Zanimljivost dana

Litvanci pobjednici takmičenja u nošenju supruge

Litvanac Vitautas Kirkliauskas i njegova supruga Neringa pobijedili sujuče, drugu godinu za redom, na svjetskom takmičenju u nošenju supruge u finskom gradu Sonkajarvi.

U selu 250 parova ima blizance, genetičari zbunjeni

Dolazak blizanaca na svijet izuzetno je rijetka pojava. Vjeruje se da je vjerovatnoća da će neko imati blizance jedan naspram 80. Međutim, u selu Kodinhi u Indiji, od 2.000 porodica, čak 250 parova imaju blizance. Ovo je zvanično najveći procenat u sveijtu što se tog segmenta tiče.

Hot dog od 30 kilograma pred Ginisovim vratima

Prvi hot dog napravljen je prije 152 godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Danas je omiljena brza hrana širom svijeta. Ovih dana u Americi su pokušali da postave Ginisov rekord i da naprave najveći hot dog.

Sumnja u autentičnost Karavađove slike

Ranije nepoznata Karavađova slika koja je pronađena prije samo nekoliko godina bila je spremna da na aukciji digne cijenu na čak 170 miliona dolara, ali do nje nikada nije došlo. Umjesto toga, anonimni kupac ju je tiho kupio 25. juna, prije aukcije koja se trebalo da bude održana 27. juna u Tuluzu, u Francuskoj.

Grad u kojem 14 godina nije pala kiša

Svjetska meteorološka organizacija napravila je listu ekstremnih vremenskih prilika. Na njoj se nalaze najniža i najviša zabilježena temperatura, mjesto gdje je palo najviše kiše, kao i mjesto gdje je zabilježena najveća tuča.

Roditelji bebu nazvali Google

Beba u Indoneziji je nagrađena titulom za najčudnije ime jer su je njeni roditelji nazvali Google po najpoznatijem internet pretraživaču.

Sveštenici blagosiljaju šumu da bi je spasli od insekata

Jedna crkva u sjevernoj Grčkoj je saopštila da se priprema da blagoslovi, "radi zaštite", jednu šumu blizu Soluna koja se odnedavno suši pod napadom insekata.

Kakva se simbolika krije iza crne boje

Kažu da je crna boja odsustvo svjetlosti i samim tim možemo da pretpostavimo da se u psihologiji ova boja tumači u sasvim negativnom smislu.

Facebook može otkriti 21 bolest kod svojih korisnika

U novom istraživanju koje je objavio medicinski časopis "PLOS One" stručnjaci su, posmatrajući niz Facebook profila korisnika širom svijeta, došli do zaključka da prema objavljenom sadržaju korisnicima mogu dijagnostikovati čak 21 bolest i zdravstveni problem.

Dogodilo se na današnji datum, 21. jun

Danas je petak, 21. jun, 171. dan 2019. Do kraja godine ima 194 dana.

Najčitanije