Zagreb

Capak se izvinio zbog fotografisanja na kutiji vakcina

ZAGREB - Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak izvinio se što se jutros, nakon što je dočekao prve doze Fajzerove vakcine, fotografisao dok sjedi na kutiji u kojoj su dopremljene i naveo da je sjeo na kutiju u kojoj više nisu bile vakcine.

U Hrvatskoj preminulo 70 osoba, još 2.233 zaraženih

ZAGREB - U Hrvatskoj su u posljednja 24 časa zabilježena 2.233 nova slučaja zaraze virusom korona među 8.343 testirane osobe, dok je preminulo 70 osoba, saopšteno je iz Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Lavrov iz Beograda otputovao u Zagreb

BEOGRAD - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov završio je večeras zvaničnu posjetu Srbiji, a sa aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu ispratio ga je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Veliki požar na zagrebačkom groblju Mirogoj

ZAGREB - Na zagrebačkom groblju Mirogoj večeras je izbio veliki požar, javlja Index.hr.

Požar u domu za djecu u Zagrebu

ZAGREB - U Domu za djecu u Zagrebu večeras je izbio požar, ali su svi štićenici na vrijeme evakuisani, a vatra je ugašena.

Policija u Zagrebu zbog kršenja mjera upala na žurku, našli i drogu

ZAGREB - Zagrebačka policija je u noći između subote i nedjelje na području Trnja, u jednom udruženju, utvrdila kršenje odluka Štaba civilne zaštite u smislu prekoračenja radnog vremena i okupljenih 24 osoba u samom objektu.

Protest u Zagrebu protiv novih epidemioloških mjera

ZAGREB - U Zagrebu se održava protest protiv novih mjera u suzbijanju epidemije virusa korona.

Hrvatskoj od EU 683,7 miliona evra za saniranje posljedica zemljotresa u Zagrebu

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta odobrili su danas pomoć Hrvatskoj iz Evropskog fonda solidarnosti od 683,7 miliona evra za saniranje posljedica razornog zemljotresa koji je pogodio Zagreb 22. marta.

Počelo masovno besplatno antigensko testiranje u Zagrebu

ZAGREB - U Zagrebu je danas počelo masovno besplatno antigensko testiranje građana na virus korona, a za tu svrhu je Gradska uprava obezbijedila 60.000 testova.

Prijedlog za Zagreb masovno testiranje kao pokušaj suzbijanja epidemije

ZAGREB - Na sastanku o mogućim novim mjerama u Zagrebu, koji je zabilježio 653 nova slučaja u jednom danu, jedan od glavnih prijedloga članova zagrebačkog štaba bilo je masovno testiranje Zagrepčana brzim testovima kako bi se u kratkom roku detektovao što je moguće veći broj zaraženih.

Najčitanije