Zagađenost

Promjena vremenskih prilika poboljšala kvalitet vazduha

​SARAJEVO - Promjena vremenskih prilika doprinijela je poboljšanju kvaliteta vazduha u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, koji su juče bili među pet najzagađenijih gradova u svijetu.

Istraživanje: Kako zagađenje vazduha utiče na mentalno zdravlje

Izloženost zagađenju vazduha povezana je s težinom mentalnih bolesti, pokazalo najopsežnije istraživanje ove vrste.

Smanjena zagađenost vazduha u velikim američkim gradovima

Zahvaljujući tome što je većina stanovnika u SAD-u poštivala poziv da ostane u kući i time pomogne u sprečavanju širenja novog tipa virusa korona, zagađenost u velikim gradovima smanjena je za 30 posto.

Sarajevo danas najzagađeniji glavni grad na svijetu

Sarajevo je danas najzagađeniji glavni grad na svijetu, pa stručnjaci preporučuju građanima da ne napuštaju svoje domove, ako ne moraju.

Od posljedica aerozagađenja u BiH godišnje umre 3.300 ljudi

SARAJEVO - U BiH godišnje umre oko 3.300 ljudi od posljedica udisanja vazduha zagađenog česticama PM2.5, saopšteno je iz Svjetske banke.

Trivan: Vazduh nije svuda loš, nemamo uvid u prosek

BEOGRAD - Vazduh nije svuda loš, već se mjeri na mjestima gdje je zagađenje najgore, pa nemamo uvid u prosjek, izjavio je danas ministar za životnu sredinu Srbije Goran Trivan navodeći da se posljednjih godina mnogo radilo, prije svega u ulaganje u motore autobusa GSP, priključivanje na daljinsko grijanje, odsumporavanje, prelazak eletrana na gas...

Vazduh u Sarajevu i dalje veoma nezdrav

Vazduh u Sarajevu jutros je okarakterisan kao veoma nezdrav zbog čega je kod lica sa respiratornim oboljenjima poput astme moguće značajno pojačanje simptoma i intenziteta bolesti, objavila je stranica "Zrak.ekoakcija".

Radojičić: Bez prekoračenja u parametrima mjerenja zagađenosti vazduha

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da u ovom gradu, od novembra prošle godine, osim čađi ili ledbećih čestica, nije bilo prekoračenja u parametrima koji se mjere kada je riječ o zagađenosti vazduha.

Nastavak pogoršanja kvaliteta vazduha u Sarajevu

Indeks kvaliteta vazduha u Sarajevu jutros u 7.00 sati iznosio je 342, odnosno vrlo je opasan, dok je juče u 7.00 iznosio 224.

AirVisual: Sarajevo treći najzagađeniji glavni grad na svijetu

Prema podacima mjernih stanica u centru Sarajeva, današnji kvalitet vazduha je ocijenjen kao opasan po zdravlje ljudi.

Pogoršan kvalitet vazduha u Sarajevu, proglašena epizoda "upozorenje"

Vlada Kantona Sarajevo je, zbog dodatnog pogoršanja kvaliteta vazduha, proglasila epizodu "upozorenje" u svim zonama ovog kantona u kojima se primjenjuje Plan interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti.

Zagađeni vazduh povećava depresiju i broj samoubistava

U sredinama u kojima postoji zagađen vazduh povećana je stopa depresije i samoubistava, pokazuje novo istraživanje,

Nakon velikog zagađenja tokom vikenda vazduh u Sarajevu jutros čistiji

Nakon izrazito zagađenog vazduha koji je tokom vikenda bio prisutan u Sarajevu, u ponedjeljak je nivo lebdećih čestica u vazduhu nešto niži, ali i dalje štetan.

Sarajevo među 10 najzagađenijih gradova svijeta

SARAJEVO - Prema mjerenjima stanice Air Visual, Sarajevo je i ovog jutra među deset najzagađenijih gradova svijeta.

Sarajevska policija sprovodi odluku Vlade zbog zagađenosti

SARAJEVO - Sarajevska policija preduzima niz mjera, među kojima je i zabrana saobraćaja u pojedinim naseljima čiji dizel motori imaju normu Evro dva i manju, nakon što je kantonalna Vlada upozorila na pogoršanje zagađenosti vazduha.

Najčitanije