Zapošljavanje

Poslodavci na gubitku zbog reedukacije: Potroše godišnju platu dok obuče radnika

BANJALUKA, DOBOJ - Mnogi poslodavci u BiH se žale da prilikom zapošljavanja radnika u njihova preduzeća moraju vršiti reedukaciju radnika, jer, kako tvrde, oni nisu spremni da u preduzeću preuzmu poslove za koje su se školovali.

Za novo zapošljavanje milion KM

BANJALUKA - Više od 50 privrednika, šest srednjih škola i 47 nezaposlenih dobiće gradsku subvenciju za zapošljavanje u ukupnom iznosu od oko milion KM, potvrđeno je Srni u Odjeljenja za privredu grada Banjaluka.

Gazde lome koplja oko uvoza radne snage

SARAJEVO - Entitetska udruženja poslodavaca imaju različit stav kada je u pitanju zapošljavanje stranih radnika, pa tako u Udruženju poslodavaca FBiH smatraju da bi Vijeće ministara BiH trebalo da razmisli o uvođenju zelenog kartona, dok u Uniji poslodavaca RS smatraju da bi s tim trebalo sačekati.

Za zapošljavanje 215 lica obezbijeđeno oko milion KM

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić potpisao je danas na Palama ugovore sa 52 poslodavca o zapošljavanju 196 lica sa područja ove opštine, kao i sa 19 lica koja će biti zaposlena pokretanjem vlastitog biznisa, za šta je Zavod obezbijedio 957.595 KM.

Zavodu za zapošljavanje mišljenje s rezervom

PALE - Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske dala je u reviziji poslovanja za prošlu godinu Zavodu za zapošljavanje RS mišljenje s rezervom zbog uočenih brojnih nepravilnosti, pogotovo u projektima podrške zapošljavanju.

Savanović: Sredstva za zapošljavanje dodjeljivana nezavisno od političke pripadnosti

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da su sredstva u okviru Akcionog plana Vlade za zapošljavanje mladih dodjeljivana nezavisno od političke pripadnosti rukovodstva lokalnih zajednica.

Matematičari i fizičari najbrže do posla, geografi najteže

BANJALUKA - Na posao u Republici Srpskoj, kada je u pitanju visoka stručna sprema, najduže čekaju geografi, s prosječnom dužinom čekanja oko četiri godine, dok do posla najbrže dolaze profesori matematike i fizike, čija je prosječna dužina čekanja na zaposlenje oko tri mjeseca.

Stalni radni odnos za devetoro djece poginulih boraca

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske primila je na nedavno završenom javnom konkursu u stalni radni odnos 32 nova službenika, od kojih je devet visokoobrazovanih iz kategorije djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske, izjavila je danas direktor te institucije Zora Vidović.

Za zapošljavanje u Srpskoj 12,1 milion KM

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u narednom periodu biće izdvojen 12,1 milion KM za zapošljavanje više od 2.000 lica, rečeno je danas na sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Bez konkursa do državnog posla

SARAJEVO - Zapošljavanje u javnim preduzećima u Federaciji BiH je netransparentno, vrlo rijetko je išlo preko konkursa, što je menadžmentu otvorilo prostor za mogućnost koruptivnog djelovanja.

Najčitanije