Zakon

Građani RS podržali inicijativu za promjenu Zakona o igrama na sreću

Građansku inicijativu za pravedno oporezivanje, koju su u cilju izmjene Zakona o igrama na sreću pokrenuli privatni priređivači iz Republike Srpske, već prvog dana potpisalo je više od 3.000 ljudi, čime je u startu ispunjen uslov da njihov prijedlog uđe u skupštinsku proceduru.

Za pušenje u autu kroz Grčku kazna do 1.500 evra i oduzimanje vozačke dozvole

ATINA - Zakon protiv pušenja koji podrazumjeva velike kazne za vozače i putnike u slučaju kršenja, uskoro bi mogao da stupi na snagu u Grčkoj.

Zakon od demobilisanim borcima u FBiH stupio na snagu

SARAJEVO - Zakon o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica koji je u julu usvojio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, stupio je danas na snagu.

Član Porodičnog zakona RS "razdvaja" supružnike

BANJALUKA - Ustavni sud Republike Srpske ocijenio je da član Porodičnog zakona, kojim je propisano da muž nema pravo na tužbu za razvod braka za vrijeme trudnoće žene i dok njihovo dijete ne navrši godinu dana, nije u saglasnosti sa Ustavom Srpske.

Stranci do kraja godine žele novi izborni zakon u BiH

BANJALUKA - Međunarodna zajednica pojačava pritisak na domaće političke faktore kako bi prije lokalnih izbora naredne godine bile usvojene izmjene Izbornog zakona radi obezbjeđivanja uslova za fer izbore, saznaju "Nezavisne".

Curi vrijeme za izmjenu Izbornog zakona

BANJALUKA, SARAJEVO - Ukoliko se do kraja godine ne usvoje izmjene Izbornog zakona u cilju povećanja integriteta izbornog procesa, moglo bi se desiti da i naredni lokalni izbori budu održani po istom zakonu, upozoravaju stručnjaci.

Crnogorci pokrenuli inicijativu za "Pavlov zakon", po ugledu na Tijanin zakon

PODGORICA - I u Crnoj Gori pokrenuta je, po ugledu na Tijanin zakon, inicijativa kojom se zahtijeva izmena Krivičnog zakonika i uvođenje doživotne kazne za teška krivična dela.

"Tijanin zakon" moguć i u Srpskoj

​BANJALUKA - Nakon što su u Srbiji usvojene izmjene i dopune Krivičnog zakonika, kojim je, u skladu s prijedlogom Fondacije "Tijana Jurić", predviđena doživotna robija za teško ubistvo, silovanje, te obljubu nad djetetom, trudnicom i nemoćnim licem, velike su šanse da primjena ovakve kaznene politike zaživi i u RS.

Žunić: SNSD će u krivični zakonik uvrstiti mjere iz "Tijaninog zakona"

BANJALUKA - Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je Srni da će SNSD insistirati da u Krivični zakonik Srpske uđe kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja za svirepe ubice i silovatelje djece, kao i ubice trudnica i nemoćnih osoba.

Guvernerka Alabame potpisala zakon o zabrani abortusa

MONTGOMERI - Guvernerka Alabame Kej Ajvi potpisala je zakonski prijedlog kojim se zabranjuju skoro sve vrste abortusa u toj saveznoj državi, a ljekarima koji bi izvršili tu intervenciju prijeti doživotni zatvor.

Najčitanije