Zapošljavanje

Subvencije za samozapošljavanje: Za zanatlije od 5.000 do 10.000 КM

TREBINJE - Grad Trebinje će nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje dodijeliti bespovratna sredstva u visini do 15.000 КM za podršku samozapošljavanju.

Više od 30 miliona KM za zapošljavanje i samozapošljavanje u RS

PALE - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da je na današnjem sastanku sa rukovodstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske na Palama konstatovano da je u ovoj godini izdvojeno najviše sredstava za zapošljavanje i samozapošljavanje - više od 30 miliona KM.

Nekvalifikovanih radnika najviše na birou

Na evidenciji Biroa za zapošljavanje u Srebrenici registrovane su ukupno 1.694 osobe, od kojih 1.211 traži zaposlenje, dok ih je 483 prijavljeno radi ostvarivanja nekih zakonskih prava po osnovu nezaposlenosti, izjavio je službenik ovog biroa Veljko Petrović.

Na Sajmu zapošljavanja u Banjaluci u ponudi više od 350 radnih mjesta

BANJALUKA - Na Sajmu zapošljavanja u Banjaluci, koji će biti održan u srijedu pedesetak izlagača će ponuditi više od 350 radnih mjesta iz različitih sektora, rekao je direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović.

Nije odobrena strategija zapošljavanja u FBiH

SARAJEVO - Strategija zapošljavanja u FBiH za period 2018-2021. godina, koju je u parlamentarnu proceduru uputila Vlada FBiH, nije dobila većinu glasova na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

U školama u RS najspornija zapošljavanja

BANJALUKA - Najčešći propusti koje su prosvjetni inspektori konstatovali u osnovnim i srednjim školama odnose se na proceduru za popunu upražnjenih radnih mjesta, kao i na formiranje i rad stručnih organa škole i organa upravljanja i rukovođenja, potvrdili su "Nezavisnim" u Inspektoratu Republike Srpske.

Država najveći poslodavac u BiH, privatnici pariraju samo u trgovini

SARAJEVO - Osam od deset najvećih preduzeća u Bosni i Hercegovini po broju zaposlenih je u državnom vlasništvu, što je veoma loše za razvoj privatne inicijative i tržišnu ekonomiju, složni su ekonomisti.

Višković: U ovoj godini više od 30 miliona KM za zapošljavanje

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je u Srpskoj u ovoj godini obezbijeđeno više od 30 miliona KM za zapošljavanje i da će Vlada nastojati da ova mjera bude finansijski proširena.

Odobren 31 milion KM za zapošljavanje više od 6.800 osoba

PALE - Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske danas je na Palama odobrio 31 milion KM za programe zapošljavanja 6.811 lica, izjavio je direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

Za zapošljavanje u RS više od 30 miliona KM

BANJALUKA - Vlada RS usvojila je danas izmjene Akcionog plana zapošljavanja u RS za 2019. godinu, kojim je iznos za podsticaj zapošljavanja povećan za 14,14 miliona na 30,27 miliona KM, dok će broj lica koja će biti zaposlena na osnovu ovog programa biti povećan za 1.159 na ukupno 6.811.

Najčitanije