Zaplet

Treće veče "Zapleta": Da li nam je draža surova istina ili slatka laž?

BANJALUKA - Treće veče 13. Međunarodnog festivala "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac" obilježila je predstava "Enigmatske varijacije" Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin, te razgovor sa popularnim dr Neletom Karajlićem.

Drugo veče "Zapleta": "Aplikacija Voland" rolerkoster emocija i informacija

BANJALUKA - Drugo veče 13. Međunarodnog festivala "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac" obilježilo je u utorak naveče izvođenje predstave "Aplikacija Voland" u režiji Kokana Mladenovića, a u izvedbi Centra za kulturu Tivat/Šabačkog pozorišta, te razgovor sa banjalučkom glumicom Nikolinom Friganović.

Predstavom "Moj muž" otvoren festival "Zaplet"

Premijerom predstave "Moj muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda večeras je u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci otvoren Međunarodni festival glumca "Zaplet".

Festival "Zaplet" od 24. do 30. oktobra

BANJALUKA - Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala glumca "Zaplet" biće održano od 25. do 30. oktobra, a Gradsko pozorište "Jazavac" ugostiće pozorišta i glumce iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Pobjednička predstava Pozorišta Prijedor na "Zapletu"

BANjALUKA - Predstava “Nije čovjek ko ne umre”, u režiji Marka Misirače, koju izvodi Pozorište Prijedor odnijela je pobjedu na Međunarodnom festivalu glumca “Zaplet 12” koji se održao pod sloganom “Nova normalnost”.

Glumac Goran Bogdan: Između filma i pozorišta biram veznik "i"

BANJALUKA - Dvanaesto izdanje Festivala glumca "Zaplet", čiji je program ove godine umjesto u šest ili sedam dana u komadu zbog epidemiološke situacije raspoređen na dva mjeseca, u Gradskom pozorištu "Jazavac" nastavljeno je u utorak uveče razgovorom s glumcem Goranom Bogdanom.

"Prah" na "Zapletu 12": Komad o suštinskim stvarima ljubavi i porodice

BANJALUKA - Na Međunarodnom festivalu glumca "Zaplet 12", koji se održava u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci, odigrana je predstava "Prah" "Altteatra" iz Sarajeva.

"Zaplet" jači od korone

BANJALUKA - Iako su ove godine otkazane gotovo sve kulturne manifestacije, Međunarodni festival glumca "Zaplet 12" dokazao je da je jači od virusa korona i otpočeo program u Gradskom pozorištu "Jazavac" izvođenjem monodrame "Naši dani" Radoslava Milenkovića.

"Naši dani" za početak "Zapleta 12"

BANJALUKA - Izvođenjem monodrame "Naši dani" Radoslava Raleta Milenkovića sutra će od 20 časova početi program Međunarodnog festivala glumca "Zaplet 12 - nova normalnost" u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Sokolović za "Nezavisne": Pozorište, to sam ja, bez nacije i vjere

Zijah Sokolović, popularni bh. glumac, nastupiće u Gradskom pozorištu "Jazavac" u petak sa početkom u 20 časova u okviru 12. izdanja Međunarodnog festivala glumca "Zaplet". Njegov kabare "Međuigre 0-24" biće izveden van takmičarske konkurencije, a pred sam nastup o svojoj predstavi i aktuelnom stanju u pozorištu te budućim planovima govorio je za "Nezavisne novine".

Jazavac organizuje Zaplet, gostuju pozorišta iz Srbije, Hrvatske i BiH

Gradsko pozorište Jazavac iz Banjaluke i ove godine organizuje Međunarodni festival glumca ZAPLET 12 sa podnaslovom Nova normalnost.

"Gnijezdo" trijumfovalo na "Zapletu"

BANJALUKA - Najboljom predstavom u cjelini jedanaestog izdanja Međunarodnog festivala glumca "Zaplet", koji je zatvoren večeras u Gradskom pozorištu "Jazavac", proglašena je predstava "Gnijezdo", autorski projekat Marine Petković-Liker u izvođenju Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

"Kerempuh" širio zarazan smijeh u Banjaluci

Eling i Kjel, cimeri iz mentalne institucije i protagonisti crnohumorne drame Simona Benta, o, kako njihovoj tako i o našoj prilagodljivosti u savremenom društvu, oživljeni u glumačkim bravurama i improvizacijama ansambla Satiričnog kazališta "Kerepmuh" iz Zagreba, likovi su koji su do suza nasmijali banjalučku publiku u utorak uveče u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara oduševilo publiku "Zapleta"

Da je publika drag gost u pozorištu ne samo kao gledalac, već i kao aktivan sudionik predstave, pokazali su u ponedjeljak veče glumci Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara kroz predstavu "Gnijezdo", koju su izveli u okviru Međunarodnog festivala glumca "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Predstavom "Pad" počeo takmičarski program "Zapleta"

BANJALUKA - Izvedbom predstave "Pad" u produkciji Centra za kulturu Svilajnac u nedjelju uveče na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac" počeo je takmičarski program 11. izdanja Međunarodnog festivala glumca "Zaplet".

Najčitanije