Zanimljivosti

Sve što trebate znati o temperaturi tijela

Tjelesna temperatura jedan je od četiri ključna vitalna znaka na koje ljekari obraćaju pažnju. Infekcija može da izazove temperaturu, ali tjelesna temperatura takođe varira u skladu sa vašim godinama i polom pa čak i kada govorite laži.

Antarktik je pustinja, Route 66 nije najduža cesta

Svi ponekad znamo biti potpuni sigurni u neke stvari i uzimati ih zdravo za gotovo. Ista stvar je i kod geografije: uvjereni smo kako neke stvari znamo, toliko smo sigurni da bismo se u to kladili, ali ipak činjenice govore drukčije, te se nerijetko iznenadimo.

Najljepša prirodna pojava: Dvoje ljudi ne može da vidi istu dugu

Duga spada u najljepše pojave u prirodi. Ona je optička i meteorološka pojava višebojnog luka na nebu koji nastaje kada sunčeva svjetlost obasjava sitne kapljice vode u atmosferi.

Umro batler koji je u Bijeloj kući služio 50 godina

VAŠINGTON - Vilson Ruzvelt Džerman, koji je u Bijeloj kući služio više od 50 godina pod 11 predsjednika, umro je od virusa korona u 92. godini.

20 zanimljivih činjenica o kultnoj seriji "Dosije X"

Američka serija "Dosije X" je djelo producenta Krisa Kartera u kojoj su glumili Dejvid Duhovni (agent Molder) i Džilijan Anderson (agent Skali). Emitovana je od 1993. do 2002. godine da bi se ponovo nastavila 2016. godine vrlo gledanom, ali prosječno ocjenjenom novom sezonom.

Impresivna "rijeka velikog kamenja" u Rusiji

Najinteresantniji prizor parka Taganai u južnom dijelu Uralskih planina, "rijeka velikog kamenja", sastoji se od hiljada velikih stijena koje sijeku put kroz gustu šumu borova.

10 tajni koje krije Bijela kuća

132 sobe, 35 kupatila, 6 nivoa, 412 vrata, 28 kamina, 7 stubišta, 3 lifta, 5 kuhara, nekoliko vrtova, teniskih i košarkaških terena, kino, staza za trčanje… Sve to postoji u Bijeloj kući.

5 stvari koje trebate znati o Kaponeu prije Kaponea

Svi znaju otprilike ko je bio Al Kapone, u kojem je vremenu djelovao, šta je radio i kako su ga zapravo uhapsili, ali iza maske jednog od najpoznatijih mafijaša i biznismena skrivale su se stvari za koje možda ne bi ste nikad rekli da su se dogodile upravo njemu.

Filmske zanimljivosti koje sigurno niste znali

Otkrivajući svijet filma, dinamičnih slika i zvukova, glumu, pokrete, specijalne efekte, scenografiju, sigurno se nikada niste zapitali odakle mačka u rukama Marlona Branda (Marlon Brando) i da li je glumac poput Vila Smita zaista htio da glumi u "Ljudima u crnom" (Men in Black).

Evo šta potrošači zaista misle o marketingu na internetu

Direktor Hab spota (HubSpot) Brajan Haligan izjavio je da „se svijet sve više okreće takozvanom ulaznom marketingu, koji je autentičniji, manje ometajući".

Najčitanije