Zanimljivost dana

Makedonac zaprosio djevojku na dnu Ohridskog jezera

Mladi Makedonac po imenu Aleksandar je na neobičan način zaprosio svoju djevojku Mateju - na dnu Ohridskog jezera, objavio je ronilački centar "Akvatek".

Ukradena zlatna wc šolja vrijedna 5 miliona dolara

Provalnici su ukrali potpuno funkcionalnu WC šolju od 18-karatnog zlata iz britanske palate Blenam, gdje je bila izložena kao umjetničko djelo, saopštila je policija.

U jezeru Loh Nes nema DNK čudovišta

Ukoliko Nesi postoji, dobro se krije. Čudovište iz Loh Nesa se nalazi u jezeru već preko 1.000 godina, barem u mašti ljudi. Pročešljavanje voda Loh Nesa, koje su izveli naučnici, otkrilo je da u jezeru ne postoje nikakvi tragovi DNK koji bi mogao pripadati bilo kakvoj vrsti čudovišta, što gomila dokaze da Nesi zapravo ne postoji.

Otkrivena voda u atmosferi planete 111 svjetlosnih godina od Zemlje

Astronomi su otkrili vodu u atmosferi ogromne planete K2-18b za koju se zna da već ima temperaturu koja je pogodna za stanovanje. Detalji o ovom velikom otkriću objavljeni su u naučnom časopisu Nature Astronomy.

Veganka tužila komšije zbog roštiljanja

​Veganka Sila Karden iz australijskog grada Perta pokušala je da spriječi svoje komšije da roštiljaju u bašti pored njenog doma.

Napustio fakultet da bi pokrenuo biznis, postao milijarder

​Amerikanac Trevor Milton koji je napustio fakultet da bi se okušao u biznisu za koji vjeruje da će pomoći planeti, neočekivano je postao milijarder.

Na prodaju privatni avion japanskog premijera

​Za samo 28 miliona dolara, možete sebi kupiti zaista posebni džambo džet – japanski Air Force One. Boeing 747-400, koji je do skoro prevozio japanskog premijera sa jednog kraja svijeta na drugi, stavljen je na prodaju.

U Meksiku nema prepisivanja na ispitu

Profesor iz Meksika Luis Huarez Teksis natjerao je učenike da ispit polažu sa kartonskim kutijama na glavama kako ne bi prepisivali tokom testa.

Na ovoj kovanici od dva evra možete zaraditi do 600 eura

​Nebrojeno je mnogo hobija kojima se ljudi bave. Jedan od njih jeste skupljanje kovanica, obično starog novca.

Koliko bi trajala nuklearna zima

Ukoliko bi Rusija i SAD lansirale nuklearni rat, to bi značilo katastrofu za cijelu Zemlju, kaže nova studija.

Najčitanije