Zanimljivost

Modni hit - torba u obliku kokoške

Posljednjih dana sve veću pažnju privlači sasvim neobičan novi modni trend.

Beba pronađena na aerodromu, sve putnice skinute s leta

Katarske vlasti su informisale nadležne u Australiji da su trinaest putnica skinuli s leta i priveli na aerodromu u Dohi, gdje je izvršen detaljan pregled da bi se ustanovilo da li su povezane sa napuštanjem jedne bebe, novorođenčeta koje ostavljeno na aerodromskom terminalu.

Najveća fontana na svijetu puštena u rad

Najveća fontana na svijetu puštena je u rad u Dubaiju, uz glamurozni vatromet.

Istina o Amazonkama: Da li su se borile i umirale kao muškarci

Amazonke su imale zloglasnu reputaciju u antičko doba. Nosile su pantalone, pušile marihuanu, prekrivale svoju kožu tetovažama, jahale konje i borile se čvrsto kao momci. Legende su se širile poput korova. Odsijecale su svoje grudi kako bi mogle da koriste luk i strijelu bolje. Sakatile su ili ubijale svoju mušku djecu.

Labud "objasnio" ženi kako se nosi zaštitna maska

Jedna Francuskinja željela je da, za uspomenu, zabilježi fotografiju s labudom dok je bila u šetnji parkom, ne sluteći da će uskoro dobiti važnu lekciju o virusu korona i to - zabilježenu kamerom.

Naučnici otkrili šta je to u ljudskoj krvi što privlači komarce

Tim američkih naučnika je otkrio koja to hemijska jedinjenja u ljudskoj krvi privlače komarce. Ovo otkriće potencijalno može biti prvi korak ka pronalaženju lijeka koji može da zamaskira naš (za komarce neodoljiv) miris.

Sreća stiže s novim linijama na dlanu

Čitanje linija sa dlanova i proricanje sudbine veoma je popularno na Tajlandu, tako da je jedna preduzetnica došla na ideju da otvori salon za tetoviranje koji će praviti nove linije na dlanovima mušterija.

Traži poklon nazad jer je prijateljica nije pozvala na vjenčanje

Jedna je žena otkrila kako se duboko razočarala u svoju prijateljicu te je cijelu situaciju objasnila na Redditu.

Složio kornet s 125 kuglica sladoleda i oborio rekord

Nedavno je oborio Ginesov rekord u slaganju korneta s najviše kuglica sladoleda na svijetu.

Protrljao sladoled o međunožje pa ga predao mušteriji

Pravi skandal izbio je u Ujedinjenom Kraljevstvu, kada je dostavljač pice "Domino’s Pizza" iz za sada nepoznatog razloga protrljao sladoled o međunožje, prije nego što ga je predao mušteriji.

Najčitanije