Zatvor

El Čapu potvrđen doživotni zatvor

Presudu za ozloglašenog meksičkog narko-bosa Hoakina El Čapa Guzmana potvrdio je danas američki žalbeni sud uz pohvalu prvostepenom sudiji za vođenje predmeta koji je privukao pažnju međunarodne zajednice.

Dijani Hrkalović produžen pritvor

BEOGRAD - Bivšoj državnoj sekretarki MUP-s Srbije Dijani Hrkalović produžen je pritvor.

Apelacioni sud traži ponovo razmatranje pritvora za Dijanu Hrkalović

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rkešenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri prokedlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva.

Tužilaštvo traži pet godina zatvora za Dijanu Hrkalović

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnom prijedlogu protiv bivše državne sekretarke u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijane Hrkalović predložilo je sudu da je osudi na kaznu od pet godina zatvora zbog dva krivična djela trgovina uticajem.

Produžen pritvor Hašimu Tačiju

PRIŠTINA - Specijalni sud u Hagu, pred kojim se sudi bivšim pripadnicima tzv. OVK-a, produžio je pritvor Hašimu Tačiju, bivšem komandantu tzv. OVK i bivšem predsjedniku privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji.

Dva mjeseca zatvora za bivšeg ministra Danske

KOPENHAGEN - Bivši danski ministar za imigraciju Inger Stojberg osuđena je na 60 dana zatvora jer je ilegalni ukazom naredila odvajanje maloljetnih bračnih parova koji su tražili azil.

Brčaku pravosnažno sedam godina zatvora za ubistvo zbog svađe u saobraćaju

BRČKO- Apelacioni sud Brčko distrikta BiH pravosnažno je osudio Dušana Ilića (21) iz Brčkog na sedam godina zatvora i tako mu povećao kaznu za ubistvo Slavena Marčete.

Vjerenica: Asanž pretrpio blaži moždani udar

LONDON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž imao je u oktobru moždani udar u zatvoru "Belmarš" kod Londona, rekla je danas njegova vjerenica Stela Moris.

Kanadski grad Čerčil svjetska prijestonica polarnih medvjeda

Na hladnom istoku Kanade, oko 1.000 km sjeverno od grada Vinipega, nalazi se gradić Čerčil, ujedno i očaravajući nacionalni park koji je u svijetu poznat kao najbolje područje za posmatranje polarnih medvjeda u njihovom prirodnom okruženju.

Uhapšene supruge Belivuka, Miljkovića i Ivanovića

BEOGRAD - Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK, uhapšene su supruga i tašta Veljka Belivuka, žena Marka Miljkovića i vanbračna supruga Filipa Ivanovića zbog pranja novca za njihovu kriminalnu grupu.

Najčitanije