Zapošljavanje

Četiri prikaza radne biografije koji će vas inspirisati

Kako da napišete kratak prikaz radnog iskustva? Ovako to rade svijetski stručnjaci.

Predizborna navala na državne jasle

SARAJEVO, BANJALUKA - U institucijama BiH, a prema podacima sa veb-stranice Agencije za državnu službu BiH, u toku je zapošljavanje više od sto službenika u više od 30 institucija.

Potpisani ugovori sa 60 poslodavaca za zapošljavanje 117 radnika

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je ugovore o dodjeli 190.500 KM bespovratnih podsticajnih sredstava iz budžeta grada za 60 odobrenih prijava poslodavaca kojima će do radnih mjesta doći 117 radnika.

Poslodavci na gubitku zbog reedukacije: Potroše godišnju platu dok obuče radnika

BANJALUKA, DOBOJ - Mnogi poslodavci u BiH se žale da prilikom zapošljavanja radnika u njihova preduzeća moraju vršiti reedukaciju radnika, jer, kako tvrde, oni nisu spremni da u preduzeću preuzmu poslove za koje su se školovali.

Za novo zapošljavanje milion KM

BANJALUKA - Više od 50 privrednika, šest srednjih škola i 47 nezaposlenih dobiće gradsku subvenciju za zapošljavanje u ukupnom iznosu od oko milion KM, potvrđeno je Srni u Odjeljenja za privredu grada Banjaluka.

Gazde lome koplja oko uvoza radne snage

SARAJEVO - Entitetska udruženja poslodavaca imaju različit stav kada je u pitanju zapošljavanje stranih radnika, pa tako u Udruženju poslodavaca FBiH smatraju da bi Vijeće ministara BiH trebalo da razmisli o uvođenju zelenog kartona, dok u Uniji poslodavaca RS smatraju da bi s tim trebalo sačekati.

Za zapošljavanje 215 lica obezbijeđeno oko milion KM

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić potpisao je danas na Palama ugovore sa 52 poslodavca o zapošljavanju 196 lica sa područja ove opštine, kao i sa 19 lica koja će biti zaposlena pokretanjem vlastitog biznisa, za šta je Zavod obezbijedio 957.595 KM.

Zavodu za zapošljavanje mišljenje s rezervom

PALE - Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske dala je u reviziji poslovanja za prošlu godinu Zavodu za zapošljavanje RS mišljenje s rezervom zbog uočenih brojnih nepravilnosti, pogotovo u projektima podrške zapošljavanju.

Savanović: Sredstva za zapošljavanje dodjeljivana nezavisno od političke pripadnosti

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da su sredstva u okviru Akcionog plana Vlade za zapošljavanje mladih dodjeljivana nezavisno od političke pripadnosti rukovodstva lokalnih zajednica.

Matematičari i fizičari najbrže do posla, geografi najteže

BANJALUKA - Na posao u Republici Srpskoj, kada je u pitanju visoka stručna sprema, najduže čekaju geografi, s prosječnom dužinom čekanja oko četiri godine, dok do posla najbrže dolaze profesori matematike i fizike, čija je prosječna dužina čekanja na zaposlenje oko tri mjeseca.

Najčitanije