Zarada

Plate u Srpskoj povećane i do 155 maraka

BANJALUKA - Plate u Srpskoj za godinu dana narasle su i do 155 maraka, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Voren Bafet zaradio 122 milijarde dolara u gotovini

NJUJORK - Kompanija Berkshire Hathaway američkog bogataša, investitora i filantropa Vorena Bafeta prikupila je do kraja jula rekordnih 122 milijarde dolara u gotovini.

Gdje su najveće plate u regionu, a gdje najmanje?

BANJALUKA - Najveća prosječna plata isplaćena u regionu za maj ove bila je u Sloveniji 1.113,88 evra, a najmanja u Sjevernoj Makedoniji 413,67 evra.

Rast prosječne zarade u Crnoj Gori

PODGORICA - Prosječna zarada u Crnoj Gori bez poreza i doprinosa u junu je, prema podacima Zavoda za statistiku /Monstat/, iznosila 516 evra.

Koliko srpski pjevači zarađuju na tezgama u Hrvatskoj?

Srpski pjevači na tezgama u Hrvatskoj zarađuju za veče basnoslovne honorare! Pojedinim srpskim pop i folk zvijezdama gazde klubova u Makarskoj za dva sata pjevanja isplaćuju čak 12.000 evra.

Avio-kompanije najavljuju pad zarade za 21 odsto

MONTREAL - Svjetske avio-kompanije očekuju da će njihova zarada ove godine biti manja za 21 odsto zbog trgovinskog rata SAD i Kine i većih cijena nafte.

Za tri godine šverceri zaradili dovoljno za izgradnju jedne termoelektrane

SARAJEVO, BANJALUKA - Od opštih izbora u Bosni i Hercegovini prošlo je punih sedam mjeseci. Dok se čeka formiranje novog saziva Savjeta ministara BiH, odnosno zvanični početak rada Predstavničkog doma parlamenta BiH, u proceduri se nalaze 24 prijedloga zakona.

Koliko stranci zarađuju u Njemačkoj

Prema analizi njemačke Savezne agencije za rad, o kojoj pišu berlinske dnevne novine Die Welt, prosječna bruto plata u Njemačkoj za osobe koje rade puno radno vrijeme i plaćaju sve socijalne doprinose, krajem 2017. je iznosila 3.209 evra mjesečno.

Booking.com ostvario rekordnu zaradu

​Jedna od najvećih internet rezervacijskih platformi Booking.com prošle je godine u poslovanju s nehotelskim smještajnim objektima ostvario 2,8 milijardi američkih dolara, od čega samo u trećem lanjskom kvartalu više od milijardu dolara.

Popularna zanimanja današnjice: Šta rade HR menadžeri?

U današnje vrijeme gotovo da nema kompanije koja nema bar jednu osobu zaposlenu u HR-u. Zašto je to toliko važno?

Najčitanije