Zapošljavanje

Zapošljavanje u SAD naglo usporilo u aprilu

Američki poslodavci su otvorili u aprilu 2021. samo 266.000 radnih mjesta, prema današnjim podacima Ministarstva rada SAD, što je neuporedivo manje nego u martu i znak da preduzeća ne uspijevaju da nađu dovoljno radnika dok se ekonomski oporavak zahuktava.

Vujičić: Kroz projekat “Zajedno do posla” biće zaposleno 1.332 lica

PALE - Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje odobrio je dodatna sredstva za zapošljavanje 1.332 lica, koja je obezbijedila Vlada Republike Srpske po projektu “Zajedno do posla”.

U februaru više od 400.000 nezaposlenih u BiH

SARAJEVO - Krajem februara u BiH je bilo 410.776 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja ili za 4.251 ili 1,02 odsto manje nezaposlenih nego prethodnog mjeseca, podaci su Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Višković: Planirana sredstva za samozapošljavanje i zapošljavanje

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da Vlada Srpske u ovoj godini za zapošljavanje i samozapošljavanje planirala da izdvoji 12 miliona KM.

Za zapošljavanje i samozapošljavanje u Srpskoj 16,9 miliona KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas izvještaj o realizaciji Akcionog plana zapošljavanja u Srpskoj za prošlu godinu, za čije je sprovođenje kroz realizaciju šest programa planirano 16.901.413 KM za zapošljavanje i samozapošljavanje 3.292 lica.

Šest miliona više za zapošljavanje u RS

BANJALUKA – Vlada RS je povećala izdvajanja za podršku zapošljavanja, a posebno boračke populacije i mladih sa 10,9 miliona maraka na 16,9 miliona, rekla je Mira Vasić, pomoćnica ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Na kraju juna posao tražilo 421.300 osoba

Na evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH na kraju juna bilo je 421.300 lica, što je manje za 174 lica ili 0,04 odsto u odnosu na maj, dok se nezaposlenost u zemlji povećala za 15.824 osobe ili 3,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Vujičić: Epidemija uticala na otpuštanje radnika, ali se stanje popravlja

SARAJEVO - Direktor zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić izjavio je da je epidemija virusa korona uticala na otpuštanje radnika zbog smanjenja obima posla, ali da se stanje popravlja i da je potrebno okrenuti se privredi, kako bi se spasila ekonomija BiH.

BiH, entitetima i kantonima nedostaje još 7.716 birokrata

SARAJEVO, BANJALUKA - Sudeći po sistematizaciji radnih mjesta, institucijama BiH, entiteta i kantona, bez policijsko-bezbjednosnih struktura, nedostaje 7.716 radnika.

Plate kao "mamac": Ko najbolje plaća IT stručnjake u Srpskoj?

Iz iste su branše i na istom su tržištu, ali im se plate drastično razlikuju, pa ćete kod jednih zaraditi i dvije hiljade maraka mjesečno, a kod drugih nećete ni 700. Neočekivano, ali radi se o IT sektoru, industriji koja sve brže raste i važi za poželjnog poslodavca koji daje bar dvije prosječne plate u Srpskoj.

Najčitanije