Zapljena

Zaplijenjeno 50 kilograma marihuane u Unsko-sanskom kantonu

BIHAĆ - U policijskoj akciji kodnog naziva "Bure", koja je provedena u utorak i srijedu, zaplijenjeno je 50 kilograma marihuane koja je bila upakovana i pripremljena za dalju distribuciju, a procjenjena vrijednost ove količine narkotika na tržištu iznosi 500.000 maraka.

Produžena zapljena Agrokorovih akcija u Merkatoru

LJUBLJANA - Slovenačka Agencija za zaštitu konkurencije (AVK) odlučila je da produži privremenu zapljenu 69,57 posto Agrokorovih akcija koje ima u Merkatoru, radi obezbjeđenja naplate kazne od hrvatske grupacije u iznosu od 53,9 miliona evra.

Akcionari bivšeg Jukosa zaplijenili rusku imovinu u Holandiji

AMSTERDAM - Akcionari ugašenog ruskog naftnog giganta Jukosa saopštili su da su zaplijenili u Holandiji imovinu dva poznata proizvođača votke, u kojima kontrolu ima ruska država, što je njihov najnoviji potez da od Moskve, kako kažu, naplate 57 milijardi dolara odštete.

Zaplijenjeno 12 kilograma heroina, presječen krijumčarski kanal

PODGORICA - Na graničnom prelazu Kula, između Crne Gore i Kosova, zaplijenjeno je oko 12 kilograma heroina, namijenjenog za narko-tržište Italije, a dva lica iz Skoplja su uhapšena.

Američka mornarica zaplijenila iransko oružje

VAŠINGTON - Ratni brod američke mornarice zaplijenio je oružje koje je, kako se vjeruje, iranskog "dizajna i proizvodnje", a obuhvata 150 antitenkovskih raketa i tri iranske rake zemlja-vazduh, saopštila je američka vojska.

Odbijena žalba Agrokora o zapljeni akcija Merkatora

LJUBLJANA - Okružni sud u Ljubljani u potpunosti je podržao odluku Agencije za zaštitu konkurencije da privrmeno zapleni akcije Merkatora od vlasnika tog trgovinskog lanca, hrvatske grupe Agrokor.

Na ruskom aerodromu zaplijenjen metadon vrijedan 93 miliona dolara

MOSKVA - Velika količina droge metadon, koja je na crnom tržišu vrijedna više od 93 miliona dolara, zaplijenjena je na carini aerodroma Vnukovo u Moskvi, saopštila je danas carinska služba.

Arsenal oružja u stanu bivšeg ambasadora

SKOPLJE - Pripadnici policije u stanu bivšeg makedonskog ambasadora u Ljubljani i Solunu, Tomislava Dimitroskog, pronašli arsenal oružja, tri puške i tri pištolja, prenio je skopski portal "360 stepeni".

U Srbiji zaplijenjena droga vrijedna pet miliona evra

BEOGRAD - Policija je zaplijenila 77 kilograma heroina i uhapsila tročlanu kriminalnu grupu koja je osumnjičena da je tu drogu distribuirala širom Srbije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

U jakni krili 182.000 KM, graničari zaplijenili skoro polovinu

Carinici Srbije su u srijedu oko podneva, na graničnom prelazu Gradina otkrili su pokušaj ilegalnog prenosa preko granice gotovo milion švedskih kruna, čija je protivvrijednost oko 182.000 konvertibilnih maraka.

Najčitanije