ZOI

Predmeti sa ZOI u Sarajevu se prodaju na eBayu i dostižu ogromne cijene

Zimske olimpijske igre u Sarajevu održane 1984. godine, svima koji su imali godina da ih se sjećaju izmame osmijeh na lice. Svaka kuća je imala po neki suvenir da ih podsjeća na ovaj veliki događaj.

Italija će se kandidovati za domaćina ZOI 2026.

Italija će se kandidovati za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2026. godine, uprkos povlačenju dve prethodne kandidature.

Otvorene Paraolimpijske igre u Pjongčangu, Kazazić brani boje BiH

Spektakularnom ceremonijom pred oko 30 hiljada gladalaca na Olimpijskom stadionu u Pjongčangu otvorene su 12. zimske paraolimpijske igre.

Ruskim olimpijcima novi luksuzni automobili

Ruski premijer Dmitrij Medvedev na svečanosti je lično uručio svakom osvajaču olimpijske medalje ključeve skupocjenog BMW-a.

Lindzi Von: Šta mi vrijedi što je u Olimpijsko selo isporučeno 110.000 kondoma

Tokom 16 dana takmičenja, u Olimpijsko selo isporučeno je više od 110.000 kondoma. Neki ironično kažu da je u krevetima Olimpijskog sela bilo "uzbudljivije" nego na olimpijskim borilištima.

Pjongjang šalje delegaciju i na Paraolimpijske igre

SEUL - Sjeverna Koreja planira da pošalje delegaciju na Paraolimpijske igre koje se sljedećeg mjeseca održavaju u Južnoj Koreji, prenijela je agencija "Jonhap".

Rusi ignorisali zabranu: Nacionalna himna iz sveg glasa na pobjedničkom postolju

Ruski hokejaši i navijači proslavili su osvajanje zlatne olimpijske medalje pjevanjem državne himne dok je na ceremoniji dodjele odličja izvođena olimpijska himna.

Završene Zimske olimpijske igre u Pjongčangu

Svečanom ceremonijom zatvaranja danas su završene Zimske olimpijske igre u Pjongčangu.

Norvežani osvojili rekordnih 39 medalja u Pjongčangu

Norveški sportisti osvojili su ukupno 39 medalja na Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongčangu, čime su srušili olimpijski rekord SAD-a koji je na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru prije osam godina osvojilo ukupno 37 medalja.

Rusi osvojili zlato u hokeju

Hokejaši Rusije osvojili su zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, pošto su u finalu poslijhe produžetka pobijedili Njemačku sa 4:3.

Najčitanije