Zapad

Švajcarski list: Vučićeva "nesvrstanost" - vakcine sa svih strana

BON - Ponuda vakcina sa Istoka i Zapada u Srbiji, za predsjednika Aleksandra Vučiča je dobrodošla prilika da demonstrira Srbima korist od svojih odnosa sa moćim prijateljima u Moskvi i Pekingu, piše "Noje cirher cajtung".

Rusija: Zapad uzalud sprovodi masovnu antirusku kampanju

MOSKVA - Zapadne zemlje sprovode masovnu antirusku kampanju s ciljem da se destabilizuje politička situacija u Rusiji, međutim, Moskva će nesumnjivo odbiti takve pokušaje, poručila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Blumberg: Vučić i na istok i na zapad, Srbija predvodi vakcinaciju u Evropi

NJUJORK - Američka agencija Blumberg ocjenjuje u današnjem tekstu o vakcinaciji u Srbiji da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić napravio svoju zemlju predvodnikom u Evropi u nabavci vakcina "gledanjem i na istok i na zapad".

Italijanski list: Zapad kupuje vakcine, siromašni u opasnosti

RIM - U tekstu pod naslovom "Zapad kupuje vakcine, siromašni u opasnosti", "Koriere Tičino" piše da devet od deset osoba iz 70 siromašnih zemalja neće moći da se vakciniše protiv kovida-19 naredne godine, jer su bogate zemlje Zapada unaprijed pokupovale većinu vakcina.

Legendarno američko oružje otrgnu­to od za­bo­ra­va

Ima jedna karakterna i upečatljiva scena na kraju kultnog filma "Dobar, loš, zao", trećeg špageti vesterna iz "dolarske trilogije" Serđa Leonea, snimljenog 1966. godine. U toj sceni čovjek bez imena poznat kao "Blondi" (Klint Istvud), sjedeći u sedlu, podiže zadnji mehanički nišan na oktagonalnoj cijevi nekakve dugačke jednometne puške, njen potkundak naslanja na podlakticu lijeve ruke, zapinje oroz te sa dobrih 200 metara pažljivo nišani, puca i pogađa konopac jednim metkom, izbavljajući od sigurne smrti već poluobješenog Tuka (Ilaj Volak), čime mu poklanja život.

Oživio duh Divljeg zapada na čapljinskom indijansko-kaubojskom ranču

ČAPLJINA - Tek kada posljednje drvo bude posječeno, kada posljednja rijeka bude zatrovana i kada posljednja riba bude ulovljena, tada ćemo shvatiti da ne možemo jesti novac, kazivali su u davna vremena Indijanci, a sa ovom poslovicom i danas je saglasan Čapljinac Tihomir Tiho Sušac.

Erdoan: Zapadne zemlje žele da ponovo pokrenu krstaški rat

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da zapadne zemlje koje napadaju islam žele da ponovo pokrenu krstaški rat.

Pilić: Zapadu ne odgovara da je Srbin najbolji

Zapadnom "mejnstrimu" ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg tenisera na svijetu, izjavio je nekadašnji hrvatski teniser i trener Nikola Pilić.

Da li će Libija biti podijeljena na istok i zapad?

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES ocjenjuje da je najopasnije u višegodišnjem ratu u Libiji to što glavni igrači u tom sukobu ne brine teritorijalna cjelovitost te zemlje.

Politiko: Zapad u problemu zbog optužnice protiv Tačija

BRISEL - Optužnica za ratne zločine protiv Hašima Tačija stavlja Zapad u tešku poziciju, piše danas briselski portal Politiko i ocjenjuje da će optužnica zakomplikovati napore EU i SAD da se postigne mirovno rješenje za KiM i pokrenuti pitanja o saradnji Zapada s Tačijem.

Najčitanije