Zajedno

"Vratila sam se, živote": Dijagnoza metastatskog karcinoma dojke ne znači kraj života

Organizacija "Think pink - zajedno smo jedno" prvi put u Bosni i Hercegovini pokrenula je sveobuhvatnu kampanju o metastatskom karcinomu dojke, pod sloganom "Vratila sam se, živote".

U Gradišci predstavljena zbirka pjesama "Zajedno sa zidovima"

Zbirka pjesama "Zajedno sa zidovima" Predraga Bjeloševića, predsjednika Udruženja književnika Republike Srpske, predstavljena je u Narodnoj biblioteci Gradiška.

Književna nagrada "Đuro Damjanović" uručena Predragu Bjeloševiću

BANJALUKA - Književna nagrada "Đuro Damjanović" za 2020. godinu uručena je juče u Banskom dvoru književniku Predragu Bjeloševiću za zbirku pjesama "Zajedno, sa zidovima".

Krug podrške prikupio preko 54.000 KM za prevenciju karcinoma dojke

U cilju osnaživanja zdravlja žena i borbe protiv karcinoma dojke, i ove je godine UniCredit u BiH nastavio svoju roze misiju i ostao posvećen djelovanju kroz inicijativu "Moj krug podrške", ističući važnost brige o zdravlju i preventivnom djelovanju, ali i pružajući mogućnost da svi daju svoj doprinos podizanju svijesti o ovoj opakoj bolesti.

Planinari očistili lokalitet vodopada Skakavac

BOSANSKI PETROVAC- Projekat „Planinari bez granica“, u kojem sudjeluju planinari iz četiri grada , nastavljen je proteklog vikenda čišćenjem i uređenjam lokaliteta vodopada Skakavac, udaljenog nekoliko kilometara od Bosanskog Petrovca.

Кoalicija "Zajedno za Semberiju i Srpsku" sigurna u pobjedu

BIJELJINA - Кoalicija "Zajedno za Semberiju i Srpsku" sigurna je u pobjedu na predstojećim lokalnim izborima, nakon čega će imati stabilnu skupštinsku većinu, a sinergijom na svim nivoima vlasti biće potvrđena pozicija Bijeljine kao grada budućnosti i vodećeg ekonomskog i privrednog centra istočnog dijela Republike Srpske, izjavio je kandidat Кoalicije za dužnost gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić.

Čitajmo zajedno: Ivo Andrić djelima podigao književnu građevinu

BANJALUKA - Ivo Andrić je uvijek više od svega onoga što o njemu saznamo. A znamo da je bio dio svijeta u kojem je živio, ali ne i od tog svijeta, da je pripadao svima, ali i nikome.

"Čitajmo zajedno": Dučić, aristokrata duha

BANJALUKA - Za Jovana Dučića danas nije važno da li je ostao vječiti neženja, a ostao je. Nije značajno ni da li je imao vanbračnu djecu, a imao je. Nije bitno ni to da li je bježao u Sofiju sa udatom majkom troje djece, koja je upravo zbog toga kasnije izgubila pravo na viđanje svoje djece, a bježao je. Nevažno je da li je zbog sposobnosti ljubavnika dobio vilu koja je danas srpska ambasada u Mađarskoj, a dobio je. Niko ne zarezuje ni to da li se kao diplomata tukao zbog nekakvog skandala u Ženevi, a tukao se.

Banjaluka - grad budućnosti: Pametni semafor za bezbjedniji saobraćaj

Umjesto policajca koji maše rukama, saobraćaj u naselju Lazarevo, osim semafora, regulisaće još jedan, malo drugačiji "kontrolor".

Ipak se kreće!

Evropski lideri su prošle sedmice postigli konsenzus o ambicioznom planu za oporavak njihovih ekonomija pogođenih krizom izazvanom pandemijom korona virusa. U tom procesu bilo je različitih viđenja o detaljima, ali ne i neslaganja u vezi s potrebom za koordiniranim naporom na rješavanju posljedica pandemije.

Kampanja "Čitajmo zajedno" od 21. oktobra

BANJALUKA - Kampanja "Čitajmo zajedno" u Republici Srpskoj će trajati od 21. oktobra do kraja mjeseca, a cilj je njegovanje kulture čitanja knjiga, promovisanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

U pripremi ATV song

Povodom 20 godina postojanja Alternativna televizija priprema muzičko iznenađenje za svoje gledaoce u izvedbi poznatih ATV lica.

Najčitanije