Zanimljivost dana

Poslao mačku ekspres poštom u azil!

Muškarac s Tajvana zaradio je kaznu od nekoliko hiljada dolara zbog toga što je neželjenu mačku spakovao u ekspresnu poštansku pošiljku i poslao je u prihvatilište za životinje, prenose lokalni mediji.

Sveštenik viskijem privlači vjernike u crkvu

Jedan sveštenik iz Njemačke našao je zanimljiv način kako da privuče muške članove zajednice da posjećuju crkvu. Nova metoda podrazumijeva jedan od najstarijih napitaka - viski.

Šest manje poznatih zanimljivosti o ljudskoj psihi

Psiholozi uporno proučavaju ljudski mozak i način na koji on funkcioniše, ali broj iznenađenja stalno raste. Međutim, postoji nekoliko stvari koje su manje poznate...

Pao na doping sa 90 godina: Ništa od svjetskog rekorda za super deku

Karl Grouv (90), američki biciklista, zbog neobičnog prestupa za svoje godine dospio je nedavno u žižu javnosti. On je u julu prethodne godine trijumfirao na takmičenju "Masters Track", uz postignut svjetski rekord u toj starosnoj kategoriji (u sprintu), međutim, izgleda da je super deka koristio pomagala ne bi li došao do najboljeg rezultata.

Kalendari sa njegovim likom prodaju se "kao ludi"

U Italiji se u sve većem broju prodaju kalendari sa likom nekadašnjeg fašističkog vođe te zemlje Benita Musolinija.

Šta se nekada poklanjalo za praznike

Današnji brendovi misle da znaju kako da ubijede kupce da pazare baš njihov proizvod. Da li je uvijek bilo tako?

Oborila svjetski rekord, a usred trke jela takose i pila pivo

Američka ultramaratonka Kamil Heron postavila je dva svjetska rekorda, a u jednom trenutku za vrijeme takmičenja pila je pivo i jela takose

Hercegovački ronioci pod more postavili jelku

Ronioci Sportsko ekološke udruge Hercegovina (SEUH), zajedno s roniocima bratskog Ekološko ronilačkog kluba TIMUN iz Gradca, postavili su pod more božićno drvce, koje su prihodno ukrasili najmlađi učesnici Božićnog sajma.

Prodaje se ostrvo puno pingvina i ovaca

Ostrvo Pebl, jedno od Foklandskih ostrva u Južnoj Americi, zajedno s vojskom pingvina i plažom dužom od šest kilometara stavljeno je na prodaju.

Tajlanđanin živi s krokodilom već 20 godina

Kanatip Natip, pedesettrogodišnjak iz Pitsanuloka, na Tajlandu, nikada nije brinuo o zaključavanju kućnih vrata kada izlazi, jer posjeduje u svom domu nešto puno bolje od psa čuvara.

Najčitanije