Zanimljivost dana

Da li znate koliko godina je napunio mornar Popaj?

Jedan od najhrabrijih momaka iz crtanih filmova nikada nije izgubio popularnost.

Pronađen fosil džinovskog slijepog miša

Na Novom Zelandu pronađeni su fosilni ostaci džinovskog slijepog miša starog oko 19 miliona godina, a koji je bio tri puta veći od današnjeg slijepog miša.

Kutija cigara Fidela Kastra prodata za skoro 27.000 dolara

Kutija cigara iz lične kolekcije nekadašnjeg kubanskog lidera Fidela Kastra, prodata je na aukciji u Bostonu za 26.900 dolara.

Zabranjeni automobili crne boje

Nova godina je donijela nove probleme vozačima automobila u Turkmenistanu. Na osnovu zakona koji je donio predsjednik ove zemlje, svim vlasnicima crnih automobila je naređeno da ih prefarbaju u bijelu ili neku drugu svjetliju boju ili će im u suprotnom automobili biti oduzeti.

Japanski astronaut u svemiru porastao devet centimetara

Japanski astronaut Norišige Kanai tvrdi da je porastao devet centimetara tokom posljednje tri nedelje na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

U Izraelu uzgojili najmanji paradajz na svijetu

Izraelska kompanija "Kedma" uzgojila (napravila) je paradajz veličine borovnice, ovo je (vjerovatno) najmanji paradajz na svijet u i ujedno najmanji paradajz ugojen u Izraelu.

Alpsko jezero ''Gruner See'' svake godine ''proguta'' mali park

Piroda je puna nevjerovatnih ljepota. Jedan od takvih ljepota prirode je i jezero "Gruner See" u Austriji u blizini mjesta Tragov. Ovo malo jezerce iz godine u godinu izvodi zanimljiv prirodni trik.

Muškarac s najvećim penisom na svijetu obični je prevarant

Meksikanac Roberto Esquivel Cabrera (55) tvrdi da ima najduži penis na svijetu. Cabrera se zbog penisa dugačkog 48 centimetara čak i registrovao kao osoba s invaliditetom jer mu, prema njegovim riječima, veliko spolovilo onemogućava rad.

Maležanin ostavio suprugu zbog video-igre

Svjetska zdravstvena organizacija je prije nekoliko godina proglasila zavisnost od video-igara jednim od gorućih mentalnih problema savremenog društva. Dok mnogima ta pojava zvuči nelogično, primjer bračnog para iz Malezije potvrđuje postojanje ovog velikog problema.

Glumio da je nijem i izgubio moć govora

Prije gotovo 12 godina Kinez Ženg je ubio strica i njegovu suprugu. Optužen za ubistvo, on je pobjegao i od tada glumio da je nijem da bi na kraju zaista izgubio moć govora.

Reklame

Najčitanije