Zaštita

Pojačane mjere žaštite zvaničnika u Indoneziji

DŽAKARTA - Predsjednik Indonezije Džoko Vidodo izjavio je danas da je naredio jačanje mjera zaštite državnih zvaničnika, dan nakon što je osumnjičeni islamski militant izbo ministra bezbjednosti dok je pozdravljao građane u jednom manjem gradu.

Kako zaštititi djecu na Instagramu?

Društvene mreže namijenjene su osobama starijima od 13 godina. Ali, svjedoci smo da i djeca otvaraju svoje profile i učestvuju u tom virtualnom svijetu. Jer, zaista, kako će neka društvena mreža provjeriti ima li neko 12 ili 13 godina?

Jondić: Više zdravstvene zaštite za radnike MUP-a Srpske

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potpisaće u Banjaluci sa predsjednikom Sindikata radnika unutrašnjih poslova Anicom Jondić posebni kolektivni ugovor između ovog ministarstva i Sindikata.

Civilna zaštita proširuje kanale u potkozarskim selima

BANJALUKA - Inženjerijske ekipe gradske Civilne zaštite danas su započele pročišćavanje i širenje kanala bujičnih i oborinskih voda na području Gornje Piskavice, sa ciljem prevencijr u slučaju jačih padavina i eventualnih poplava.

Pravo na socijalnu zaštitu ostvarilo 171 lice

KOSTAJNICA - Pravo na socijalnu zaštitu u junu ostvario je 171 korisnik Centra za socijalni rad Kostajnica, što je za tri korisnika manje nego u maju, a doznačeno im je ukupno 18.900 KM, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Zaštititi usjeve od nevremena

GRADIŠKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da će Ministarstvo uvesti više mjera usmjerenih ka podršci i nabavci sistema koje mogu umanjiti štetu od nevremena na poljoprivrednim usjevima.

U Banjaluci predstavljen avion za protivgradnu zaštitu

BANJALUKA - Predstavnicima Republike Srpske je na aerodromu u Zalužanima, kod Banjaluke, predstavljen avion opremljen za protivgradnu zaštitu, koji namjerava da koristi preduzeće "Protivgradna preventiva Srpske" radi sprečavanja ili smanjivanja šteta na usjevima i objektima.

Dejanović: Protivgradna zaštita spremna, mada nema opasnosti od velikih nepogoda

BANJALUKA - Na području Republike Srpske danas se ne očekuju nepogode većih razmjera, ali je protivgradna zaštita spremna da dejstvuje ako bude potrebe, izjavio je Srni direktor "Protivgradne preventive Republike Srpske" Tihomir Dejanović.

Poljoprivredu Srbije će od grada štititi Republika Srpska

BEOGRAD - Srbija će finansirati izgradnju 25 automatskih protivgradnih stanica u podrinjskom delu Republike Srpske kako bi od grada odbranila svoje poljoprivredne proizvođače, navodi se u sporazumu koji su danas u Beogradu potpisali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović i ministar poljoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.

Boljim zakonskim rješenjima do veće zaštite intelektualne svojine

U Banjaluci je u ponedjeljak 17. juna održana konferencija pod nazivom "Digitalizacija i intelektualna svojima: kraj ili novi početak?" u organizaciji Instituta za javnu politiku iz Beograda, a u okviru projekta "Balkan Perspectives Today" i pod generalnim pokroviteljstvom kompanije m:tel.

Najčitanije