Zakon

Borenović,Danijelson i Vigemark: Neophodne izmjene Izbornog zakona

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da su neophodne izmjene Izbornog zakona BiH da bi se vratilo povjerenje u izborni proces i bila ispoštovana volja građana.

Zeleno svjetlo za GMO soju u RS

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u planu su izmjene Zakona o genetski modifikovanim organizmima kojima se dozvoljava promet genetski modifikovane soje i njenih proizvoda za životinjsku ishranu.

Čović: Vlada FBiH se neće formirati dok se ne izmijeni Izborni zakon

MOSTAR - U Mostaru je danas održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora. Napomenuo je da je današnja sjednica bila priprema za Sabor koji se održava u subotu.

Predsjednik Mađarske potpisao sporne izmjene zakona o radu

BUDIMPEŠTA - Mađarski predsjednik Janoš Ader potpisao je danas sporne amandmane na zakon o radu koji značajno povećavaju broj prekovremenih sati koje poslodavci mogu da zahtijevaju od radnika.

Novi zakon o useljavanju u Njemačku u januaru 2020. godine

SARAJEVO - Njemačka Savezna vlada donijela je novi Zakon o useljavanju koji se odnosi na kvalifikovanu radnu snagu, a koji bi trebalo da stupi na snagu 1. januara 2020. godine.

Od sljedeće godine u Južnoj Koreji zbog “bustovanja” 2 godine u zatvor

Da je Južna Koreja godinama ispred svih kada je zakonska regulacija esporta, i uopšte gejminga u pitanju, to nije nikakva tajna.

Njemačka vlada usvojila zakon na koji čekaju radnici u BiH

BERLIN - Njemačka vlada danas je usvojila dugo očekivani zakon o migracijama koji će olakšati zapošljavanje kvalifikovanih radnika iz svih krajeva svijeta, piše BiznisInfo.

"Bankrotiralo" uvođenje ličnog bankrota

BANJALUKA - Iako se već godinama govori o potrebi postojanja zakona o ličnom bankrotu, koji bi rasteretio prezadužene građane, on još ne postoji u BiH, a kako stručnjaci tvrde - neće ga ni biti, bar ne u skorije vrijeme.

Zakon o državnoj službi "u raljama" politike

SARAJEVO, BANJALUKA - U posljednjih nekoliko mjeseci u institucijama BiH bez ikakvog razloga zaposlene su stotine novih ljudi i u narednom periodu neophodno je izmijeniti Zakon o državnoj službi u institucijama BiH, kako bi se smanjio uticaj politike i političara na zapošljavanje državnih službenika.

U RS ne postoje pogoni za životinjski otpad, završava i u prirodi

BANJALUKA - U RS ne postoje objekti i službe koji bi na propisan način uništavali životinjska trupla i nusproizvode, a lokalne zajednice nemaju novca da obezbijede uslove za izgradnju i održavanje takvih objekata.

Najčitanije