Zanimljivost dana

Bespilotne letjelice sadiće drveće

Projekat treba da suzbije odumiranje jasena zbog opasne gljivične infekcije.

Zašto 50 odsto krompira završi u smeću

Pojedina istraživanja pokazuju da krivaca za ovu ružnu pojavu ima u svakom dijelu starog kontinenta, ali novija studija Evropske komisije prste upire prije svega u - Britance.

Otkriven fosil ajkule star 150 miliona godina

Međunarodni tim paleontologa, predvođen Sebastianom Stumpfom sa Univerziteta u Beču (Uni Wien) u novoj studiji opisuje dobro očuvan skelet izumrle praiskonske ajkule (lat. Asteracanthus). Ovaj izuzetno rijedak fosil dolazi iz Solnhofena u Bavarskoj i nastao je prije 150 miliona godina u tropsko-suptropskom krajoliku lagune, za vrijeme epohe geološkog perioda Kasna jura.

Golub prešao 13.000 km od SAD do Australije, sada hoće da ga uspavaju

Trkački golub koji je prešao 13.000 kilometara preko Tihog okeana od SAD do Australije sada iščekuje odluku da li će biti uspavan jer predstavlja karantinski rizik.

Kupio čarape s uzorkom mačjih šapa, reakcija mačke postala hit

Kada je na svom Twitter profilu Huda objavila fotografiju koja je prikazivala reakciju porodične mačke kada je ugledala čarape koje je kupio Hudin otac, objava je u kratkom roku postala hit, a nije teško vidjeti zašto.

Šta feng šui kaže o tome kako treba da izgledaju ženske tašne?

Sreća i bogatstvo, privlačenje izobilja, česta su tema u feng šui veštini.

Entoni Hopkins 45 godina bez alkohola: Najbolja godina pred nama

Pred sam kraj 1975. godine, glumačka legenda Entoni Hopkins iščupao se iz kandži alkohola. Četiri i po decenije kasnije poručuje nam da nikada ne odustajemo od borbe i da će godina pred nama biti najbolja.

Deset najsmrtonosnijih zemljotresa u istoriji

U deset najsmrtonosnijih zemljotresa u istoriji čovječanstva, od kojih je devet pogodilo Aziju, poginulo je više od 2,5 miliona ljudi.

Oženio lutku, sada je tužan jer su joj pukli dijelovi

Bodibilder iz Kazahstana Juri Toločko u novembru ove godine oženio je seks lutku, a sada se požalio kako ne mogu zajedno da dočekaju Božić, pošto su joj pukli dijelovi.

Bacačem plamena čistio snijeg ispred kuće

Stanovnik Kentakija postao je internet senzacija nakon što je snimljen kako bacačem plamena čisti snijeg ispred svoje kuće.

Najčitanije