Zabrana

Od ponoći zabrana prevoza eksplozivnih materija u RS

BANJALUKA - Na teritoriji Srpske sutra će, na Dan Republike, biti zabranjen prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

Irska želi da zabrani "benzince" i "dizelaše" do 2030. godine

Vlada Republike Irske donijeće novi zakon koji bi zabranio registraciju vozila koje pokreće benzin i dizel vrsta goriva.

"Turska bi mogla da zabrani SAD korištenje baza"

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu sugerisao je danas da se Sjedinjenim Američkim Državama može zabraniti korištenje dvije strateške vazdušne baze u Turskoj kao odgovor na moguće američke sankcije protiv njegove zemlje, javila je državna turska agencija Anadolija.

Zabranjen uvoz 636 dječjih lutki, naređeno njihovo uništavanje

SARAJEVO - Zabranjen je uvoz zdravstveno neispravne pošiljke koja sadrži 636 dječijih lutki tipa "Beba sa cucom Smile" i istovremeno naređeno njeno uništavanje, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Google ograničava oglašavanje političkih stranaka

Svjetski internet gigant Google ograničiće mogućnost targetiranja glasača tokom političkih kampanja, odnosno neće više dozvoljavati političarima i strankama da reklame upućuju tačno određenim ciljnim grupama na osnovu pretpostavki o političkim stavovima građana.

Kojim strankama je CIK BiH zabranio kandidovanje na izborima

SARAJEVO - Zbog kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) danas je izrekla administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima za 13 političkih stranaka.

Brisel će do 2035. zabraniti benzinske automobile na svojim ulicama

Vlasti u Briselu planiraju da do 2035. godine zabrane upotrebu benzinskih automobila na svojim ulicama.

Amsterdam odbacio zahtjev da se ezan pušta preko zvučnika

AMSTERDAM - Amsterdam je odbacio zahtjev uprave džamije Blauwe da ezan, poziv na molitvu, puštaju preko zvučnika.

Srpskim sportistima ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

BEOGRAD - Kosovska policija zabranila je ulazak na Kosovo i Metohiju članovima Košarkaškog kluba "Ras" iz Novog Pazara, koji je trebalo da igraju u Sjevernoj Mitrovici.

Za 41 vozača zabrane vožnje

DOBOJ - Službenici Policijske uprave Doboj su tokom pet dana evidentirali 218 vozača koji su prekoračili brzinu vožnje, a za 41 vozača izrečena je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Najčitanije