Zanimljivost dana

Doga trenira sa svojim vlasnikom, ali joj baš i ne ide najbolje

Godinu i po dana star mužjak njemačke doge Luka Balu pokušava da živi zdravo sa svojim vlasnikom Krisom i njegovom porodicom, pa ponekad čak i vježba.

Naučnici žele koristiti Zemlju za privlačenje asteroida

Asteroid koji juri prema Zemlji zaplet je brojnih filmova i serija. Dok ga protagonisti gotovo uvijek pokušavaju uništiti, naučnici su došli do, kako se nekima čini, sulude ideje.

Zabranili mu ulaz u suši restoran zato što previše jede

Njemačkom triatloncu Jaroslavu Bobrovskom zabranjen je ulaz u suši restoran koji ima politiku 'pojedi koliko možeš' zbog toga što je jedan dan uzeo oko sto porcija ribe.

Ubacila 356 kg novčića u napuštenu fontanu da vidi reakcije ljudi

Engleska umjetnica Ana Braunsted ostavila je 100 hiljada novčića u napuštenoj javnoj fontani u Kembridžu preko vikenda kako bi izučavala ljudsku prirodu. Sav novac ukraden je u samo jednom danu.

Japanci napravili najveću čorbu na svijetu

U japanskom gradu Jamagati oboren je svjetski (Ginisov) rekord u pravljenju najveće čorbe ("imoni" lokani specijalitet) na svijetu.

Pokojnik umjesto u grobu završio u bazenu

Snimak na kome četvorica muškaraca nose posmrtne ostatke jedne osobe, a onda gube ravnotežu i ispuštaju tijelo koje uz glasno "buć" pada u bazen, obišao je svijet.

Đaci za domaći zadatak dobili da prebroje 100 miliona zrna riže

Kina se zalaže za “kreativnije” domaće zadatke, ali pojedini ekstremni primjeri izazivaju gnjevne reakcije roditelja.

Da Vinčijeva Mona Liza je imala sifilis?

Slavna plemkinja zvala se Liza Đerardini, a pola milenijuma kasnije postavljaju joj dijagnoze. Natečene ruke, gubitak kose i povlačenje crte gdje počinje da raste kosa, podočnjaci i žuta koža, sve su to karakteristike s kojima je renesansni autor Leonardo da Vinči naslikao najpoznatiju sliku svih vremena - "Mona Lizu" ili "Đokondu”.

Sedam milijardera ulaže novac u bunkere za slučaj apokalipse

Riješeni da se spase apokalipse, u koju vjeruju, milijarderi su izabrali Novi Zeland kao idealno mjesto na kome mogu graditi bunkere.

Hoda s okrenutim stopalima za 180 stepeni

Mosesa Lanhama (57) iz Mičigena u SAD zbog svoje bizarne ali zanimljive jednistvene sposobnosti da stopala okrene za 180 stepeni i da hoda, zovu "Mr Plastic" (u prevodu gospodin Plastika).

Najčitanije