Zapošljavanje

Divljak: Hrvatska zaustavlja zapošljavanje diplomaca iz RS

ZAGREB - Hrvatska ministarka nauke i obrazovanje Blaženka Divljak izjavila je da Republika Srpska odbija da provjerava diplome na zahtjev Hrvatske, zbog čega će, kako kaže, biti zaustavljeno svako zapošljavanje u hrvatskom školstvu osoba sa diplomama koje potiču iz RS.

"Enormno" zapošljavanje na dnevnom redu

BIHAĆ - O temi prekomjernih zapošljavanja u ustanovama i institucijama u Unsko-sanskom kantonu trebalo bi da raspravlja i Skupština USK na vanrednoj sjednici, koja bi trebalo da bude održana narednog ponedjeljka u Bihaću.

Premijer USK odbacuje optužbe : Imamo 200 radnika manje

BIHAĆ - Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona, odbacio je optužbe koje se mogu čuti iz opozicionih krugova, ali i dijela vlasti, o prekomjernom zapošljavanju u kantonalnim ustanovama i institucijama.

Primorani da zapošljavaju svakoga: Automehaničar radi u krojačnici

DOBOJ - Zbog nedostatka kvalifikovane radne snage, dobojski privrednici su primorani da zapošljavaju svakoga ko im se javi na oglas za posao, a najviše škripi u tekstilnoj i građevinskoj branši.

Subvencije za samozapošljavanje: Za zanatlije od 5.000 do 10.000 КM

TREBINJE - Grad Trebinje će nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje dodijeliti bespovratna sredstva u visini do 15.000 КM za podršku samozapošljavanju.

Više od 30 miliona KM za zapošljavanje i samozapošljavanje u RS

PALE - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da je na današnjem sastanku sa rukovodstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske na Palama konstatovano da je u ovoj godini izdvojeno najviše sredstava za zapošljavanje i samozapošljavanje - više od 30 miliona KM.

Nekvalifikovanih radnika najviše na birou

Na evidenciji Biroa za zapošljavanje u Srebrenici registrovane su ukupno 1.694 osobe, od kojih 1.211 traži zaposlenje, dok ih je 483 prijavljeno radi ostvarivanja nekih zakonskih prava po osnovu nezaposlenosti, izjavio je službenik ovog biroa Veljko Petrović.

Na Sajmu zapošljavanja u Banjaluci u ponudi više od 350 radnih mjesta

BANJALUKA - Na Sajmu zapošljavanja u Banjaluci, koji će biti održan u srijedu pedesetak izlagača će ponuditi više od 350 radnih mjesta iz različitih sektora, rekao je direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović.

Nije odobrena strategija zapošljavanja u FBiH

SARAJEVO - Strategija zapošljavanja u FBiH za period 2018-2021. godina, koju je u parlamentarnu proceduru uputila Vlada FBiH, nije dobila većinu glasova na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

U školama u RS najspornija zapošljavanja

BANJALUKA - Najčešći propusti koje su prosvjetni inspektori konstatovali u osnovnim i srednjim školama odnose se na proceduru za popunu upražnjenih radnih mjesta, kao i na formiranje i rad stručnih organa škole i organa upravljanja i rukovođenja, potvrdili su "Nezavisnim" u Inspektoratu Republike Srpske.

Najčitanije