Zaposlenost

Nezaposlenost u Australiji porasla zbog strašnih požara

SIDNEJ - Stopa nezaposlenosti u Australiji je porasla zbog strašnih požara koji su prethodnih mjeseci pogodili ovu zemlju.

Prošle godine u BiH 15,7 odsto nezaposlenih

SARAJEVO – Stopa nezaposlenosti u BiH u prošloj godini, prema zvaničnim podacima, iznosila je 15,7 odsto, što je za 2,7 odsto manje nego 2018. godine, izjavila je Srni ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević.

Istraživanje: Nezaposlenost ponekad ljude učini srećnijima

Naime, istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Happiness Studies objašnjava da nezaposlenost ne mora uvijek kod ljudi izazvati nezadovoljstvo, manjak sreće i stres.

Više zaposlenih u RS za 2,3 odsto

BANJALUKA - Broj zaposlenih lica u Republici Srpskoj krajem septembra bio je 275.418 ili za 2,3 odsto više nego na kraju marta, podaci su polugodišnjeg izvještaja Republičkog zavoda za statistiku.

U Češkoj samo 2,2 odsto nezaposlenih

PRAG - Stopa nezaposlenosti u Češkoj je u oktobru 2019. godine iznosila 2,2 odsto.

Radojičić: Rekordna stopa zaposlenosti u Banjaluci

BANJALUKA - Stopa zaposlenosti u gradu je na rekordnom nivou u posljednjih desetak godina i trenutno je zaposleno više od 73.000 građana, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Stopa nezaposlenosti u eurozoni pala na najniži nivo u više od decenije

FRANKFURT - Stopa nezaposlenosti u 19 država članica Evropske unije koje koriste evro u maju je pala na najniži nivo u više od decenije, dok su unutrašnja potražnja i niske kamatne stope pomogli u održavanju takvog trenda.

Nezapslenost u evrozoni još na 7,8 odsto

Stopa nezaposlenosti u evrozoni ostala je stabilna na 7,8 odsto u januaru u odnosu na decembar.

U Njemačkoj u 2018. zaposleno više od 44 miliona građana

BERLIN - Prošle godine u Njemačkoj je zaposleno, u prosjeku, 44,8 miliona građana, najviše od ponovnog ujedinjenja zemlje, pokazuju najnoviji službeni podaci. Podatak državnog zavoda za statistiku objavljen je u srijedu, a zasniva se na preliminarnim izvještajima.

Komić: Najviše zaposlenih u istoriji Srpske

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u septembru je u poslovnim subjektima i u preduzetničkoj djelatnosti evidentirano 268.879 zaposlenih, što je najviše u istoriji Republike, rekao je danas direktor Zavoda za statistiku Srpske Jasmin Komić.

Najčitanije