Zanimljivost dana

Zašto Japanci sjede na podu dok jedu

Dok opušteno sjedite za stolom i jedete, možda vam je ugodno, ali to nije nužno najbolje za zdravlje.

Amerikanci "poludjeli" za kečapom

SAD se suočavaju s manjkom kečapa jer je zbog pandemije korona virusa porasla potražnja za tim popularnim dodatkom hrani, prenosi BBC.

Gušter u prodavnici istraumirao kupce

Nesvakidašnji prizor snimljen je u jednoj prodavnici u Bangkoku.

Haos na izboru za mis, otela krunu pobjednici i povrijedila joj glavu

Pobjednica jednog izbora za najljepšu damu na Šri Lanci zadobila je povrede glave nakon što je izbila tuča na pozornici tokom dodjele titula.

Ljudi mislili da gori podmornica, a mornari slavili Uskrs

Posada holandske podmornice uživala je tokom uskršnjeg vikenda na suncu i raspalila roštilj na pučini kod obale britanskog Kornvola.

Mladić i djevojka slučajno oštetili djelo vrijedno 500.000 dolara

Južnokorejski par, optužen da je oštetio uličnu umjetnost američkog graffiti umjetnika JonOnea, rekao je da su greškom mislili da im je dopušteno intervenisati na tom dijelu u sklopu "participatorne umjetnosti", rekao je u petak kustos.

Vani -40 stepeni, a oni peru automobil

U Novosibirsku su temperature izuzetno niske, primjera radi, u ovom slučaju je bilo -40 stepeni Celzijusa, a jedna ekipa je odlučila da opere Hummera.

Osmislili masku za kafiće: Vjeruju da štiti dok se jede i pije

Istraživači iz Meksika vjeruju da su osmislili način kako da riješe problem izloženosti korona virusu tokom konzumacije hrane i pića.

Od autobusa napravila plastenik

Zadnjih godina postalo je vrlo popularno pretvarati stare autobuse u mobilne domove, ali Doni Rae Franklin iz Kanade dosjetila se kako od dva takva vozila napraviti bazu za uzgoj povrća, začina i drugog bilja koje koriste za prehranu.

Pozvali hvatača zmija, pogledajte šta je pronašao u kući

U sceni koju su mnogi opisali kao prizor iz horora hvatači zmija u jednom australskom domu pronašli su više od 50 zmijskih koža, ali ni jednog gmizavca.

Najčitanije