Zabrana

Rusima će možda biti zabranjeno da kupuju nekretnine u EU

Evropska komisija (EK) predlaže prekid poslova u sektoru nekretnina s ruskim državljanima, rezidentima i poslovnim entitetima.

Zabrana prevoza za teretna vozila preko 7.5 tona ukupne mase

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je Naredbu o zabrani saobraćaja za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase, osim teretnih vozila koja će biti angažovana u navedenim aktivnostima, za 01. maj 2022. godine od 07.00 do 17.00 časova na magistralnom putu M1-100 Kozarska Dubica-Draksenić-Granični prelaz Donja Gradina i magistralnom putu M1-102 Draksenić – Gradiška, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Austrija priprema zakon koji zabranjuje grijanje na gas

BEČ - Ministarstvo za zaštitu životne okoline Austrije, u nacrtu novog zakona predviđa od 2023. godine zabranu grijanja na gas za novu gradnju.

Objavljena lista hemikalija kojima slijedi zabrana u Evropi, neke i u proizvodima za bebe

BRISEL - Evropska komisija objavila je listu oko 12.000 potencijalno otrovnih ili štetnih hemikalija koje bi uskoro mogle biti zabranjene u Evropi, a koriste se u kozmetici, igračkama, čak i u proizvodima za bebe.

Rusija zabranila ulazak Borisu Džonsonu

LONDON - Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je zabranilo ulazak u zemlju britanskom premijeru Borisu Džonsonu, ministarki spoljnih poslova Liz Tras, ministru odbrane Benu Volasu kao i još desetorici članova Vlade i političara.

Ukrajinska Rada zabranila isticanje slova Z i V

KIJEV - Vrhovna rada Ukrajine usvojila je nacrt zakona koji zabranjuje isticanje slova V i Z u toj zemlji, a Ruska Federacija je označena kao "teroristička zemlja", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu vladajuće stranke Sluga naroda.

Ujić: BiH zabranila ulazak za 300 osoba, najviše iz Turske i Albanije

BANJALUKA - U bazi Registra određenih stranaca (ROS) nalaze se imena oko 300 ljudi kojima je zabranjen ulazak u BiH, među kojima je i 27 državljana Srbije, rekao je direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić.

Zabranjen rad nedjeljom

MOSTAR – Gradsko vijeće Mostara većinom je glasova usvojilo Odluku o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Grada Mostara.

Japan zabranjuje izvoz luksuzne robe u Rusiju

TOKIO - Japan će zabraniti izvoz luksuzne robe u Rusiju od 5. aprila, najavilo je danas Ministarstvo ekonomije, trgovine i industrije te zemlje.

Petronijević nakon zabrane ulaska u BiH: Danas mi je na Karakaju stavljena "žuta traka"

BEOGRAD - Ugledni advokat iz Beograda Goran Petronijević izjavio je Srni da mu je, zabranom ulaska u BiH na graničnom prelazu Karakaj, danas stavljena "žuta traka".

Srbija zabranjuje izvoz jestivog ulja, točenje goriva do 60 l

Vlada Srbije usvojila je izmijenjene uredbe, kojima je omogućeno točenje goriva na benzinskim pumpama do 60 litara u odgovarajuće posude, kao i da na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz doda i rafinisano suncokretovo ulje.

Milanović zabranio prelete vojnih aviona iznad Hrvatske

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske i vrhovni komandant Oružanih snaga Zoran Milanović danas je izdao naređenje načelniku Glavnog štaba Oružanih snaga Hrvatske admiralu Robertu Hranju kojim se najstrože zabranjuju preleti vojnih aviona iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj.

Đokić o zabrani ulaska Koviću u BiH: Udarac na intelektualce najniži oblik represije

BANJALUKA - Zabrana ulaska u BiH profesoru istorije Milošu Koviću odraz je nemoći i odsustva zdravog razuma, a udarac na intelektualce je najniži oblik represije, smatra lider Socijalističke partije Petar Đokić. BANJALUKA - Zabrana ulaska u BiH profesoru istorije Milošu Koviću odraz je nemoći i odsustva zdravog razuma, a udarac na intelektualce je najniži oblik represije, smatra lider Socijalističke partije Petar Đokić.

Njemačke turističke agencije izbrisale Rusiju iz ponude

BERLIN - Njemačke turističke agencije izbrisale su Rusiju iz svoje ponude kao reakciju na vojnu operaciju ruske vojske u Ukrajini.

Britanija razmatra zabranu Raša tudeja

LONDON - Britanska vlada je zatražila od regulatornog tijela za komunikacije u zemlji da preispita dozvolu za emitovanje ruskog TV kanala Raša tudej, optužujući kompaniju da je dio "globalne kampanje dezinformacija".

Najčitanije