Za dom spremni

Plenković: Razgovaraćemo o zabrani pozdrava "za dom spremni"

ZAGREB - O zabrani ustaškog pozdrava "za dom spremni" (ZDS) razgovaraćemo, sve to tamo je ionako već nedopušteno, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković na pitanje postavljeno na konferenciji za novinare kada će se raspravljati o inicijativi za zabranu upotrebe pozdrava ZDS.

Milanović napustio skup u Zadru zbog ustaških simbola

ZADAR - Predsjednik Zoran Milanović i vojni vrh napustili su obilježavanje godišnjice vojno-policijske akcije Maslenica u Zadru, zbog ustaškog pozdrava "za dom spremni".

U centru Zagreba maske s ustaškim pozdravom

ZAGREB - U centru Zagreba, na policama trgovine Cro Sport Vez u Jurišićevoj ulici, mogu se kupiti crne zaštitne maske sa grbom HOS-a, na kojem je i ustaški pozdrav "za dom spremni", piše zagrebački Jutarnji list.

Sud: "Za dom spremni" u Tompsonovoj pjesmi nije prekršaj

ZAGREB - Visoki prekršajni sud u Zagrebu danas je na opštoj sjednici svih sudija odlučio da poklič "Za dom spremni" na početku pjesme "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira.

Vukovar: Ponovo majice sa ustaškim pozdravom

Desetak ljudi nosilo je majice sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni" na današnjem okupljanju u Borovu Selu gdje je položeno cvijeće na spomen-obilježje poginulim hrvatskim "redarstvenicima".

Policija zbog kiše nije privela muškarce u majicama "Za dom spremni"

ZAGREB - Nijedan od dvojice muškaraca koji su na današnjem obilježavanju 25 godina od akcije "Bljesak" u Okučanima nosili majicu s ustaškim pozdravom "Za dom spremni!" nisu ni uhapšeni ni privedeni, a obavljen je samo kratak razgovor jer je padala kiša, rečeno je portalu "Indeks" u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, kojoj pripadaju Okučani.

IDS: Javiti Nijemcima da je pozdrav "Hajl Hitler" sasvim OK

ZAGREB - Istarski demokratski sabor (IDS) osudio je danas odluku Visokog prekršajnog suda u Zagrebu da, kako prenose mediji, Marko Perković Tompson uzvikivanjem ustaškog pozdrava "za dom spremni" na početku antisrpske pesme "Bojna Čavoglave" nije prekršio zakon.

Mediji: Panika u Hrvatskoj zbog presude pokliču "Za dom spremni"

​ZAGREB - Informacija da je Visoki prekršajni sud u Zagrebu novčano kaznio makarskog pjevača Marija Rosa izazvala je reakcije i postala je tema dana u hrvatskoj javnosti.

Splitom se opet orilo "Za dom spremni"

​SPLIT - Prilikom obiejžavanja godišnjice Devete jedinice Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) ponovo su se čuli uzvici "Za dom spremni".

"Za dom spremni" na zgradi hrvatskog novinarskog društva

​ZAGREB - Na ulazu u zgradu Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu ispisan je ustaški pozdrav "Za dom spremni!".

Najčitanije