Zaposlenost

Radojičić: Rekordna stopa zaposlenosti u Banjaluci

BANJALUKA - Stopa zaposlenosti u gradu je na rekordnom nivou u posljednjih desetak godina i trenutno je zaposleno više od 73.000 građana, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Stopa nezaposlenosti u eurozoni pala na najniži nivo u više od decenije

FRANKFURT - Stopa nezaposlenosti u 19 država članica Evropske unije koje koriste evro u maju je pala na najniži nivo u više od decenije, dok su unutrašnja potražnja i niske kamatne stope pomogli u održavanju takvog trenda.

Nezapslenost u evrozoni još na 7,8 odsto

Stopa nezaposlenosti u evrozoni ostala je stabilna na 7,8 odsto u januaru u odnosu na decembar.

U Njemačkoj u 2018. zaposleno više od 44 miliona građana

BERLIN - Prošle godine u Njemačkoj je zaposleno, u prosjeku, 44,8 miliona građana, najviše od ponovnog ujedinjenja zemlje, pokazuju najnoviji službeni podaci. Podatak državnog zavoda za statistiku objavljen je u srijedu, a zasniva se na preliminarnim izvještajima.

Komić: Najviše zaposlenih u istoriji Srpske

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u septembru je u poslovnim subjektima i u preduzetničkoj djelatnosti evidentirano 268.879 zaposlenih, što je najviše u istoriji Republike, rekao je danas direktor Zavoda za statistiku Srpske Jasmin Komić.

Sve manji broj građana na birou: Tokom septembra najviše zaposlenih

BANJALUKA, SARAJEVO - Najviše građana u BiH posao je ove godine našlo u septembru i to njih 4.823 u RS i 11.070 u FBiH, potvrdili su u zavodima za zapošljavanje iz ova dva entiteta.

Rekordna zaposlenost u EU i evrozoni

LUKSEMBURG -- Zaposlenost u evrozoni i u Evropskoj uniji porasla je u drugom kvartalu ove godine na novi rekord.

Vujičić: Za pet odsto smanjen broj nezaposlenih

ISTOČNO SARAJEVO - Na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske - Filijala Istočno Sarajevo u julu se nalazilo 13.160 lica, što je za pet odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, rekao je Srni direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

Očekuje se rast broja zaposlenih u BiH

BANJALUKA - U BiH se u ovoj godini može očekivati rast broja zaposlenih za 2,7 odsto na godišnjem nivou, kao i rast prosječne plate od 1,9 odsto, navodi Direkcija za ekonomsko planiranje BiH u biltenu "Autluk perspektive".

U Istočnom Sarajevu u prvom kvartalu zaposleno 854 lica

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu u prvom tromjesečju ove godine zaposlena su 854 lica, rekla je Srni rukovodilac Filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u Istočnom Sarajevu Tatjana Banduka.

Najčitanije