Zapadni Balkan

Šalenberg: Zapadni Balkan unutrašnjost EU

BEČ - Ne postoji alternativa članstvu zapadnog Balkana u EU, smatra novi austrijski kancelar Aleksander Šalenberg.

Linhart: Bez Balkana projekat "Evropa" nepotpun

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Linhart naglasio je da će prioritet njegovog rada biti susjedska politika, konkretno evropska integracija zapadnog Balkana.

Njemačka štampa: Proširenje Evropske unije mora generalno da se zaustavi

Proširenje Evropske unije mora generalno da se zaustavi! Evropskim lažima zapadnom Balkanu mora doći kraj, piše, između ostalog, njemačka štampa nakon samita EU - zapadni Balkan održanom u Sloveniji.

Prajs pozdravio izjavu EU o zapadnom Balkanu

VAŠINGTON - Portparol Stejt departmenta Ned Prajs pozdravio je danas na svom Twitter nalogu izjavu EU o zapadnom Balkanu nakon samita na Brdu kod Kranja.

Samit EU - zapadni Balkan: Skoro pa porodično okupljanje

Poruka sa samita EU u Brdu kod Kranja zvučala je jasno: šest zemalja zapadnog Balkana trebalo bi da postane dio Evropske unije. Ali - ne postoji nikakav raspored, a EU kritikuje tempo reformi u tim zemljama.

Plenković: Založili smo se za reformu izbornog sistema BiH

LJUBLJANA - Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas privrženost EU proširenju, naglasio je jasnu evropsku perspektivu svih država regiona.

Makron: Balkanu dati kratkoročnu evropsku perspektivu

LJUBLJANA - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da su zemlje Balkana na putu ka EU i da im se mora pokazati da su u središtu Evrope i da zaslužuju investicije, trgovinu i eventualno članstvo.

Merkel: Nisam podržala fiksni datum za ulazak zapadnog Balkana u EU

KRANJ - Njemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila danas da su se učesnici samita EU - zapadni Balkan saglasili da zemlje zapadnog Balkana pripadaju Evropi, ali da nije podržala pozive za davanje fiksnog datuma zemljama zapadnog Balkana za njihovo pristupanje Uniji.

Kurc: Austrija želi datum za članstvo zapadnog Balkana u EU

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je večeras u Ljubljani da bi Austrija željela datum proširenja EU na taj region.

Njemački mediji: EU ranjiva na zapadnom Balkanu

Štampa na njemačkom i dalje prati stanje na granici Srbije i Kosova. Uz konstataciju da je nova "eskalacija" zaustavljena, napominje se da je EU na zapadnom Balkanu "ranjiva".

Najčitanije