Zagađenje vazduha

Zagađenje vazduha okidač za rak pluća

TUZLA - Klinika za plućne bolesti Tuzla zbog enormnog zagađenja vazduha bilježi porast broja oboljelih od plućnih bolesti, kao i porast broja oboljelih od karcinoma pluća.

Nju Delhi zabilježio rekordno zagađenje vazduha

NJU DELHI - Zagađenje vazduha u nekim dijelovima indijske prijestonice popelo se rano jutros na najgori zabilježeni nivo, rekli su zvaničnici, dan nakon vatrometa zbog obilježavanja Divalija, indijskog festivala svjetla.

Njemačka možda uvede ograničenje na svim autoputevima

Njemačka vlada razmatra uvođenje brojnih mjera kako bi se smanjilo zagađenje okoline, koje uzrokuju automobili.

Rekordan nivo zagađenja u Nju Delhiju

NJU DELHI - Stanovnici Nju Delhija jutros su se probudili uz gust, siv smog, dok je zagađenje sa nivoa "ozbiljno" prešlo na "alarmantno", a vlasti ne mogu da pronađu rješenje.

Podaci o kvalitetu vazduha od danas svakodnevno na sajtu banjalučke gradske uprave

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas u Banjaluci da će podaci o kvalitetu vazduha od danas biti dnevno raspoloživi na internet stranici Gradske uprave, a mjerenja će vršiti Institut za građevinarstvo "IG" na tri lokacije - u naseljima Centar, Borik i Paprikovac.

Nju Delhi kažnjen zbog zagađenja vazduha

NJU DELHI - Indijska agencija za okolinu izrekla je kaznu gradskim vlastima NJu Delhija od 3,5 miliona dolara jer nisu sprovele regulative o smanjenju zagađenja vazduha, rekli su danas zvaničnici.

Zagađenje vazduha u bh. gradovima visoko i u narednim danima

SARAJEVO - Relativno dobar kvalitet vazduha koji je karakterisao bh. gradove krajem prošle sedmice je uslijed izjednačavanja temperatura na visini i tlu je tokom vikenda narušen i došlo je do naglog nagomilavanja zagađujućih materija u najnižim slojevima atmosfere.

Najčitanije