Zakon

Borenović: Fokus djelovanja na tehničkim izmjenama Izbornog zakona

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je na sastanku sa direktorom Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u američkom Stejt departmentu Suzan Falatko da će fokus djelovanja ove stranke biti na tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH.

Poslanici u ponedjeljak o Krivičnom zakonu

​SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma BiH, na kojoj bi trebalo da bude razmatran Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku BiH, biće održana u ponedjeljak.

Dom naroda usvojio Zakon o krivičnom postupku

SARAJEVO - Delegati Doma naroda na današnjoj sjednici usvojili su Zakon o krivičnom postupku.

Dom naroda odlučuje o Zakonu o krivičnom postupku

SARAJEVO - U Sarajevu je u toku sjednica Doma naroda na kojoj bi delegati trebalo da donesu odluku u vezi sa izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku, čije je usvajanje potrebno radi sprovođenja odluke Ustavnog suda BiH.

Crni avgust za bh. radnike: Umor i kršenje zakona uzimaju danak

BANJALUKA - Zbog učestale pogibije radnika na njihovim radnim mjestima, sindikalci pozivaju na strože kontrole zakonske regulative, koja, kako poručuju, jeste dobra, ali se ne poštuje.

Stranci stišću zbog Krivičnog zakona

BANJALUKA, SARAJEVO - Sjednica Doma naroda BiH krajem ovog ili početkom narednog mjeseca, posljednja je šansa da prije izbora budu usvojene izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH, koji treba uskladiti s odlukom Ustavnog suda BiH iz 2017. godine, upozoravaju predstavnici međunarodne zajednice u BiH.

Usaglašen tekst Zakona o pravima demobilisanih boraca

SARAJEVO - Zajednička komisija Parlamenta Federacije BiH (FBiH) za usaglašavanje različito usvojenih tekstova utvrdila je danas u Sarajevu Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Dom naroda FBiH usvojio Zakon o pravima demobilisanih boraca, protesti završeni

SARAJEVO - Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica sa 33 glasova za i dva protiv usvojen je na vanrednoj sjednicu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i to u različitom tekstu u odnosu od onog kojeg je usvojio Predstavnički dom.

Upitna većina za prolazak zakona o osiguranju depozita u Predstavničkom domu

SARAJEVO - Neizvjesno je hoće li sutra na zasjedanju Predstavničkog doma parlamenta BiH biti većine za prolazak Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama u BiH zbog toga što neki poslanici najavljuju kako će protiv ovog zakona biti svi oni klubovi i poslanici koji su bili protiv akciza.

Usvojen Zakon o ljudskim ćelijama i tkivima

BEOGRAD -Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o ljudskim ćelijama i tkivima, koji definiše koje zdravstvene ustanove mogu podnijeti j za obavljanje poslova u toj oblasti, kao i uslove koje banke ljudskih tkiva treba da ispunjavaju.

Najčitanije