Zanimljivost dana

Velika bijela ajkula napala brod: Spustili kameru u vodu i snimili sve

Braća Li i Adam Ferguson iz Perta krenula su jednog jutra prošle sedmice oko 5 sati ujutro prema ostrvu Karnak u ribolov, kada su se na pola puta susreli sa velikom bijelom ajkulom.

Mjera protiv korone u marketu: "Ne pljujte u prste kada uzimate kese"

Društvenim mrežama kruži zanimljiva fotografija, navodno, iz jednog supemarketa u BiH na dijelu gde se prodaje voće i povrće.

Proglasili ga mrtvim, dva mjeseca kasnije vratio se kući

Kinez Jiao (43), kojeg su doktori ranije proglasili mrtvim, vratio se kući živ, dok su članovi porodice ostali šokirani.

Otkrivena tajna kovrdžave kose: Kako nastaje i čemu služi

Naučnim studijama otkrivena je tajna kovrdžave kose. Naučnici su dali odgovore šta je uzrok kovrdžavosti i čemu ona služi.

Pitanje koje decenijama muči Beograđane: Koju pticu drži Pobednik u ruci?

Velelepni Pobednik na Kalemegdanu, već decenijama je simbol Beograda i spomenik koji prepoznaju hiljade ljudi. Ipak, ptica koju on drži i dalje zbunjuje i izaziva polemike među Beograđanima. Šta je u lijevoj ruci Pobednika – soko, orao, golub ili nešto potpuno drugo?

Ostao u čudu kada je vidio kako je komšija pokosio travu

Muškarac po imenu Meti iz Liverpula je na veoma bizaran način shvatio da ga njegov prvi komšija ne voli. Sve mu je bilo jasno kada je komšija pokosio travnjak.

Pocrvenio led u italijanskim Alpima

Naučnici u Italiji istražuju tajanstveni izgled ružičastog ledenog leda pronađenog u Alpima, a naučnici kažu da su uzrok tome alge koje su se pojavile usljed klimatskih promjena.

Uživanje u paraglajdingu na kauču, uz TV i čips

Da li spadate u ljude koji obožavaju da u slobodno vrijeme ostaju kod kuće gledajući omiljene filmove i serije izvaljeni na kauču? Ili biste željeli da probate paraglajding a suviše ste lijeni da se mrdnete sa kauča? Šta ako biste obje aktivnosti upražnjavali odjednom? Sviđa Vam se ideja? Izgleda da je nekome uspjelo da spoji te dve nespojive aktivnosti.

"Najezda" meduza sa pipcima dužim od 100 metara

Neke plaže na sjeveroistoku SAD ovog vikenda ne strepe više samo od kovida, već moraju i da se suprotstave nepoželjnom posjetiocu - meduzi "lavovska griva".

Šta je bilo prije: kokoš ili jaje?

Kokoš ili jaje, šta je bilo prije? Ovo pitanje jedno je od najčešće postavljanih u istoriji, a ljudi često biraju odgovor "jaje" uz argument da su na taj način još dinosaurusi dolazili na svijet.

Najčitanije