Zapošljavanje

Njemačka vlada usvojila zakon na koji čekaju radnici u BiH

BERLIN - Njemačka vlada danas je usvojila dugo očekivani zakon o migracijama koji će olakšati zapošljavanje kvalifikovanih radnika iz svih krajeva svijeta, piše BiznisInfo.

Bez posla samo po jedan dimnjačar i optičarski tehničar

BANJALUKA - Samo po jedan dimnjačar i optičarski tehničar nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Programere u BiH čeka 6.000 radnih mjesta

SARAJEVO - IT industrija u Bosni i Hercegovini ima potencijal da u narednih pet godina zaposli šest hiljada ljudi, ali da bi se to desilo, država mora da prepozna njen značaj.

Firmi "Univerzalna logistika" onemogućeno zapošljavanje radnika iz BiH

SARAJEVO - Agencija za rad i zapošljavanje BiH onemogućila je slovenačkoj firmi "Univerzalna logistika" da zapošljava radnike iz BiH u naredne dvije godine putem Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Slovenije o zapošljavanju, zbog kršenja prava radnika.

Počela sjednica Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje

BANJALUKA - U Banjaluci je počela sjednica Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske kojoj prisustvuje predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

Odlazeća vlast postavlja svoje ljude: Za mjesec dana zaposleno 45 činovnika

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako su na početku mandata obećali reformu javne uprave i obavezali se pismom namjere prema MMF-u da neće biti povećanja javne uprave, samo u oktobru u institucije BiH postavljeno je 45 novih državnih službenika.

Slovenačke gazde zakidale bh. radnike

BANJALUKA, LJUBLJANA - Nakon saznanja da poslodavci u Sloveniji krše prava radnika iz BiH, predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH boravili su u ovoj zemlji, kako bi pratili realizaciju Sporazuma o zapošljavanju državljana BiH u Sloveniji, saopšteno je iz ove agencije.

Nove šanse za zapošljavanje u Bijeljini

BIJELJINA - U Bijeljini će u srijedu, 28. novembra, biti održan Sajam zapošljavanja na kojem će se predstaviti brojni privrednici sa područja grada i okoline.

Četiri prikaza radne biografije koji će vas inspirisati

Kako da napišete kratak prikaz radnog iskustva? Ovako to rade svijetski stručnjaci.

Predizborna navala na državne jasle

SARAJEVO, BANJALUKA - U institucijama BiH, a prema podacima sa veb-stranice Agencije za državnu službu BiH, u toku je zapošljavanje više od sto službenika u više od 30 institucija.

Najčitanije