Zakon o krivičnom postupku

Dom naroda odlučuje o Zakonu o krivičnom postupku

SARAJEVO - U Sarajevu je u toku sjednica Doma naroda na kojoj bi delegati trebalo da donesu odluku u vezi sa izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku, čije je usvajanje potrebno radi sprovođenja odluke Ustavnog suda BiH.

Odluka Ustavnog suda o Zakonima o krivičnom postupku i OBA

SARAJEVO - Ustavni sud BiH konstatovao je da Parlamentarna skupština BiH nije izvršila odluke ovog suda o ocjenama ustavnosti odredaba Zakona o krivičnom postupku BiH i Zakona o Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji, te odredio dalji način njihovog izvršenja, izjavio je registrar Ustavnog suda Zvonko Mijan.

Predstavnički dom po hitnoj proceduri o Zakonu o krivičnom postupku

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prihvatio je danas da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o krivičnom postupku BiH, koji je u parlamentarnu proceduru uputio poslanik SDA Amir Fazlić.

Savjet ministara danas o izmjenama zakona o OBA

SARAJEVO - Savjet ministara trebalo bi danas da razmatra Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji /OBA/ BiH i izvještaj o radu ove agencije za 2017. godinu.

Spas za istrage u rukama ministara

SARAJEVO - I pored ozbiljnih upozorenja i mogućnosti da stotine istraga u krivičnim postupcima budu ugrožene, pitanje je da li će parlament BiH, prije nego što Ustavni sud BiH stavi van snage pojedine odredbe Zakona o krivičnom postupku i Zakona o OBA, uspjeti da usvoji izmjene ova dva zakona.

Incko: Međunarodna zajednica zabrinuta zbog neusvajanja Zakona o krivičnom postupku

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Incko smatra da nema političke volje u BiH za usvajanje izmjena Zakona o krivičnom postupku kojima bi se ispunila odluka Ustavnog suda BiH i omogućila borba protiv korupcije.

Najčitanije