Zabrana

Američka vlada ne preporučuje dnevnu dozu aspirina starijima od 60

Stručna komisija američke vlade saopštila je u utorak da više ne preporučuje dnevnu dozu aspirina kako bi se smanjio rizik od srčanog i moždanog udara kod ljudi starijih od 60 godina, prenijela je francuska novinska agencija AFP.

Upozorenje nadležnih u SAD da se ne putuje u Hrvatsku

VAŠINGTON - Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) upozorili su danas da se ne putuje u Hrvatsku zbog širenja kovida 19.

Jala Bratu i Bubi Koreliju zabranjen ulaz u Srbiju

Poznatom reperskom dvojcu nije dozvoljeno da uđu u Srbiju, pa su organizatori festivala Belgrade Music Week morali da otkažu predviđeni nastup.

Tajland zabranio kreme za sunčanje koje štete koralima

Tajland je zabranio korištenje kreme i losione za sunčanje koje sadrže hemikalije koje mogu da oštete korale u pomorskim nacionalnim parkovima.

Mediji: Privremena zabrana diskoteka i klubova u Crnoj Gori

PODGORICA - Zbog nepoštovanja epidemioloških mjera u Crnoj Gori i rasta broja novozaraženih od danas, pa do ponedjeljka, 2. avgusta, nadležni će uvesti privremenu zabranu rada noćnih klubova i diskoteka, na otvorenom i zatvorenom prostoru, pišu podgoričke Vijesti.

Priština zabranila Dariji Kisić Tepavčević dolazak na KiM

BEOGRAD - Prištinske vlasti zabranile su ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Dariji Kisić Tepavčević da posjeti Kosovo i Metohiju, u svojstvu profesora Medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta, sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

MUP RS: Zabrana prevoza eksplozivnih materija

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je zabranilo prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Srpske od 30. aprila od 00.00 časova do ponoći 3. maja, saopšteno je iz Ministarstva.

Novi Zeland bi mogao zabraniti pušenje rođenim nakon 2004.

Novi Zeland razmatra niz mjera usmjerenih na zabranu pušenja, uključujući i radikalnu inicijativu koja bi zabranila prodaju duvana cijeloj generaciji.

HOS: Zabranite petokraku, ne "za dom spremni"

ZAGREB - Udruženje devetog bataljona Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) poručilo je poslanicima u Saboru da zabrane "zločinačku crvenu zvijezdu petokraku", a ne, kako navode, sveti pozdrav "Za dom spremni".

Posjetiocima iz inostranstva zabranjen dolazak na Olimpijske igre

Gledaocima iz inostranstva neće biti dozvoljen ulaz na odgođene Olimpijske igre 2020 u Tokiju ni na Paraolimpijske igre zbog bojazni od širenja pandemije virusa korona, rekli su organizatori.

Najčitanije