Zakletva

Slobodan Јavor položio zakletvu

PRIJEDOR - Svečanom zakletvom Slobodana Јavora, gradonačelnika Prijedora, počela je 16. redovna sjednica Skupštine grada Prijedora.

Austrija dobila Vladu, kancelar i novi ministri položili zakletvu

BEČ - Novi kancelar Karl Nehamer i novi ministri u Vladi Austrije položili su danas zakletvu pred predsjednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom.

Milanović položio zakletvu i postao peti predsjednik Hrvatske

ZAGREB - Zoran Milanović položio je danas zakletvu na Pantovčaku i tako postao peti predsjednik Hrvatske i treći koji dolazi iz Socijaldemokratske partije, stranke lijevog centra.

Nova Vlada Španije položila zakletvu

Ministri u novoj španskoj administraciji položili su danas zakletvu tokom ceremonije koju je predvodio kralj Felipe Šesti.

Nova grčka vlada položila zakletvu, prva sjednica sutra

ATINA - Nova grčka vlada položila je zakletvu na ceremoniji u predsedničkoj palati u Atini, nakon što je novoizabrani grčki premijer Kirijakos Micotakis dobio mandat o formiranju vlade, prenosi grčki list Katimerini.

Vulin položio vojničku zakletvu

VALJEVO - Svečanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "mart 2019", slušalaca kursa rezervnih oficira i pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok, održana je u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu.

Dječak na Floridi uhapšen jer nije položio zakletvu za vjernost domovini

TALAHASI - Učenik šestog razreda lokalne srednje škole na Floridi uhapšen je nakon što je odbio da položi zakletvu se vjernost domovini tokom školske priredbe.

Duboki dekolte poslanice "zapalio" Brazil

Duboki dekolte brazilske poslanice Ane Paule da Silve na polaganju zakletve izazvao je oštre reakcije u Brazilu.

Savanović i Vještica položili zakletvu

BANJALUKA - Jovo Savanović, odbornik PDP-a i Branko Vještica, odbornik Ujedinjene Srpske, položili su danas zakletvu pred Skupštinom grada.

Stanivuković: Ako treba, polagaću zakletvu svaki dan

BANJALUKA - Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a, zatražio je od Komisije Narodne skupštine RS za izbor i imenovanje da Draško Stanivuković, poslanik PDP-a, ponovo polaže zakletvu, jer je na sjednici parlamenta, umjesto izgovaranja riječi zakletve, slao poruke s mobilnog telefona.

Konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS zakazana za 19. novembar

BANJALUKA - Konstitutivna sjednica desetog saziva Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 19. novembra. Za razliku od prethodnih konstitutivnih sjednica, na ovoj će zakletvu položiti novoizabrani član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Legitiman zahtjev Dodika da položi zakletvu u NS RS

BANJALUKA - Zahtjev Milorada Dodika, novoizabranog člana Predsjedništva BiH da položi zakletvu u Banjaluci je sasvim legitiman - poručeno je iz rukovodstva najvišeg zakonodavnog tijela u Srpskoj.

Vučić preuzeo dužnost predsjednika Srbije

BEOGRAD - Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu u Skupštini Srbije i preuzeo dužnost predsjednika Srbije.

Najčitanije