Zakon

Kolašinac: SNSD predložio izmjene Izbornog zakona srpske

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske, koji se po hitnom postupku donosi na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a, uređuje se način izbora i opoziva gradonačelnika grada koji se sastoji iz više opština, a primjer za to je Istočno Sarajevo.

U RS još nisu skrojili ni prednacrt zakona o mobingu

BANJALUKA - Kada će Srpska konačno dobiti dugo očekivani zakon o sprečavanju zlostavljanja na radnom mjestu, još nije poznato, a još nije gotov ni prednacrt ovog zakonskog rješenja.

Đukanović: Crna Gora mora da ima sopstvenu pravoslavnu crkvu

PODGORICA - Milo Đukanović smatra da Crna Gora mora da ima sopstvenu pravoslavnu crkvu kako bi učvrstila svoj nacionalni identitet i suprotstavila se miješanju iz Srbije.

Premijer Crne Gore se sastaje s Amfilohijem

PODGORICA - Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sastaće se sutra.

Litije organizovane u više gradova Crne Gore

PODGORICA - Litije i molebani u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti organizovani su i danas u više crnogorskih gradova.

Đukanovićev kabinet demantovao da je Crna Gora tražila pomoć NATO-a

PODGORICA - Kabinet crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića demantovao je medijske napise da je Crna Gora tražila veći angažman NATO-a, ali da je odbijena.

Ko je prokleti car Dukljanin koga mitropolit poredi sa Đukanovićem?

PODGORICA - Mitropolit Amfilohije uporedio je ranije predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa "carem Dukljaninom", mitskom ličnošću koja oličava protivnika Božjeg.

Ustao sjever i jug: Litije iz Barica do Bijelog Polja, od Ulcinja do Bara

Desetine hiljada građana Crne Gore i danas su u molitvenim litijama za očuvanje svetinja Srpske pravoslavne crkve (SPC) od spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a podrška stiže i iz gradova u regionu, kao i cijelog svijeta.

Marković: Nema suspenzije Zakona o slobodi vjeroispovjesti

PODGORICA - Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je da nema suspenzije Zakona o slobodi vjeroispovjesti, te da će o svim pitanjima razgovarati sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom, pa i o mogućnosti pokretanja ocjene ustavnosti tog zakona.

Mediji: Vlada Crne Gore spremna da odloži primjenu zakona

PODGORICA - Vlada Crne Gore spremna je da odloži primjenu Zakona o slobodi vjeroispovijesti do odluke Ustavnog suda, odnosno Suda u Strazburu, izjavio je evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Verheji.

Najčitanije