Zaraza

SZO izdala upozorenje svim zemljama: Širenje zaraze će se pojačati

BEOGRAD - Direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović prenijela je danas zloslutne informacije koje je Svjetska zdravstvena organizacija dostavila članicama, a prema kojima se ne predviđa slabljenje intenziteta pandemije tokom vrućih ljetnih dana.

Novi talas zaraze u Italiji možda već u avgustu

RIM - Italija bi mogla da se suoči s novim talasom pandemije virusa COVID-19 već u avgustu, a ne kao što se najavljuje u septembru ili oktobru, upozorava profesor Andrea Krisantini, mikrobiolog Univerziteta u Padovi.

Mongolski dječak pojeo mrmota pa preminuo od bubonske kuge

U zapadnoj Mongoliji preminuo je 15-godišnji dječak od bubonske kuge nakon što je pojeo zaraženog mrmota, saopštilo je mongolsko ministarstvo zdravlja.

Strah od kolapsa sistema, 775 ljekara zaraženo koronom u Iraku

Iračke vlasti saopštile su u nedjelju da je od februara 13 ljekara podleglo od posljedica zaraze virusom korona u toj zemlji.

Istraživanje: Mladi duplo manje podložni zarazi

LONDON - Osobe mlađe od 20 godina su duplo manje podložne obolijevanju od COVID-19 u poređenju sa starijim osobama, dok se klinički simptomi ove bolesti ispoljavaju samo kod petine djece i adolescenata, pokazalo je novo istraživanje.

Ponovna zaraza korona virusom je moguća, tvrde ruski ljekari

SANKT PETERBURG - Ponovna zaraza virusom korona moguća je čak i kod onih pacijenata koji su razvili imunitet na virus, tvrde ruski ljekari koji su liječili osobe oboljele od COVID-19.

Virus korona može da se zadrži u vazduhu osam minuta

Kapljice koje stvaraju ljudi zaraženi virusom COVID-19 tokom razgovora mogu da se zadrže u vazduhu osam minuta i potencijalno izazovu nove infekcije, smatraju istraživači američkog Instituta za zdravlje pri Univerzitetu u Pensilvaniji.

Osam divljih životinja zaraženo koronom u zoološkom vrtu

Poslije tigrice iz Zoološkog vrta Bronks Zoo u Njujorku, koja je zaražena virusom korona, još sedam divljih životinja iz ovog vrta je pozitivno na testiranju, objavilo je Društvo za zaštitu divljih životinja.

Mala mogućnost zaraze putem hrane ili pakovanja hrane

MOSTAR - Mala je mogućnost da se osoba zarazi virusom korona putem hrane ili pakovanja hrane, navedeno je u smjernicama koje je za preduzeća u prehrambenom sektoru objavila Agencija za bezbjednost hrane BiH, a koje je publikovala Svjetska zdravstvena organizacija.

Izliječeni od korone ponovo pozitivni, ne zna se uzrok

SEUL - Ukupno 141 osoba koja se naizgled izliječila od virusa korona ponovo je na testu bila pozitivna, saopštio je danas južnokorejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Najčitanije