Zanimljivost dana

Čovjek koji se brine o 750 pasa

Kada je Saša Pešić 2008. godine spasio leglo psića, nije imao pojma da će za nešto više od 10 godina spasiti oko 1.200 pasa i brinuti o njih 750.

Francuz "srušio" čokoladnu repliku Berlinskog zida

Francuski vajar Patrik Rože, koji pravi skulpture od čokolade, proslavio je 30. godišnjicu rušenja Berlinskog zida razbijajući čekićem čokoladnu repliku zloglasne barijere i delio slatke komade oduševljenim prolaznicima.

Dobila na lutriji uoči vjenčanja pa opet na godišnjicu

Amerikanka iz Sjeverne Karoline koja je nekoliko dana prije vjenčanja osvojila 50.000 dolara na lutriji osvojila je novi dobitak na godišnjicu braka.

Pronađene kosti 14 mamuta od prije 14.000 godina

Oko 800 kostiju najmanje 14 mamuta za koje se vjeruje da su živjeli prije više od 14.000 godina pronađeno je u centralnom Meksiku, saopštio je meksički Institut za antropologiju i istoriju.

Od sada možete odsjesti u kući u kojoj je rođen Hari Poter

Sve obožavaoce franšize o čarobnjaku Hariju Poteru obradovaće informacija da je njegov dom, u kojem je živio sa roditeljima Lili i Džejmsom, otvoren za javnost.

Oktobar 2019. bio najtopliji ikad registrovan

Oktobar ove godine bio je najtopliji ikad registrovan na planeti, saopštila je u utorak evropska služba Kopernikus o klimatskim promjenama, navodeći da se radi o petom uzastopnom mjesecu kada je toplotni rekord ili potučen ili mu se temperatura približila.

20.000 $ onome ko preživi ukletu kuću

Vlasnik McKamey Manora, vile koja se smatra najstrašnijom na svijetu, obećava nagradu od 20.000 dolara onome ko preživi turu u kući.

Misteriozni kosturi u izgubljenom tornju

Londonski toranj je možda najpoznatija tamnica i groblje na svijetu. To je mjesto gdje su Ana Bolen, Tomas Mor i mnogi drugi izgubili živote. Ipak, tokom velikog dijela istorije tornja, koja je duga 950 godina, ova kula je bila cvjetajuća palata.

Grad u kojem na kalendarima još uvijek piše 1692. godina

Ljubitelji Noći vještica i jezivih priča vjerovatno su čuli za grad Salem i čuvena suđenja koja su se ovde odigrala.

Boca viskija prodata za rekordnih 1,9 miliona dolara

Na aukciji u kući Kristi boca škotskog viskija "Makalan" iz 1926. godine prodata je za rekordnih 1,9 miliona dolara, čime je postala najskuplja boca nekog pića ikada prodata na nekoj aukciji.

Najčitanije