Zaplet

"Gnijezdo" trijumfovalo na "Zapletu"

BANJALUKA - Najboljom predstavom u cjelini jedanaestog izdanja Međunarodnog festivala glumca "Zaplet", koji je zatvoren večeras u Gradskom pozorištu "Jazavac", proglašena je predstava "Gnijezdo", autorski projekat Marine Petković-Liker u izvođenju Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

"Kerempuh" širio zarazan smijeh u Banjaluci

Eling i Kjel, cimeri iz mentalne institucije i protagonisti crnohumorne drame Simona Benta, o, kako njihovoj tako i o našoj prilagodljivosti u savremenom društvu, oživljeni u glumačkim bravurama i improvizacijama ansambla Satiričnog kazališta "Kerepmuh" iz Zagreba, likovi su koji su do suza nasmijali banjalučku publiku u utorak uveče u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara oduševilo publiku "Zapleta"

Da je publika drag gost u pozorištu ne samo kao gledalac, već i kao aktivan sudionik predstave, pokazali su u ponedjeljak veče glumci Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara kroz predstavu "Gnijezdo", koju su izveli u okviru Međunarodnog festivala glumca "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Predstavom "Pad" počeo takmičarski program "Zapleta"

BANJALUKA - Izvedbom predstave "Pad" u produkciji Centra za kulturu Svilajnac u nedjelju uveče na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac" počeo je takmičarski program 11. izdanja Međunarodnog festivala glumca "Zaplet".

"Istina" otvara "Zaplet"

Premijerom predstave "Istina" u subotu, 19. septembra, u Gradskom pozorištu "Jazavac" biće otvoren Međunarodni festival glumca "Zaplet".

Gazda kafića “Zaplet” osumnjičen da je prevarom stekao 150.000 KM

BANJALUKA- Banjalučka policija Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, podnijela je izvještaj protiv Gorana Z. iz Banjaluke, vlasnika kafića "Zaplet" zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara.

Zaplet 10: Priča o otuđenju izmamila uzdahe publike

BANJALUKA - Četvrte takmičarske večeri Međunarodnog festivala glumca "Zaplet 10" predstavilo se Narodno pozorište RS sa komadom "Usamljeni zapad".

Vuk Kostić za "Nezavisne": Mladi danas ne poštuju ni majku, a kamoli zemlju

BANJALUKA - Patriota je čovek koji voli svoju porodicu, svoj grad, svoju zemlju, ono odakle je potekao, pa onda sve drugo. Patriota je danas možda nešto i izvikano. U današnje vreme mladi ne poštuju majku, a ne zemlju. Mislim da sve polazi iz kuće. Ovim riječima glumac Vuk Kostić obratio se okupljenima u Gradskom pozorištu "Jazavac" četvrte večeri Međunarodnog festivala glumca "Zaplet", u sklopu programa "Razgovor s glumcem", kojeg vodi Aleksandra Jovanović.

Napeto na "Zapletu 10": Mobilni telefoni su naše crne kutije

​BANJALUKA - Četvrte festivalske večeri Međunarodnog festivala glumca "Zaplet 10" publici se u Gradskom pozorištu "Jazavac" predstavilo Beogradsko dramsko pozorište sa komadom "Crna kutija".

Bitorajac o omiljenim ulogama: Vlastito kazalište je ostvarenje dječačkog sna

BANJALUKA - Rene Bitorajac bio je gost treće večeri desetog izdanja Međunarodnog festivala glumca "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac", gdje je u ponedjeljak uveče na veliko interesovanje struke i publike uz moderatorku Aleksandru Jovanović govorio o najbitnijim momentima svoje karijere. Već u sedmoj godini Bitorajac se počeo baviti glumom u Zagrebačkom kazalištu mladih, čiji je član bio sve do kraja srednje škole.

Najčitanije