Zaštita

Novitović: Padavine za sada nisu prouzrokovale veće probleme

​ISTOČNO SARAJEVO - Kišne i snježne padavine koje su zahvatile Republiku Srpsku do sada nisu prouzrokovale veće probleme, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Evo kako da njegujete ruke da izgledaju deset godina mlađe

Ruke mogu otkrivati težak život, ali nas i činiti starijima čak i ako se nikad nismo bavile grubim poslovima.

Zašto neke aplikacije nestaju iz Google prodavnice?

Od problema sa pravilima prodavnice do odluke samih programera - ovo su razlozi zašto su neke od vaših aplikacija odjednom postale nedostupne za preuzimanje u sklopu Google-ove službene softverske prodavnice.

Košarac: Ne odustajem od uvođenja zaštitnih mjera

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao da je da neće odustati od uvođenja zaštitnih mjera za uvoz svježeg i rashlađenog mesa, jer je to neophodno, a i predstavlja politiku Republike Srpske, čiji je glavni cilj očuvanje domaće poljoprivredne proizvodnje.

Novitović: Poplavljeno preko 400 objekata

Zbog obilnih padavina koje su pogodile Srpsku poplavljeno je preko 400 objekata na teritoriji Pala, Trnova, Sokoca i Istočnog Sarajeva, rekao je Milan Novitović direktor Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

Civilna zaštita KS: Noć protekla mirno, rijeke u svojim koritima

SARAJEVO - Usprkos obilnoj kiši koja je sinoć neprekidno padala, protekla noć u Sarajevu protekla je mirno i bez značajnijih intervencija.

Najstariji raketar u RS: S olujama se bori 35 godina

BANJALUKA - Kao strijelac protivgradne preventive radim već 35 godina. Iako je to odgovoran, a nekada težak i opasan posao, ja to volim da radim, jer mislim da time služim drugima i štitim ih od vremenskih neprilika.

Premijer Holandije pod dodatnom policijskom zaštitom

AMSTERDAM - Holandski premijer Mark Rute dobio je dodatnu policijsku zaštitu usljed bojazni od napada marokanske mafije, sjevernoafričke kriminalne organizacije povezane sa švercom kokaina, dva mjeseca nakon ubistva istraživačkog novinara Petera de Vrijesa u Amsterdamu.

Plan za zaštitu od katastrofa kupi prašinu u ladici Parlamenta

SARAJEVO - Iako građani Federacije BiH godišnje za zaštitu od prirodnih i drugih katastrofa uplaćuju 27 miliona KM, Federacija BiH još od 2018. godine nema usvojen progam razvoja zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara i drugih nesreća u tom entitetu.

Ako vam je stalo do zdravlja, naočare za sunce nisu samo modni detalj

Nezaobilazna tema ovih ljetnih dana su i sunčane naočare, koje uglavnom biramo kao modni detalj. Ipak, pri odabiru sunčanih naočara iznad svega je važno da li pružaju dovoljnu zaštitu naših očiju.

Najčitanije