Zaštita

Zaštititi usjeve od nevremena

GRADIŠKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da će Ministarstvo uvesti više mjera usmjerenih ka podršci i nabavci sistema koje mogu umanjiti štetu od nevremena na poljoprivrednim usjevima.

U Banjaluci predstavljen avion za protivgradnu zaštitu

BANJALUKA - Predstavnicima Republike Srpske je na aerodromu u Zalužanima, kod Banjaluke, predstavljen avion opremljen za protivgradnu zaštitu, koji namjerava da koristi preduzeće "Protivgradna preventiva Srpske" radi sprečavanja ili smanjivanja šteta na usjevima i objektima.

Dejanović: Protivgradna zaštita spremna, mada nema opasnosti od velikih nepogoda

BANJALUKA - Na području Republike Srpske danas se ne očekuju nepogode većih razmjera, ali je protivgradna zaštita spremna da dejstvuje ako bude potrebe, izjavio je Srni direktor "Protivgradne preventive Republike Srpske" Tihomir Dejanović.

Poljoprivredu Srbije će od grada štititi Republika Srpska

BEOGRAD - Srbija će finansirati izgradnju 25 automatskih protivgradnih stanica u podrinjskom delu Republike Srpske kako bi od grada odbranila svoje poljoprivredne proizvođače, navodi se u sporazumu koji su danas u Beogradu potpisali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović i ministar poljoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.

Boljim zakonskim rješenjima do veće zaštite intelektualne svojine

U Banjaluci je u ponedjeljak 17. juna održana konferencija pod nazivom "Digitalizacija i intelektualna svojima: kraj ili novi početak?" u organizaciji Instituta za javnu politiku iz Beograda, a u okviru projekta "Balkan Perspectives Today" i pod generalnim pokroviteljstvom kompanije m:tel.

Stojanović: Hidrometeorološka situacija jutros nešto povoljnija

BANJALUKA - Hidrometeorološka situacija u Republici Srpskoj jutros je nešto povoljnija nego protekle noći, rekao je Srni portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović.

Direktor uprave CZ sa načelnicima o padavinama i poplavama

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed razgovaraće danas sa načelnicima opština Novi Grad, Kostajnica i Kozarska Dubica o aktivnostima koje preduzimaju uoči najavljenih obilnih padavina, što bi moglo izazvati bujice i porast vodostaja, te poplave i klizišta.

Uputstvo za postupanje u slučaju poplava

BANJALUKA - Civilna zaštita Grada Banjaluka izdala je prije dva dana uputstvo kako bi građani trebalo da se ponašaju u slučaju poplava, s obzirom na najavljene vremenske neprilike i obilne količine padavina koje su prognozirane za period od 12. do 15. maja.

Civilna zaštita: Uputstvo za postupanje u slučaju poplava

​Civilna zaštita Grada Banjaluka izdala je uputstvo kako bi građani trebalo da se ponašaju u slučaju poplava, s obzirom na najavljene vremenske neprilike i obilne količine padavina koje su prognozirane za period od 12. do 15. maja.

Upozorenje na moguće poplave u Bijeljini

BIJELJINA - Iz Odjeljenja za civilnu zaštitu Bijeljine pozivaju stanovništvo na maksimalnu budnost i pripravnost zbog intenzivnih padavina koje su najavljene od nedjelje do utorka, 12. do 14. maja.

Najčitanije