Zapad

Pilić: Zapadu ne odgovara da je Srbin najbolji

Zapadnom "mejnstrimu" ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg tenisera na svijetu, izjavio je nekadašnji hrvatski teniser i trener Nikola Pilić.

Da li će Libija biti podijeljena na istok i zapad?

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES ocjenjuje da je najopasnije u višegodišnjem ratu u Libiji to što glavni igrači u tom sukobu ne brine teritorijalna cjelovitost te zemlje.

Politiko: Zapad u problemu zbog optužnice protiv Tačija

BRISEL - Optužnica za ratne zločine protiv Hašima Tačija stavlja Zapad u tešku poziciju, piše danas briselski portal Politiko i ocjenjuje da će optužnica zakomplikovati napore EU i SAD da se postigne mirovno rješenje za KiM i pokrenuti pitanja o saradnji Zapada s Tačijem.

Šojgu otkrio šta je najveća prijetnja za vojnu bezbjednost Rusije

Strateški pravac Zapada predstavlja najveću prijetnju za vojnu bezbjednost Rusije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Istočna Evropa bolje podnijela pandemiju od Zapada

LONDON - Kada je pandemija virusa korona zahvatila Evropu, većina političara odmah je pretpostavila da će zemlje centralne i istočne Evrope proći mnogo gore od Zapada jer su siromašnije od ostatka kontinenta, te da su njihove zdravstvene službe manje razvijene da bi se izborile s krizom, piše portal Global afers.

Asad: Zapad koristi pandemiju za političke ciljeve

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar el Asad osudio je odluku SAD i drugih zapadnih zemalja koje su odbile da ukinu jednostrano uvedene sankcije za nekoliko država u uslovima pandemije COVID-19.

Jagma za maskama u svijetu pretvorila tržište u "Divlji zapad"

BERLIN - Globalna jagma za zaštitnim maskama neophodnim u suzbijanju epidemije korona virusa pretvorila je tržište u "Divlji zapad", gdje su Sjedinjene Američke Države često spremne da ponude više nego kupci koji su već potpisali ugovore, kažu zvaničnici od Evrope do Sjeverne i Južne Amerike, piše Reuters.

Oružje proizvedeno na Zapadu otkriveno u skladištu u Alepu

ALEPO - Sirijski vojnici otkrili su veliko skladište s oružjem i municijom raznog porijekla, uključujući one koje su proizvele zapadne zemlje, blizu grada Kafr Džuma u provinciji Alepo.

DW: Radna snaga ide na Zapad, smeće ide na Balkan

BON - Dok bogate zemlje propovijedaju zaštitu životne sredine i kritikuju one koji nisu dovoljno napredni, istovremeno izvoze smeće u Bugarsku i Rumuniju preko mafijaških šema, ocijenio je bugarski antropolog Ivajlo Dičev.

Poznate startne petorke za Ol star meč u Čikagu

Košarkaš LA Lejkersa Lebron Džjems i igrač Milvokija Janis Adetokumbo biće kapiten startnih petorki na Ol star meču, koji je na programu 16. februara u Čikagu.

Najčitanije