Zapljena

Akcionari bivšeg Jukosa zaplijenili rusku imovinu u Holandiji

AMSTERDAM - Akcionari ugašenog ruskog naftnog giganta Jukosa saopštili su da su zaplijenili u Holandiji imovinu dva poznata proizvođača votke, u kojima kontrolu ima ruska država, što je njihov najnoviji potez da od Moskve, kako kažu, naplate 57 milijardi dolara odštete.

Zaplijenjeno 12 kilograma heroina, presječen krijumčarski kanal

PODGORICA - Na graničnom prelazu Kula, između Crne Gore i Kosova, zaplijenjeno je oko 12 kilograma heroina, namijenjenog za narko-tržište Italije, a dva lica iz Skoplja su uhapšena.

Američka mornarica zaplijenila iransko oružje

VAŠINGTON - Ratni brod američke mornarice zaplijenio je oružje koje je, kako se vjeruje, iranskog "dizajna i proizvodnje", a obuhvata 150 antitenkovskih raketa i tri iranske rake zemlja-vazduh, saopštila je američka vojska.

Odbijena žalba Agrokora o zapljeni akcija Merkatora

LJUBLJANA - Okružni sud u Ljubljani u potpunosti je podržao odluku Agencije za zaštitu konkurencije da privrmeno zapleni akcije Merkatora od vlasnika tog trgovinskog lanca, hrvatske grupe Agrokor.

Na ruskom aerodromu zaplijenjen metadon vrijedan 93 miliona dolara

MOSKVA - Velika količina droge metadon, koja je na crnom tržišu vrijedna više od 93 miliona dolara, zaplijenjena je na carini aerodroma Vnukovo u Moskvi, saopštila je danas carinska služba.

Arsenal oružja u stanu bivšeg ambasadora

SKOPLJE - Pripadnici policije u stanu bivšeg makedonskog ambasadora u Ljubljani i Solunu, Tomislava Dimitroskog, pronašli arsenal oružja, tri puške i tri pištolja, prenio je skopski portal "360 stepeni".

U Srbiji zaplijenjena droga vrijedna pet miliona evra

BEOGRAD - Policija je zaplijenila 77 kilograma heroina i uhapsila tročlanu kriminalnu grupu koja je osumnjičena da je tu drogu distribuirala širom Srbije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

U jakni krili 182.000 KM, graničari zaplijenili skoro polovinu

Carinici Srbije su u srijedu oko podneva, na graničnom prelazu Gradina otkrili su pokušaj ilegalnog prenosa preko granice gotovo milion švedskih kruna, čija je protivvrijednost oko 182.000 konvertibilnih maraka.

Tužilaštvo BiH godinama ćuti o rekordnoj zapljeni heroina

SARAJEVO, BANJALUKA - Duže od dvije godine Tužilaštvo BiH ne saopštava javnosti šta je s istragom o pronalasku 82 kilograma heroina u skladištu jedne zeničke firme, niti ima bilo kakvih informacija o tom slučaju i u kojoj je fazi istrage.

Oduzeti "lažni" mobilni telefoni vrijedni 100.000 maraka

SARAJEVO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Sarajevo oduzeli su veću količinu mobilnih telefona zbog povrede intelektualnog vlasništva i povrede žiga.

Najčitanije