Zanimanja

I u vrijeme pandemije molerima i keramičarima pune ruke posla

BANJALUKA, SARAJEVO - Pandemija virusa korona u BiH nije zaustavila posao molerima, već naprotiv. Kako sami kažu, imaju pune ruke posla.

Vlada RS i grad Banjaluka stipendiraju deficitarna zanimanja

BANJALUKA, BIJELJINA - Vlada RS, kao i grad Banjaluka stipendiraju đake koji upišu neka od deficitarnih zanimanja, a direktori srednjih škola u kojima se izučavaju zanati su saglasni da su to profitabilni i izuzetno traženi poslovi na tržištu rada.

Putem aplikacije saznajte koja su deficitarna zanimanja u Srpskoj

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske unaprijedilo je android aplikaciju "Vodič kroz zanimanja" sadržajima o svim deficitarnim zanimanjima na nivou jedinica lokalne samouprave, odnosno srednjih škola koje ih upisuju, radi još bolje dostupnosti svih podataka o tim zanimanjima i pogodnostima za učenike koji se ove godine opredijele da ih upišu.

"Vodič kroz zanimanja", aplikacija za pomoć pri odabiru srednje škole

BANAJLUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske poziva učenike završnih razreda osnovnih škola i njihove roditelje da se o željenim zanimanjima informišu putem android aplikacije "Vodič kroz zanimanja".

U Bijeljini otvoren 5. Sajam srednjih škola i zanimanja

BIJELJINA - Učenici devetih razreda iz 12 osnovnih škola sa područja Grada Bijeljina danas će moći da se upoznaju sa srednjoškolskim nastavnim planovima i programima u okviru 5. Sajma srednjih škola i zanimanja, te da lakše donesu odluku o svojoj budućoj profesiji.

Koje profesije najčešće imaju seks

Istraživanje koje je proveo Lelo UK pozabavilo se otkrivanjem povezanosti između seksualnog života i izbora zanimanja, a rezultati su pokazali pripadnici kojih profesija imaju najbogatiji, a koji najsiromašniji seksualni život.

Poslovno-informatički tehničar i modelar obuće nova zanimanja

BANJALUKA - Za narednu školsku godinu u srednje škole u RS odobren je upis 10.484 učenika raspoređena u 450 odjeljenja, a nova zanimanja koja se uvode su poslovno-informatički tehničar u struci ekonomija, pravo i trgovina, te tehničar modelar obuće u struci tekstilstvo i kožarstvo.

Lista najtraženijih zanimanja u Njemačkoj

Inženjeri, informatičari, ljekari, biolozi, hemičari, ali i tehničari, električari, vodoinstalateri, medicinsko osoblje, samo su neka od najtraženijih zanimanja u Njemačkoj koje je polovinom 2018. objavila njihova Federalna agencija za zapošljavanje.

Ovo su najtraženija zanimanja u narednih pet godina

Širenje automatizacije će neminovno unijeti određene promjene na tržište rada, prije svega ukidajući pozicije na manuelnim poslovima koje mogu da obavljaju roboti.

Sajam zanimanja u utorak u Banjaluci

BANJALUKA - Sajam zanimanja biće održan u utorak, s početkom u 10 časova u Domu omladine.

Najčitanije