Zapošljavanje

Vujičić: U Srpskoj manje nezaposlenih za 14,7 odsto

ISTOČNO SARAJEVO - Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske zaključno sa 31. oktobrom evidentirano je 71.477 nezaposlenih lica, što je za 12.293 lica ili za 14,7 odsto manje u odnosu na isti period lani, rekao je Srni direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

Javni sektor i odliv radnika povećali prosječne plate

BRISEL, BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini su plate u proteklih godinu dana porasle za 4,8 odsto, što je najveći rast u dužem periodu, naglašeno je u najnovijem kvartalnom ekonomskom izvještaju Evropske komisije za zemlje obuhvaćene proširenjem.

Novac zarađen vani uložio u fabriku sokova

SANSKI MOST - U naselju Husimovci, nadomak Sanskog Mosta, otvorena je fabrika za proizvodnju gaziranih sokova "Emina", a investitor je Sead Karajković, koji je kapital zarađen u inostranstvu uložio u pokretanje ovog projekta.

Agencija za rad i zapošljavanje: Slovencima će trebati novih 8.500 bh. radnika

BANJALUKA, LJUBLJANA - Očekuje se da će iz Slovenije u idućoj godini biti zaprimljeno oko 8.500 novih oglasa za zapošljavanje radnika iz BiH.

SIPA zapošljava desetine inspektora i policajaca

SARAJEVO, BANJALUKA - Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) planira kadrovsko jačanje svojih redova zapošljavanjem 20 policijskih službenika u činu mlađi inspektor, 10 službenika u činu policajac, te pet državnih službenika i još 10 zaposlenika.

Najviše novih zaposlenja očekuje se u Bijeljini i Prijedoru

ISTOČNO SARAJEVO - Zavod za zapošljavanje Republike Srpske objavio je informacije o kretanjima na tržištu rada i potrebama zapošljavanja u ovoj godini, a među zanimanjima više i visoke stručne spreme prednjače ekonomisti i računovođe, inženjeri elektrotehnike, građevine i mašinstva, kao i magistri farmacije i programeri.

Zapošljavanje u SAD naglo usporilo u aprilu

Američki poslodavci su otvorili u aprilu 2021. samo 266.000 radnih mjesta, prema današnjim podacima Ministarstva rada SAD, što je neuporedivo manje nego u martu i znak da preduzeća ne uspijevaju da nađu dovoljno radnika dok se ekonomski oporavak zahuktava.

Vujičić: Kroz projekat “Zajedno do posla” biće zaposleno 1.332 lica

PALE - Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje odobrio je dodatna sredstva za zapošljavanje 1.332 lica, koja je obezbijedila Vlada Republike Srpske po projektu “Zajedno do posla”.

U februaru više od 400.000 nezaposlenih u BiH

SARAJEVO - Krajem februara u BiH je bilo 410.776 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja ili za 4.251 ili 1,02 odsto manje nezaposlenih nego prethodnog mjeseca, podaci su Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Višković: Planirana sredstva za samozapošljavanje i zapošljavanje

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da Vlada Srpske u ovoj godini za zapošljavanje i samozapošljavanje planirala da izdvoji 12 miliona KM.

Najčitanije