Zapošljavanje

Za zapošljavanje 30.000 ljudi potrošeno 100 miliona KM

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je od 2007. godine kroz programe zapošljavanja potrošeno 106,77 miliona maraka, a radno mjesto na osnovu toga je dobilo 32.187 ljudi, pokazuju podaci Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS.

U BiH posao traži 460 stranaca: Etiopljani, Sirijci, Egipćani, Rusi na biroima zapošljavanja

SARAJEVO - Uz 423.000 nezaposlenih bh. građana, na biroe za zapošljavanje u našoj zemlji prijavljeno je i više do 460 stranih državljana, podaci su kantonalnih i entitetskih službi.

Prednost realnom sektoru u programu zapošljavanja za ovu godinu

BANJALUKA - Kroz svih sedam programa zapošljavanja definisanih akcionim planom prednost je data realnom sektoru, kazala je Mira Vasić, pomoćnik ministra rada i boračko invalidske zaštite komentarišući zaključke sa sastanka na kojem je razmatran plan zapošljavanja u RS za 2019. godinu, te dodala da će u utorak biti raspisan javni poziv za poslodavce kao i za sve nezaposlene.

Slovenci kupe bh. radnike, nadležni bez rješenja

BANJALUKA - Slovenački poslodavci više ne čekaju da radnici iz BiH pokucaju na njihova vrata, već po njih dolaze lično kako bi ih odveli i pružili uslove rada koji su za ovdašnje prilike obično nedostižni.

Pročitajte nagrađenu priču "Nezavisnih": Odlučili da su najbolji i uzeli sebi najviše

BANJALUKA - Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, koji već nekoliko godina dodjeljuje subvencije za zapošljavanje, redovno i sebe stavlja u isplatni red, što je, prema ocjeni mnogih kojima smo ukazali na ovu pojavu, klasični primjer sukoba interesa i zloupotrebe javnih sredstava, s obzirom na to da sami sebi odobravaju i dodjeljuju novac.

Najviše zaposlenih u posljednjih 15 godina na tržištu rada u BiH

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda u Bosni i Hercegovini nalazi se 435.266 nezaposlenih, što je najmanje od 2005. godine, pokazuju podaci Agencije za rad i zapošljavanje u BiH.

Radnici iz BiH među najboljim u Njemačkoj

BERLIN – Do sada nije bilo slučajeva da je neko sa falsifikovanom diplomom otišao iz BiH na rad u Njemačku, rekao je Muamer Bandić, direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH tokom posjete Saveznoj agenciji za rad SR Njemačke.

Popularna zanimanja današnjice: Šta rade HR menadžeri?

U današnje vrijeme gotovo da nema kompanije koja nema bar jednu osobu zaposlenu u HR-u. Zašto je to toliko važno?

Radnicima iz BiH u Njemačkoj minimalna plata 2.000 evra

SARAJEVO - Agencija za rad i zapošljavanje BiH informiše javnost da će svi kandidati koji budu uključeni u Triple Win projekat od januara ove godine dobiti ugovore sa minimalnom platom od 2.000 evra bruto za prvu godinu rada, odnosno 2.400 evra bruto nakon okončanja nostrifikacije u Njemačkoj.

U prošloj godini izdvojeno 96.328 KM

BIJELJINA - Na Birou za zapošljavanje u Loparama u prošloj godini odobren je 41, a realzovano 39 programa podrške zapošljavanju radnika, ukupne vrijednosti 96.328,92 KM, rečeno je Srni u bijeljinskoj Filijali Zavoda za zapošljavanje.

Najčitanije