Zagreb

Epidemija hepatitisa u zagrebačkim srednjim školama

ZAGREB - U Zagrebu već dva mjeseca vlada epidemija hepatitisa A ili zarazne žutice, a najveći broj oboljelih su srednjoškolci, piše danas Jutarnji list.

Proljećno izdanje prestižnih filmskih festivala online od 6. do 15. maja

SARAJEVO - Pobjednički filmovi Sarajevo film festivala (SFF), Zagreb film festivala (ZFF), Festivala autorskog filma (FAF) i Filmskog festivala Herceg Novi (FFHN) biće prikazani na proljećnom izdanju ovih festivala online, na platformi Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Starac se udavio jedući

ZAGREB - Zagrebačka policija saopštila je da se u okolini Zagreba za vrijeme ručka sedamdesetogodišnji muškarac udavio hranom i umro.

Određen pritvor krijumčarima kokaina, oružja i migranata

ZAGREB - Županijski sud u Zagrebu odredio je istražni zatvor za 10 osumnjičenih za šverc južnoameričkog kokaina, likvidaciju Milana Milovca, desne ruke Darka Šarića, i za šverc vojnog oružja i migranata.

Objavljen uzrok pada letjelice u Zagrebu: "Bila je žuta i plava"

Na bespilotnoj letjelici koja je 10. marta pala na Zagreb pronađen je upaljač. Na konferenciji za novinare je saopšteno da je on bio stavljen na prednji dio aviobombe, kao i da su na letjelici bile žuta i plava boja. Na mjestu pada nastao je krater od 5,5 metara širine i 1,5 metara dubine. Istraga je utvrdila da je uzrok pada narušen slet automatskog slijetanja, pri čemu je letjelica na velikoj visini odbacila padobran. Ukupna šteta koja je načinjena prilikom pada je oko 600.000 kuna (blizu 80.000 evra).

Poginuo vozač auta u sudaru sa teretnim vozilom kod Zagreba

​ZAGREB - Vozač automobila (44) poginuo je u saobraćajnoj nesreći na auto-putu A4 smjer Varaždin - Zagreb nakon tunela Hrastovec.

U Zagrebu otvoren muzej kanabisa, tačno preko puta policije

Hrvatska dopušta kupovinu konoplje s djelom od 0.2 posto THC-a, glavnog psihoaktivnog sastojka biljke.

Zagreb četvrti u Evropi po potrošnji kanabisa

ZAGREB - Zagreb je četvrti grad u Evropi po dnevnoj potrošnji kanabisa, 11. po potrošnji kokaina, 12. po potrošnji amfetamina i 14. grad po dnevnoj potrošnji MDMA, pokazali su rezultati evropskog naučnog projekta analize otpadnih voda.

Dvije godine od potresa Zagreb još čeka obnovu

ZAGREB - Dvije godine od razornog zemljotresa snage 5,5 po Rihteru, Zagreb još uvijek čeka pravu obnovu, što je vidljivo običnom šetnjom centrom hrvatske prijestonice, koji je u potresu pretrpio ozbiljna oštećenja, pišu hrvatski mediji.

Mediji: Letjelica nosila bombu OFAB 100/120

ZAGREB - Bespilotna letjelica koja je nedavno pala na Zagreb Tu-141 nosila je bombu OFAB 100/120, sovjetske je proizvodnje i dizajnirana je da djeluje na laka oklopna vozila, vojne objekte i ljudstvo.

Plenković iznio nove detalje o padu bespilotne letjelice

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je bespilotna letjelica koja se nedavno srušila na Zagreb bila namijenjena da nosi oružje, ali da još uvijek nije poznato odakle je lansirana.

NATO nakon pada drona u Zagrebu promijenio protokol

BRISEL - Slovenački ministar odbrane Matej Tonin izjavio je danas da je NATO savez zbog prošlonedjeljnog pada drona u Zagrebu promijenio postupak za praćenje sličnih incidentnih situacija.

Banožić: Otklonjene nedoumice da je letjelica bila naoružana

BRISEL - Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić izjavio je danas u Briselu da se na sastanku ministara odbrane država članica NATO razgovaralo i o bespilotnoj letjelici koja je prošle nedjelje pala na Zagreb i da su sada otklonjene sve nedoumice da je ona zaista bila naoružana.

Sančez: Greška s dronom u Zagrebu prijetnja saveznicima

MADRID - Španski premijer Pedro Sančez rekao je danas nakon sastanka s hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem da Evropska unija i NATO moraju nešto naučiti iz "greške" s padom bespilotne letjelice u Zagrebu, jer "se suočavamo s ratom".

Plenković se obratio zbog izjave Stoltenberga: Bio je naoružan, ne unarmed

Premijer Hrvatske Andrej Plenković obratio se javnosti zbog izjave šefa NATO-a o naoružanju drona jer je Stoltenberg rekao da se radi o nenaoružanom dronu, dok su i Plenković i Banožić više puta izjavili kako je na dronu bila bomba.

Najčitanije