Zagađenost

Smanjena zagađenost vazduha

SARAJEVO - Zagađenost vazduha i jutros je visoka u Zenici gdje je kvalitet vazduha ocijenjen kao nezdrav, dok je u ostalim gradovima zagađenost nešto manja u odnosu na prethodne dane, podaci su internet stranice "Zrak.ekoakcija".

Tuzla, Sarajevo i Ilijaš najzagađeniji gradovi

SARAJEVO - Zagađenost vazduha u gradovima Federacije BiH u kojima se vrši mjerenje i jutros je povišena, a najlošija situacija je u Tuzli, Sarajevu i Ilijašu gdje je indeks kvaliteta vazduha ocijenjen kao nezdrav, objavljeno je na internet stranici "Zrak.ekoakcija".

Raspust u Makedoniji produžen zbog zagađenog vazduha

SKOPLJE - Vlada Makedonije produžila je zimski raspust do 23. januara zbog izuzetno visokog nivoa štetnih čestica u vazduhu u nekoliko gradova, kao i vremenske prognoze za naredne dane.

Ilijaš jutros najzagađeniji

SARAJEVO - Zagađenost vazduha i jutros je visoka u pojedinim gradovima Federacije BiH, a najzagađeniji je Ilijaš gdje je kvalitet vazduha ocijenjen kao opasan, podaci su internet stranice "Zrak.ekoakcija".

Zenica, Tuzla i Jajce najzagađeniji gradovi

SARAJEVO - Zagađenost vazduha u pojedinim gradovima Federacije BiH jutros je povećana, a među najzagađenijim su Zenica gdje je indeks kvaliteta vazduha ocijenjen kao nezdav i iznosio je 185, zatim u Tuzli 177 i Jajcu 156, podaci su internet stranice "Zrak.ekoakcija".

U Zenici jutros nezdrav vazduh

SARAJEVO - Vazduh u Zenici jutros je okarakterisan kao nezdrav jer je vrijednost indeksa kvaliteta iznosila 153, pa je moguća pojava pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod srčanih bolesnika i asmatičara.

Sarajevo opet među najzagađenijim gradovima

​Sarajevo se i juče ponovo našlo na listi 10 najzagađenijih glavnih gradova na svijetu, pokazuju podaci "AirVisuala".

Jutros najzagađeniji vazduh u Sarajevu i Ilijašu

SARAJEVO - Sarajevo i Ilijaš jutros imaju najzagađeniji vazuduh u Federaciji BiH, koji je prema vrijednosti indeksa kvaliteta, označen kao vrlo nezdrav, podaci su stranice "Zrak.ekoakcija".

Sarajevo ubjedljivo najzagađeniji grad

​SARAJEVO - Zagađenost vazduha u pojedinim gradovima Federacije BiH i jutros je visoka i predstavlja opasnost za sve građane, a ubjedljivo najzagađenije je Sarajevo, gdje je izmjeren indeks kvaliteta vazduha 413.

Sarajevo među pet najzagađenijih gradova na svijetu

Prema podacima stranice Air Visual Sarajevo je večeras među pet najzagađenijih gradova u svijetu. Naime, izmjerena količina štetnih čestica iznosi 302 AQI.

Najčitanije