Zaštitne maske

Grad Trebinje će platiti maske za sve osnovce

TREBINJE - Predstavnici Gradske uprave Trebinja i direktori osnovnih škola u ovome gradu složili su se danas da je sve spremno za početak nove školske godine.

Sindikat u Austriji traži plaćenu "pauzu od maske"

BEČ - Austrijski sindikat "GPA-djp" traži plaćenu pauzu u trgovini nakon dva sata rada sa maskom na glavi.

U RS obavezne maske na otvorenom gdje nije moguća distanca

BANJALUKA – U Republici Srpskoj biće obavezno nositi zaštitne maske na otvorenom, na mjestima gdje nije moguće držati distancu od dva metra, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS nakon sjednice Republičkog štaba.

Tramp neće tjerati Amerikance da nose masku, Fauči misli suprotno

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp poručio je da neće narediti Amerikancima da nose zaštitne maske radi suzbijanja pandemije virusa korona.

U Hrvatskoj od danas obavezne maske u zatvorenom

ZAGREB - U Hrvatskoj je od danas obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, a direktorka Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić upozorila je danas na važnost te mjere, kao i mjere socijalne distance i higijenu.

EU povukla sedam miliona maski, ne štite adekvatno

ZAGREB - Čak sedam miliona maski koje ne zadovoljavaju bezbjednosne standarde i ne štite adekvatno od virusa korona identifikovano je unutar Evropske unije, objavljeno je na sjednici evropskog Odbora za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača, prenosi Hina pisanje "Jutarnjeg lista".

U prodaji maske za lice s logom Barselone

Španski fudbalski klub Barselona počeo je s proizvodnjom maski za lice s logom kluba koje će se prodavati u njihovim klupskim trgovinama.

Testovi na hrčcima dokazali valjanost zaštitnih maski

Testovi na hrčcima pokazali su da korištenje zaštitnih maski bitno smanjuje širenje virusa korona, objavili su u nedjelju naučnici sa Univerziteta u Hong Kongu.

Hajduk brendirao zaštitne maske

Hajduk iz Splita pustio je u prodaju krajnje koristan artikal tokom dana pandemije virusa Covid-19.

Žene iz Sanskog Mosta sašile i podijelile 5.000 zaštitnih maski

SANSKI MOST - Članice devet udruženja, koja okupljaju žene u Sanskom Mostu, u proteklom periodu sašile su i podijelile više od 5.000 zaštitnih maski građanima i kolektivima na području ove općine.

Najčitanije