Zapadni nil

Dva smrtna slučaja groznice Zapadnog Nila u Srbiji

BEOGRAD - Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su na teritoriji Srbije do 6. avgusta ove godine registrovana prva dva potvrđena slučaja obolijevanja od groznice Zapadnog Nila, koja su se završila smrtnim ishodom.

Virus Zapadnog Nila dominantno prenose "kućni" komarci

Dominantan prenosnik virusa Zapadnog Nila su kućni komarci i postoje dva načina zaštite. Prvi je lična zaštita, a drugi suzbijanje komaraca sa zemlje u sumrak, u vrijeme njihove najveće aktivnosti, kaže dekan Biološkog fakuleta u Beogradu Željko Tomanović za medije.

U Beogradu otkriven virus Zapadnog Nila, građani upozoreni

BEOGRAD - Laboratorija Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" tokom analize komaraca u Beogradu detektovala je virus Zapadnog Nila.

Registrovan prvi oboljeli od groznice Zapadnog Nila u Srbiji

BEOGRAD- U Srbiji je laboratorijski potvrđen prvi slučaj u ovoj godini obolevanja od groznice Zapadnog Nila, koju prenose komarci.

Registrovan prvi ovogodišnji slučaj groznice zapadnog nila

​Žena iz Beograda prvi je registrovan slučaj obolijevanja od groznice zapadnog Nila u ovoj godini u Srbiji, objavljeno je danas iz Instituta "Dr Milan Jovanović Batut".

Dva slučaja virusa Zapadnog Nila potvrđena u Grčkoj

ATINA - Atinska medicinska asocijacija (ISA) izrazila je zabrinutost nakon što je Nacionalna organizacija za javno zdravlje prošlog petka potvrdila da su do sada dvije osobe zaražene virusom Zapadnog Nila u regionu Katerini i Ksanti u sjevernoj Grčkoj.

Još 12 oboljelih od groznice zapadnog Nila

BEOGRAD - Od groznice zapadnog Nila u Srbiji je u protekloj sedmici registrovano još 12 oboljelih, pa je ukupan broj u ovoj godini porastao na 410, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Dvije žene iz Doboja oboljele od groznice zаpаdnоg Nilа

BANJALUKA - Dva nova pacijenta u RS oboljela su od groznice zаpаdnоg Nilа, tako da je u RS do sada registrovano pet slučaja ovog oboljenja, potvrdili su iz Institut zа јаvnо zdrаvstvо RS.

Trеći slučaj zapadnog Nila u RS

BANJALUKA -Starija osoba iz okoline Banjaluke oboljela je od groznica zаpаdnоg Nilа, tako da je u RS do sada registrovano tri slučaja ovog oboljenja potvrdili su iz Institut zа јаvnо zdrаvstvо RS.

Šest osoba zaraženo virusom Zapadnog Nila zbrinuto u KC Tuzla

TUZLA - Šest osoba inficiranih virusom Zapadnog Nila zbrinuto je u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla, dvije osobe su iz Tuzlanskog kantona, a četiri iz Posavine.

Najčitanije