Zaraza

Stručnjaci odgovorili: Je li moguća zaraza na otvorenom?

Iako se gotovo cijeli registrovani prijenos virusa korona dogodio u zatvorenim prostorima, stručnjaci kažu da je opravdano nositi masku i na otvorenom jer malen rizik zaraze postoji i ondje. To se prije svega odnosi na događanja gdje ljudi stoje blizu jedni drugima i dulje vrijeme razgovaraju, poput političkih skupova ili zabava na otvorenom

Alarmantni podaci o širenju korone, potezi vlada sve oštriji

Novi nalet virusa korona probio je sve rekorde. Tokom jučerašnjeg dana zabilježeno je najviše novozaraženih u cijelom svijetu od početka pandemije. Današnji brojevi su još gori, a zvaničnici rigoroznim mjerama pokušavaju da spriječe širenje zaraze.

Evolucijska načela: I mravi praktikuju fizičko distanciranje

U svijetu je od virusa korona oboljelo više od 31 milion osoba. Preminulo je više od 965.000 pacijenata, a oporavljenih je više od 23 miliona. Najviše zaraženih i dalje ima u SAD, a potom slijede Indija i Brazil.

Hrvatska bi mogla da bude najveći izvoznik korone u Njemačku

ZAGREB - Hrvatska sve lošije stoji na rang-listi njemačkog Instituta "Robert Koh" (RKI), ključne naučne institucije njemačkih vlasti u pandemiji virusa korona.

Naučnici: Inficirani zarazni i šest dana prije simptoma

BERN - Nova saznanja Tehničkog univerziteta (ETH) u Cirihu mogla bi da promijene djelovanje po pitanju potraga za kontaktima na virus korona pozitivno testiranih lica, jer se ispostavilo da su zarazni mnogo prije nego što se pretpostavljalo.

Hrvatska na spisku zemalja iz kojih se zaraza najviše uvozi u Njemačku

ZAGREB - Njemačka bilježi najveći rast broja novozaraženih virusom korona u proteklih nekoliko sedmica, a među zemljama iz kojih se zaraza najviše "uvozi" je Hrvatska, prenose hrvatski mediji.

SZO izdala upozorenje svim zemljama: Širenje zaraze će se pojačati

BEOGRAD - Direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović prenijela je danas zloslutne informacije koje je Svjetska zdravstvena organizacija dostavila članicama, a prema kojima se ne predviđa slabljenje intenziteta pandemije tokom vrućih ljetnih dana.

Novi talas zaraze u Italiji možda već u avgustu

RIM - Italija bi mogla da se suoči s novim talasom pandemije virusa COVID-19 već u avgustu, a ne kao što se najavljuje u septembru ili oktobru, upozorava profesor Andrea Krisantini, mikrobiolog Univerziteta u Padovi.

Mongolski dječak pojeo mrmota pa preminuo od bubonske kuge

U zapadnoj Mongoliji preminuo je 15-godišnji dječak od bubonske kuge nakon što je pojeo zaraženog mrmota, saopštilo je mongolsko ministarstvo zdravlja.

Strah od kolapsa sistema, 775 ljekara zaraženo koronom u Iraku

Iračke vlasti saopštile su u nedjelju da je od februara 13 ljekara podleglo od posljedica zaraze virusom korona u toj zemlji.

Najčitanije