Zanimljivost dana

Kineskinja kupila automobil, platila u kovanicama: Radnici tri dana brojali novčiće

Radnici u jednom salonu automobila u Kini ostali su bez teksta kada im je došla žena koja je odlučila da kupi automobil i to donoseći kovanice u 66 kesa.

Ovaj običan papirini tanjir vrijedan je 22.000 dolara

Korišćeni papirnati tanjir, na kome je frontmen grupe "Nirvana" Kurt Kobejn napisao listu pjesama, prodat je za 22.400 američkih dolara na aukciji u Njujorku.

Nagrada 2.000 evra onom ko prevede stari natpis

Malo selo Plougastel u Francuskoj nudi nagradu 2.000 evra osobi koja dešifruje 230 godina star natpis na kamenu. Ovaj spomenik je otkriven nedavno, a misteriozna stijena je ukopana do polovine u zemlji.

Nabavio tarantulu da plaši taštu

Jedan anonimni muškarac u očajničkom pokušaju da skine s vrata dosadnu taštu nabavio je tarantulu, jer se majka njegove žene boji paukova i pati od arahnofobije.

Koje su zapravo boje teniske loptice - žute ili zelene?

Mada postoji određena subjektivnost u vizuelnoj percepciji neke stvari bi trebalo svi da jednako vide. Narandže su svima narandžaste, vatrogasna vozila su crvena, a teniske loptice žute. Ili su možda ipak zelene?

Tragovi bombe iz nuklearnih testova na dnu okeana

Životinje koje žive u najdubljim dijelovima okeana u sebi nose radioaktivni ugljenik, zaostavštinu nuklearnih testova sprovedenih tokom hladnog rata. Naučnici su skoro pronašli povišene nivoe radioaktivnog ugljenika u amfipodama, stvorenjima nalik škampima, koji žive i do 11 kilometara ispod površine vode.

U Gvatemali otkrivena keramička košnica Maja

Među najnovijim otkrićima, koja donosi majski broj esnafskog dvomjesečnika "Arheolodži", nalazi se prva košnica izrađena od keramike, pronađena u Gvatemali, a koja ima sve odlike košnice kakve se i danas koriste u tom regionu.

Najdeblji dječak na svijetu ima deset godina i 200 kilograma

Mohamed Arbrar iz Pakistana ima tek deset godina i teži nevjerovatnih 197 kilograma. Dok njegovi vršnjaci vrijeme provode igrajući se i trenirajući različite sportove, on više nije sposoban ni za samostalno hodanje. Štaviše, zbog debljine je i njegov život u opasnosti pa će uskoro biti podvrgnut operaciji smanjenja želuca, piše Daily Mail. Riječ je o operaciji kojom se smanjuje volumen želuca s ciljem postizanja ranije sitosti i manjeg unosa hrane.

Izaberite jednu mističnu masku i otkrijte za šta ste rođeni

Zašto biramo ono što biramo? Šta otkriva naš izbor o našoj osobenosti? Pa, odaberite masku koja vam se najviše dopada i saznajte.

Da li hronični stres može uzrokovati rak?

Ubrzani način života kojim ljudi danas žive je savršen za stres. Ubrzan rad srca, čvorovi u stomaku i osjećaj nemira su neizbježan dio stresa. Naime, hronični stres tokom vremena može nauditi ljudskom tijelu, uzrokujući sve od inflamacija do kardiometaboličkih bolesti. U nekim slučajevima, stres može igrati ulogu i u uzrokovanju ili čak pogoršavanju raka.

Najčitanije