Zatvor

Teroristi ga koristili kao živi štit pa nepravedno završio u zatvoru

Hasnat Karim je bio prisiljen da bude ljudski štit teroristima koji su prijetili da će mu ubiti ženu i djecu na kćerkin 13. rođendan.

Godišnji usporio tehnički prijem državnog zatvora

SARAJEVO - Inženjeri nezavisne revizorske kuće iz Prijedora predali su izvještaj za tehnički prijem državnog zatvora u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu, potvrdio je juče "Nezavisnim" Slobodan Ujić, član Upravnog odbora za izgradnju ove vaspitno-popravne institucije.

Hrvatskim huliganima uhapšenim u Srbiji prijeti do osam godina zatvora

Protiv 13 torcidaša osumnjičenih da su počinili krivično djelo teške krađe i ugrožavanja bezbjednosti na benzinskoj pumpi u Vrčinu Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je niz krivičnih postupaka.

Aktivisti grupe Pusi Rajot uhapšeni tokom izlaska iz zatvora

Aktivisti ruske grupe Pusi Rajot, koji su bili uhapšeni zbog ulijetanja na teren tokom finala Svjetskog prvenstva, kažu da su ponovo uhapšeni dok su izlazili iz zatvora.

Pet zatvorskih čuvara uhapšeno zbog prebijanja

JAROSLAVLJE - U Jaroslavlju, sjeverno od Moskve, uhapšeno je pet zatvorskih čuvara zbog prebijanja zatvorenika, javlja TAS S.

Preminuo jedan od posljednjih svedoka Staljinovih "gulaga"

MOSKVA - Jedan od posljednjih svedoka Staljinovih radnih logora - "gulaga", Vasilij Kovaljov, preminuo je na istoku Rusije u 89.godini.

Prodali zatvor zbog sve manjeg broja kriminalaca

Zvaničnici američke države Njujork su rekli da je nekadašnji državni zatvor blizu kanadske granice prodat na aukciji za 600.000 dolara.

Silovana tinejdžerka osuđena na zatvorsku kaznu zbog abortusa

DŽAKARTA - Indonežanka, djevojčica od 15 godina koju je silovao brat osuđena je na šest mjeseci zatvora zbog abortusa.

Procurio uznemirujući video mučenja zatvorenika u Rusiji

U Rusiji je otvorena istraga nakon što su aktivisti objavili snimak na kojem čuvari u zatvoru Jaroslav muče jednog od zatvorenika.

Dobojlijama 11 godina robije za dilovanje

BANJALUKA - Zbog prodaje droge na ukupno 11 godina osuđene su Dobojlije Milko Šarčević (22) i Nikola Đurić (25), zvani Sola i Solsker.

Najčitanije