Zahar Prilepin

Prilepin i dalje ne može u BiH

BANJALUKA - Zabrana ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu, po naredbi Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH, na snazi je već godinu dana.

Ostaje pitanje - po čijem nalogu je zabranjen ulazak ruskom piscu

SARAJEVO - Ambasada Ruske Federacije u BiH, vjerovatno, nikada neće dobiti zvaničnu informaciju od nadležnih u BiH povodom uskraćivanja prava na ulazak u BiH ruskom državljaninu Zaharu Prilepinu, s obzirom da ni iz jedne nadležne institucije još nema jasnog odgovora po čijem nalogu je zabranjen njegov ulazak i zbog čega.

Bevanda: Odbor se neće izjašnjavati o dopisu Crnatka o Prilepinu

SARAJEVO - Član Izvršnog obavještajnog odbora Vjekoslav Bevanda izjavio je danas da se ovo tijelo neće izjašnjavati o dopisu koji je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak uputio 24. avgusta povodom uskraćivanja prava na ulazak u BiH državljaninu Ruske Federacije Zaharu Prilepinu.

Crnadak uputio dopis Izvršnom obavještajnom odboru: Zašto je zabranjen ulazak Prilepinu u BiH?

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak uputio je 24. avgusta 2018. godine dopis Izvršnom obavještajnom odboru, povodom uskraćivanja prava na ulazak u Bosnu i Hercegovinu državljaninu Ruske Federacije Zaharu Prilepinu.

Cvijanović: Zabrana ulaska ruskom piscu dio antiruske histerije

BIJELJINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je nečuvena zabrana ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu dio histerije protiv Rusije.

Dodik: Srpska neće dozvoliti uvođenje tihih sankcija Ruskoj Federaciji

BANJALUKA - Republika Srpska neće dozvoliti da se Ruskoj Federaciji uvode tihe sankcije samo da bi se par političara BiH dodvorilo nekim ambasadama u Sarajevu, poručio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Ivanić: Prijeko potreban precizan stav nadležnih organa o Prilepinu

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas da je Rusija politički i ekonomski vrlo važna zemlja za Srpsku i BiH i da je prijeko potrebno precizno objašnjenje zašto ruski pisac Zahar Prilepin nije mogao da uđe u zemlju i učestvuje na kulturnoj manifestaciji.

Crnadak: Ministarstvo primilo diplomatsku notu da je Prilepinu zabranjen ulazak u BiH

BANJALUKA - Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, je rekao da je Ministarstvo primilo diplomatsku notu da je Zaharu Prilepinu, ruskom piscu, zabranjen ulazak u BiH.

Đokić: Prijetnja po bezbjednost su migranti, a ne ruski književnik

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić ocijenio je da zabrana ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu još jednom potvrđuje da obavještajnim strukturama u ovoj zemlji upravljaju antiruski centri moći, te da prijetnja po bezbjednost BiH nije ruski književnik, već ogroman broj migranata, o čemu predstavnici bezbjednosnih struktura BiH ne vode adekvatnu brigu.

Dodik dodjeljuje orden Prilepinu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodijeliće Orden predsjednika Republike poznatom ruskom piscu Zaharu Prilepinu.

Najčitanije