Zastava

Oskrnavljena zastava Crne Gore na brdu kod Bijelog polja

Crnogorska zastava, postavljena na Dan državnosti ove godine na brdu Obrov u Bijelom Polju, oskrnavljena je i danas se očekuje uviđaj policije.

Trobojka osvanula iznad Zvečana: Ruska zastava se vijori na KiM

Zastava Ruske Federacije osvanula je u Zvečanu, na srednjovekovnoj tvrđavi u tom gradu na sjeveru Kosova i Metohije.

Kolona automobila s albanskim zastavama prodefilovala Zetom

PODGORICA - Više automobila s razvijenim albanskim zastavama prošlo je danas kroz Zetu, prenosi crnogroska Borba.

Albanac koji je dronom izazvao haos traži oproštaj, penjao se na crkvu

Ismail Morina izazvao je jedan od najvećih fudbalskih skandala 2014. kada je izazvao prekid utakmice Srbija - Albanija, zbog čega je završio iza rešetaka.

Albanska zastava na izletištu u Srbiji, uklonila je vojska

Na tutinskom izletištu iznad jezera Gazivode za sada nepoznata osoba okačila je albansku zastavu koju su brzom akcijom uklonile jedinice Vojske Srbije.

Ovako je izgledala najstarija srpska zastava

Za dinastiju Nemanjić vezuju se počeci stvaranja srpske države u mnogim sferama. Zato i ne čudi da je i najstariji zabilježeni pomen zastave Srbije u vezi sa ovom srednjovekovnom porodicom.

Srpski "mauzer" kroz tri vijeka

Iole ozbiljnije govoriti o obrtno-čepnim karabinima proizvedenim u staroj i uglednoj srpskoj fabrici Zastava oružje, koja ove godine slavi 167 godina postojanja, nemoguće je bez osvrta na tradicionalnu, neraskidivu povezanost te fabrike i srpskog naroda sa prepoznatljivim sistemom "Mauzer". U rukama srpskog vojnika "mauzer" puškama različitih sistema je više puta kroz istoriju izvojevana sloboda. Krajem prošle dekade legendarna fabrika iz Kragujevca nastavila je usavršavanje lovačkog karabina sistema "Mauzer" i na tržište plasirala potpuno nove modele, a mi vas kroz tekst koji slijedi vodimo na zanimljivo i poučno putovanje.

Pentagon zabranio isticanje zastava Konfederacije

VAŠINGTON - Pentagon je, poslije višenedjeljne rasprave, odlučio danas da zabrani isticanje zastave južnjačke Konfederacije u Građanskom ratu u SAD (1861-1865) u vojnim objektima, ali se u dopisu o novoj politici izričito ne pominju riječ zabrana niti ta određena zastava.

Kazna zbog ratne zastave Armije RBiH na audiju u Banjaluci

BANJALUKA - Banjalučka policija danas je prekršajno kaznila jednu osobu u ovom gradu zbog isticanja ratne zastave Armije RBiH na automobilu.

Zbog isticanja zastave Srbije u Beranama zaradili krivične prijave

PODGORICA – Policija u Beranama podnijela je prekršajne prijave protiv devet osoba iz tog grada zbog isticanja zastave druge države (Srbije), saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Najčitanije