Zanimljivost dana

Genetski modifikovane bakterije naučile igrati križić-kružić

Ljudi su prvi put u istoriji poznatu dječju igru križić-kružić zaigrali s bakterijama. Ali to nisu bili obični mikroorganizmi, nego genetski modifikovana E. coli koja je ustrojena da reaguje kao jednostavna neuronska mreža, odnosno oblik umjetne inteligencije.

NASA rover našao "vrata" na Marsu

NASA rover "Kjuriositi" snimio je veoma zanimljiv prizor na Marsu prošle nedjelje - pravilnu pravougaonu pukotinu u stijenama, koja neodoljivo podsjeća na vrata ili ulaz koji vodi u podzemlje.

Ostrvo na kojem auto smiju imati samo oni koji će ga dijeliti s drugima

La Digue je vjerovatno jedan od najpoznatijih od 115 ostrva na Sejšelima. Svake godine privlači hiljade turista koji dolaze na Anse Source d'Argent kako bi se divili gotovo nestvarnim kamenim gromadama, pijesku i plavetnilu zbog čega se ta plaža nerijetko nalazi na ljestvicama najljepših na svijetu. Ostrvo privlači i zaljubljenike u ptice koji se dolaze diviti endemskoj vrsti Terpsiphone paradisi.

7 stvari koje niste znali o najdužoj cesti na svijetu

Mihael Štraser drži titulu biciklista koji ju je najbrže prešao na dva kotača. Za to mu je bilo potrebno 84 dana, 11 sati i 50 minuta. Rekord je oboren u oktobru 2018. godine...

Zanimljivosti koje možda niste znali o Torinu

Ovogodišnja Evrovizija se održava u italijanskom gradu Torino. Ovaj pomalo potcjenjeni grad ima mnogo toga da ponudi.

Morski lav "ukrao" gostu ležaljku

​Morski lav je iz mora došetao do "svoje" ležaljke na plaži.

Evo kako je Čkalja dobio nadimak

Sinonim za smijeh je upravo nadimak Čkalja! Decenijama je zasmijavao gledaoce kako svojim pokretima i grimasama, tako i mnogobrojnim šalama na svoj račun.

Kupio skladište za 500 dolara, unutra pronašao 7,5 miliona dolara

Jedan neimenovani srećni lovac na skladišne prostore na aukciji koji je kupio skladište za 500 dolara pronašao je sef u kome se nalazilo 7,5 miliona dolara (oko 7.124.625 evra).

Ovo će biti najduža avio-linija na svijetu

Australijska avio-kompanija "Qantas" najavila je da će do kraja 2025. pokrenuti najduži neprekinuti komercijalni let – od Sidneja do Londona za 19 sati.

Osveta muškarca: Prodajem vjenčanicu za pet funti, nije istrošena kao vlasnica

Jedan muškarac pokušao je da se osveti bivšoj vjerenici tako što je njenu vjenčanicu stavio na prodaju na Facbooku za samo pet funti.

Otvoren najduži stakleni most na svijetu

Najduži most na svijetu s podom od stakla otvoren je za sve hrabre putnike, spremne da ga pređu između dvije planine u Vijetnamu.

"Nježni" srndać u borbi savladao moćnog bika

Snimak je nastao na jednoj farmi u čiji je ograđeni prostor ušao srndać nabijen testosteronom.

Amerikanka radi neobičan posao, daje imena bebama

Tejlor A. Hamfri, 33-godišnjakinja iz Njujorka, svoju profesionalnu uslugu naplaćujuće roditeljima beba hiljade dolara pokušavajući i pomažući im, da izaberu savršena imena za svoje potomstvo.

Policajac usvojio četvoronožnog saradnika u penziji

Nakon što su četiri policijska psa penzionisana, jedan od pripadnika policije, odlučio je da ipak zbrine jednog od njih.

Oprala jagode u slanoj vodi, začuđeno gledala što se u njima sve krije

Korisnike društvenih mreža zgrozio je video s TikToka gdje je književnica Krista Torres objavila video onoga što se dogodilo kada je jagode stavila u slanu vodu.

Najčitanije