Zanimljivost dana

Riješena velika egipatska zagonetka: Ko je sfingi ukrao nos

Umjetnost drevnog Egipta svojom ljepotom privlači generacije naučnika i posjetilaca, ali gotovo svaki od artefakata krije misteriju koja mu dodatno daje na atraktivnosti.

Ovo je prva fotka ikad objavljena na Instagramu

Znate li kako je izgledala prva fotografija ikad objavljena na Instagramu?

Od Londona do Njujorka raketom za 29 minuta

Letovi kroz svemir drastično će smanjiti satnicu putovanja, pa će let raketom od Londona do Njujorka trajati samo 29 minuta, najavljuje švajcarska investiciona kompanija UBS.

Šta imaju zajedničko Lenjin, Mao Cedung i džinovska kornjača?

Džinovska kornjača Ku Rua, simbol borbe Vijetnama za nezavisnost, čija smrt 2016. godine je bila značajan događaj u toj zemlji, balsamovana je da bi ljudi mogli da se okupljaju pred njenim tijelom u Hanoju.

Ovo je najljepši pas na svijetu

Patuljasti kontinentalni španijel Dilan pobijedio je na izboru za najljepšeg psa na svijetu 2019. godine.

"Napravite bazu onih koji se bave izmjenama ljudskih gena"

ŽENEVA - Eksperti su pozvali Svjetsku zdravstvenu organizaciju da formira bazu podataka naučnika koji rade na izmjenama ljudskih gena u reproduktive svrhe.

Britanac prodaje vilu u Italiji za samo 66 dolara

Vrijeme za kupovinu nekretnina u Italiji nikada nije bilo bolje te se čini da ih Italijani u posljednje vrijeme dijele besplatno. Kreativni Britanac Abott je odlučio prodati svoju kuću na interesantan način, a njena trenutna cijena iznosi samo 66 dolara.

Kineskinja lažirala otmicu da bi raskinula s momkom

Mnogi će se složiti da je prekidanje ljubavne veze nekada veoma teško, ali planiranje sopstvenog kidnapovanja i ubistva da bi se izbjegli neugodni razgovori u vezi s prekidom veze - zvuči suludo. Upravo to je i uradila jedna Kineskinja, koja nije željela da kaže svom momku da raskida s njim.

Ukradi iz hotela i zaradi besplatan odmor

Povodom 125. rođendana, hotel "The Roosevelt New Orleans" u Luizijani priprema nevjerovatnu akciju. Naime, nagrađuju osobe koje su krale iz njihovog hotela.

Stalno provjeravanje telefona postalo zavisnost

Često vam se dešava da kada vam telefon zazvoni zbog nekog obavještenja obećate sebi da nećete odmah da pojurite da vidite o čemu se radi, ali na kraju to ipak učinite? Sudeći po mišljenju grupe priznatih psihologa i stručnjaka, iza toga stoji jedan malo složeniji razlog.

Najčitanije