Zapadni Balkan

Evropska Unija povećava budžet za Balkan

BRISEL, BANJALUKA - Evropska unija (EU) će u značajnoj mjeri povećati svoj budžet za zapadni Balkan, ali se ne zna koliki je konkretan iznos, potvrđeno je "Nezavisnim" u Evropskoj komisiji.

Ministri Zapadnog Balkana u utorak u Briselu

BRISEL - Komesar za migracije i unutrašnja pitanja EU Dimitris Avramopulos sastaće se 19. juna u Briselu sa šest ministara unutrašnjih poslova sa Zapadnog Balkana.

Trostruka prijetnja napretku Balkana ka EU i NATO

VAŠINGTON - Napredak Balkana prema EU i NATO suočen je sa trostrukom prijetnjom - ruskim uticajem, unutrašnjim slabostima demokratija zapadnog Balkana i aktuelnom američkom politikom prema tom regionu, rekli su učesnici skupa na Univerzitetu "Džons Hopkins" u Vašingtonu.

EU povećava budžet za Zapadni Balkan 20 odsto

BRISEL - Komesar za pregovore o proširenju Johanes Han najavio je povećanje bužeta za pretpristupnu pomoć ( IPA III) zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima sa 12,5 na 14,5 milijardi evra za period od 2021 do 2027. godine.

Migracija, granice i zapadni Balkan prioriteti Austrije

BEČ - Austrija od 1. jula preuzima od Bugarske šestomjesečno predsjedavanje EU čiji će prioriteti biti borba protiv ilegalne migracije, zaštita spoljne granice EU, digitalizacija i približavanje zapadnog Balkana, saopšteno je u Beču.

Banka Kine zainteresovana za poslovanje na zapadnom Balkanu

PODGORICA - Banka Kine zainteresovana je da poslovanje proširi u regionu zapadnog Balkana, što je u skladu sa pokrenutom inicijativom "Jedan pojas, jedan put", saopštio je zamjenik generalnog direktora banke Guanhan Čen.

Kongres SAD: Pojačati uticaj na Balkanu, posebnu pažnju usmjeriti ka BiH

VAŠINGTON - Komitet za vojne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa dao je zeleno svjetlo Nacionalno odbrambenom aktu za fiskalnu 2019. godinu.

"Zapadni Balkan poligon za različite geopolitičke interese"

BRISEL - Stav francuskog predsjednika Emanuela Makrona da Zapadni Balkan treba "usidriti" uz Evropsku uniju nikako neće zamijeniti proces pristupanja regiona EU.

EU ne može sebi da priušti Zapadni Balkan

BERLIN - Evropska unija nema snage za novi talas proširenja, a članstvo zemalja Zapadnog Balkana donijelo bi brojne rizike - nacionalizam, manjkave pravne države, društva upućena na novac drugih, napisao je u svom komentaru Kristof Hazelbah za Dojče vele.

Vogel: Samit u Sofiji je razočaranje, a 2025. godina je iluzija

BRISEL - Samit EU-Balkan u Sofiji, zamišljen kao "Solun 2", veoma je razočaravajući jer suštinski nije došlo do reafirmacije perspektive članstva zemalja Balkana u EU.

Najčitanije