Zaštita

Stojanović: Hidrometeorološka situacija jutros nešto povoljnija

BANJALUKA - Hidrometeorološka situacija u Republici Srpskoj jutros je nešto povoljnija nego protekle noći, rekao je Srni portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović.

Direktor uprave CZ sa načelnicima o padavinama i poplavama

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed razgovaraće danas sa načelnicima opština Novi Grad, Kostajnica i Kozarska Dubica o aktivnostima koje preduzimaju uoči najavljenih obilnih padavina, što bi moglo izazvati bujice i porast vodostaja, te poplave i klizišta.

Uputstvo za postupanje u slučaju poplava

BANJALUKA - Civilna zaštita Grada Banjaluka izdala je prije dva dana uputstvo kako bi građani trebalo da se ponašaju u slučaju poplava, s obzirom na najavljene vremenske neprilike i obilne količine padavina koje su prognozirane za period od 12. do 15. maja.

Civilna zaštita: Uputstvo za postupanje u slučaju poplava

​Civilna zaštita Grada Banjaluka izdala je uputstvo kako bi građani trebalo da se ponašaju u slučaju poplava, s obzirom na najavljene vremenske neprilike i obilne količine padavina koje su prognozirane za period od 12. do 15. maja.

Upozorenje na moguće poplave u Bijeljini

BIJELJINA - Iz Odjeljenja za civilnu zaštitu Bijeljine pozivaju stanovništvo na maksimalnu budnost i pripravnost zbog intenzivnih padavina koje su najavljene od nedjelje do utorka, 12. do 14. maja.

Za sada bez opasnosti od izlivanja rijeka na području Banjaluke

BANJALUKA - Civilna zaštita i nadležne gradske službe prate stanje vodotokova na području Banjaluke i preduzimaju odgovarajuće mjere zaštite, s obzirom na mogućnost obilnih količina padavina, izjavio je danas šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Oprez zbog najavljenih obilnih padavina

​ISTOČNO SARAJEVO - Republička uprava Civilne zaštite upozorava institucije, kolektive, nadležne službe i građane da svoje aktivnosti prilagode meteorološkoj prognozi i da dodatnu pažnju obrate na imovinu, pogotovo uz vodotokove, zbog najavljenih obilnih padavina koje mogu izazvati poplavu.

Kako zaštititi automobil od ogrebotina?

Dok je automobil u garaži, na sigurnom, nema razloga za zabrinutost, ali čim izađemo na cestu i uključimo se u saobraćaj opasnosti od ogrebotina vrebaju na sve strane: kamenčići koji lete s površine ceste, odbačeni točkovima drugih automobila, grančice drveća pored kojeg prolazimo pa se "očešu" o naš automobil itd.

Prihvaćene inicijative za zaštitu izvora i kanjona rijeke Sane

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske prihvatilo je inicijative za pokretanje postupka proglašenja zaštićenih područja na rijeci Sani koje je Centar za životnu sredinu podnio u januaru 2019. godine. Riječ je o dvije inicijative koje se odnose na proglašenje zaštićenog područja “izvora rijeke Sane sa ponorom Mračaj” i “zaštićenog područja kanjona Prizren Grad”.

Usvojena reforma zaštite autorskih prava u digitalnoj eri

BRISEL - Članice EU usvojile su danas kontroverzni reformski paket o zaštiti autorskih prava, kako bi osigurale da umjetnici i emiteri vijesti dobiju poštenu nadoknadu u digitalnoj eri.

Najčitanije