Zakon

Trgovci neće moći promovisati proizvode bez pristanka građana

Izmjenom Zakona o zaštiti potrošača, trgovcima u Hrvatskoj će u skorijoj budućnosti biti nešto riskantnije da bez prethodnog pristanka građana kucaju im i zvone na vrata kako bi im prodali ili promovisali proizvode, a moraće dobro da pripaze i kada će u svrhu reklamiranja proizvoda koristiti recenzije kupaca.

Krivokapić: U pripremi ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić rekao je da je u pripremi drugi sporazum tri koalicije koje formiraju novu vladu, a koji će obuhvatiti i ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Nije precizno odgovorio na pitanje da li će biti ukinute sankcije Rusiji.

Tuzlanski kanton nakon decenija dobiće novi zakon o kulturnoj baštini

TUZLA- Tuzlanski kanton bi nakon više od 30 godina mogao dobiti novi zakon o zaštiti kulturne baštine čiji je nacrt usvojen na današnjoj sjednici Kantonalne vlade.

Vlada FBiH utvrdila izmjene Zakona o fiskalnom sistemu

SARAJEVO - Vlada FBiH danas je utvrila izmjene Zakona o fisklanom sistemu.

Prihvaćena inicijativa Vlade RS o izmjeni Zakona o akcizama BiH

BANJALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH prihvatio je inicijativu Vlade Republike Srpske i pokrenuo dalju proceduru usvajanja izmjene Zakona o akcizama BiH na uvoz alkohola koji se uvozi kao repromaterijal.

Ispitivanje porijekla imovine mrtvo slovo na papiru i u RS i u Srbiji?

BANJALUKA - Radna grupa Vlade Republike Srpske za izradu zakona o ispitivanju porijekla imovine uradila je radnu verziju tog zakona, koji bi se uskoro mogao naći pred Vladom Republike Srpske, međutim stručnjaci i dalje tvrde da je takav zakon nepotreban i nesprovodiv te da će ostati mrtvo slovo na papiru.

RS do kraja godine prvi put u istoriji dobija zakon o mobingu

BANJALUKA - Do kraja ove godine, a možda i ranije, Srpska će konačno dobiti zakon o zaštiti od uznemiravanja na radu, potvrdili su za "Nezavisne novine" iz Saveza sindikata RS.

Nabavku medicinske opreme ubrzati u TK

TUZLA- Inicijativa o izmjeni Zakona o javnim nabavkama danas je usvojena na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, a sve u cilju da se ubrza nabavka medicinske opreme za ovaj kanton u kojem je panedmija korona virusa u punom jeku.

Skoro utrostručen iznos kazni, manje zatvorenih lokala u RS

BANJALUKA - Nakon stupanja na snagu izmjena i dopuna Zakona o fiskalnim kasama, čija je primjena u Srpskoj počela u julu prošle godine, iznos izrečenih novčanih kazni povećan je za gotovo tri puta u odnosu na uporedni period prethodne godine.

Protestna šetnja zbog najavljenih izmjena Zakona o radu u FBiH

SARAJEVO - Savez samostalnih sindikata u Federaciji BiH (FBiH) najavio je za sutra protestnu šetnju Sarajevom zbog predloženih izmjena i dopuna Zakona o radu, u kojima se ne spominje pravo radnika.

Najčitanije