Zakon

Federacija odbila bržu registraciju vakcine

SARAJEVO - Prijedlog da se donese zaključak kojim se od Vijeća ministara i Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH traži da hitno izrade i predlože izmjene Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, a kako bi se omogućila brža registracija vakcina protiv kovida nije prošao jer nije bilo entitetske većine iz FBiH.

Ukida se uslov 20.000 stanovnika na jednog notara

BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske na predstojećoj sjednici razmatraće novi zakon o notarskoj službi RS, kojim se, između ostalog, ukida kriterijum po kojem se na svakih 20.000 stanovnika imenuje po jedan notar te pomjera starosna granica za prestanak rada notara sa 65 na 67 godina.

Mijenjaju Izborni zakon bez CIK-a

SARAJEVO, BANJALUKA - Na prijedlog Zajedničkog kolegijuma oba doma parlamenta BiH, poslanici Predstavničkog doma na predstojećoj sjednici glasaće o formiranju interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakona BiH, u kojoj, kako stvari sada stoje, neće biti predstavnici Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Posebna prava za vakcinisane u Austriji, dokument na stolu

BEČ - Izmjene korona zakona u Austriji otvaraju mogućnost za uvođenje posebnih prava za vakcinisane.

Krivokapić: Uskoro novi zakon o državljanstvu

PODGORICA - Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da očekuje da će novi zakon o državljanstvu uskoro biti gotov i da će biti liberalniji od prethodnog.

Novi zakon o PDV-u dvije godine "stoji" u UIO

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je izrađen prije više od dvije godine, Nacrt zakona o PDV-u još nije "izašao" iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a kada će zvanično doći na dnevni red sjednice Savjeta ministara BiH, u ovom trenutku niko ne zna.

Abazović: Na Zakon o slobodi vjeroispovijesti stavljena tačka

PODGORICA - Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik pokreta URA Dritan Abazović izjavio je da inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti ima za cilj da stavi pečat na cijelu priču da će kulturna dobra Crne Gore završiti negdje drugdje.

"MIP predlaže zakon koji neće proći"

SARAJEVO, BANJALUKA - Bisera Turković, ministarka inostranih poslova BiH, najavila je da bi Nacrt zakona o inostranim poslovima BiH u narednih desetak dana trebalo da se nađe na sjednici Savjeta ministara BiH, međutim, kako stvari sada stoje, gotovo je nemoguće da o tom pitanju bude postignut dogovor.

Holandska vlada žuri da usvoji zakon da bi zadržala policijski čas

AMSTERDAM - Holandska vlada žuri da usvoji zakon kako bi održala policijski čas tokom noći, nakon što je sud naložio da se ukine zabrana kretanja za građane, što je postao predmet predizborne kampanje među strankama, mjesec dana prije opštih izbora.

Srbija napravila prvi korak ka legalizovanju istopolnih zajednica

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava objavilo je juče polazne osnove za izradu nacrta zakona o istopolnim zajednicama.

Najčitanije