijetu, jedan Srbin je stao u njegovu obranu i nasmijao čitav region.

Američka prerada Yuga po ledu ide 160 km/h

Postoji Yugo koji je sposoban da dostigne brzinu od više od 160 km/h i to po ledu. Ne vjerujete?

Najčitanije