Zagađenost

Vazduh zagađen u većini gradova

SARAJEVO - U većini gradova Federacije BiH, u kojima se vrši mjerenje, vazduh je i jutros zagađen i može izazvati pojačane simptome kod ljudi koji imaju bolesti srca i disajnih organa, poput astme, podaci su stranice "Zrak.ekoakcija".

Smanjena zagađenost vazduha

Zagađenost vazduha u većini gradova Federacije BiH u kojima se vrše mjerenja jutros je znatno manja u odnosu na prethodne dane, tako da je vazduh ocijenjen kao umjereno zagađen.

U BiH najzagađeniji vazduh u Evropi

Analiza prošlogodišnjeg stanja vazduha širom svijeta, koju su uradili "Ervižual" (Air visual) i "Grinpis" (Greenpeace), pokazala je da je BiH najzagađenija zemlja Evrope, na drugom mjestu je Sjeverna Makedonija, a na petom Srbija.

Vazduh opasan po zdravlje u većini gradova

SARAJEVO - U većini gradova Federacije BiH u kojima se vrši mjerenje kvalitet vazduha ocijenjen je kao nezdrav, što može izazvati pojavu pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba sa bolestima srca i disajnih organa, poput astme, podaci su stranice "Zrak.ekoakcija".

Vazduh jutros najzagađeniji u Sarajevu

SARAJEVO - U šest gradova u Federaciji BiH vazduh je jutros okaratkerisan kao nezdrav, a najlošija situacija je u Sarajevu, gdje je indeks kvaliteta 195.

Smanjena zagađenost vazduha

SARAJEVO - Zagađenost vazduha i jutros je visoka u Zenici gdje je kvalitet vazduha ocijenjen kao nezdrav, dok je u ostalim gradovima zagađenost nešto manja u odnosu na prethodne dane, podaci su internet stranice "Zrak.ekoakcija".

Tuzla, Sarajevo i Ilijaš najzagađeniji gradovi

SARAJEVO - Zagađenost vazduha u gradovima Federacije BiH u kojima se vrši mjerenje i jutros je povišena, a najlošija situacija je u Tuzli, Sarajevu i Ilijašu gdje je indeks kvaliteta vazduha ocijenjen kao nezdrav, objavljeno je na internet stranici "Zrak.ekoakcija".

Raspust u Makedoniji produžen zbog zagađenog vazduha

SKOPLJE - Vlada Makedonije produžila je zimski raspust do 23. januara zbog izuzetno visokog nivoa štetnih čestica u vazduhu u nekoliko gradova, kao i vremenske prognoze za naredne dane.

Ilijaš jutros najzagađeniji

SARAJEVO - Zagađenost vazduha i jutros je visoka u pojedinim gradovima Federacije BiH, a najzagađeniji je Ilijaš gdje je kvalitet vazduha ocijenjen kao opasan, podaci su internet stranice "Zrak.ekoakcija".

Zenica, Tuzla i Jajce najzagađeniji gradovi

SARAJEVO - Zagađenost vazduha u pojedinim gradovima Federacije BiH jutros je povećana, a među najzagađenijim su Zenica gdje je indeks kvaliteta vazduha ocijenjen kao nezdav i iznosio je 185, zatim u Tuzli 177 i Jajcu 156, podaci su internet stranice "Zrak.ekoakcija".

Najčitanije