Zanimljivost dana

Meksikanci napravili tepih dug četiri kilometra i oborili rekord

Meksikanci su u mjestu Uamantla u centralnom Meksiku napravili najveći tepih na svijetu i to od obojene piljevine, a povodom velikog praznika festivala posvećenog Djevici Mariji koji se proslavaljao sredinom avgusta.

Kupanje na kineskim bazenima noćna mora, ne mogu da se pomjere

Mnogi vole da se rashlade u bazenima tokom vrelog ljeta, ali u Kini to izgleda malo drugačije.

Pijani vozači u Moldaviji za kaznu rade u mrtvačnici

U Moldaviji imaju veliki problem sa vozačima koji voze pod uticajem alkohola. Odlučili su da ovom problemu stanu na kraj na najradikalniji način.

Ovaj drevni podzemni grad u Turskoj su pronašle kokoške

Ispod Kapadokije u Turskoj nalazi se Derinkuju, podzemni grad u kojem je nekada živjelo 20 hiljada stanovnika.

Predstavljen CyberOne - robot koji može da detektuje ljudsku emociju

Xiaomi je predstavio svog prvog humanoidnog robota, pod nazivom CyberOne, kojeg karakterišu neke zanimljive funkcije.

Zemlja u kojoj su zabranjene žvake, za prodaju se ide u zatvor

Zakoni država širom svijeta zabranjuju različite stvari i najčešće su to opojne droge i alkohol, a vjerovatno niste znali da postoji država u kojoj su zabranjene žvakaće gume.

9 stvari koje vjerovatno niste znali o ljudskom tijelu

Vjerovatno ni ne znate koja sve osjetila vaše tijelo zapravo ima.

Bavarski stočar kažnjen zbog balege na cesti, krave zaprljale put

Veliko interesovanje medija i javnosti je izazvao slučaj bavarskog stočara Georga Schweigera koji kažnjen je zbog krava koje su zaprljale ulice u Pähu, izvještava Topagrar.

Kako toplija ljeta utiču na pol kornjača na Floridi

Naučnici sa Floride objavili su zanimljivu studiju koja objašnjava kako na pol kornjača utiče pogoršanje klimatskih promjena, odnosno da porast temperatura ima direktan uticaj na određivanje pola ove vrste.

Znate li šta je sindrom neočešljane kose, ima ga samo 100 ljudi

Svega sto ljudi na svijetu boluje od ove bolesti.

Snimak iz sale za porođaj postao hit na mrežama

Bol tokom porođaja smatra se jednim od najjačih bolova koje čovjek može da podnese. Žene izdrže muke poslije kojih dolazi najveća sreća, a pitanje je kako bi se muškarci snašli u takvoj situaciji, sudeći da su oduvijek društvenim mrežama kružili snimci budućih očeva koji se onesvješćuju u sali za porođaje.

Šta se osamdesetih pričalo o Golfu u Jugoslaviji

Volkswagen Golf je odavno postao svetinja i jedan od najpoželjnijih automobila na ovim prostorima. Vraćamo se u rane osamdesete i bivšu Jugoslaviju, kada je Golf prve generacije još bio aktuelan.

Možda vas oči varaju - ovo nije šuma, nego jedno stablo

Natal je glavni grad savezne države Rio Grande do Norte na sjeveroistoku Brazila, a u svijetu je zabilježen kao mjesto na kojem raste najveće drvo indijskih oraščića na svijetu.

Napio se pa izgubio USB sa podacima stanovnika cijelog grada

Za mnoge, piće poslije posla je uobičajen način opuštanja nakon naporne nedjelje. Ali jedan radnik iz Japana, umjesto tek kratkotrajnog mamurluka, mogao bi da trpi dugotrajne posljedice, pošto je izgubio važan USB poslije noćnog izlaska s kolegama.

Zbog čega su kesice čipsa uvijek poluprazne

Često kada otvorimo kesicu čipsa ili drugih grickalica, djeluje nam da ima više vazduha. Prvo što većina pomisli jeste da je to prevara proizvođača. Ako ste mislili da se to radi kako bi se prodalo više čipseva i istovremeno uštedjelo na količini, varate se.

Najčitanije