Zatvor

Ovo su robijaši koji služe najveće kazne u BiH

Pravda ponekad spava, ali nikad ne umire, izreka je koja se često koristi u pravosudnom svijetu. Iza rešetaka zatvora u BiH robija na stotine osoba, od sitnih kriminalaca do zloglasnih ubica.

Bilal Bosnić dobio određene pogodnosti u zatvoru

SARAJEVO - Vođa vehabija u BiH Bilal Bosić, kojeg je Sud BiH u junu 2016. godine pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam, dobio je nedavno zatvorske pogodnosti i više nije u samici 22 časa dnevno, saznaje "Avaz".

Svaka druga kazna u Republici Srpskoj uslovna

BANJALUKA - Od 3.044 punoljetna osuđenika u Srpskoj prošle godine, za njih čak 1.669 izrečena je uslovna kazna.

Zbog opasnih pritvorenika KPZ Banjaluka nadziru duge cijevi

BANJALUKA - U Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Banjaluka na Tunjicama pojačane su mjere bezbjednosti, dok su pripadnici MUP-a Srpske s dugim cijevima angažovani na spoljnom obezbjeđenju zatvorskih objekata, saznaju "Nezavisne".

Pao "pljačkaš vijeka": Po njemu su snimili film, u zatvoru dobio 20 ponuda za brak

​Toni Musulin (48), državljanin Francuske srpskohrvatskog porijekla, koji se "proslavio" krađom 11,6 miliona evra u Lionu 2009. godine, ponovo je uhapšen u Londonu kada je pokušao da promijeni 50.000 evra za funte.

Robijaš pretukao policajca pa zapalio zatvor, kamere sve snimile

Nadzorne kamere u britanskom zatvoru Full Sutton u pokrajini Jorkšajr snimile su nasilnu pobunu zatvorenika.

Uhapšeni okruženi mrakom i smradom, nemaju sapun ni toalet-papir

BANJALUKA, BRČKO - Ombudsmani za ljudska prava BiH obišli su brojne prostorije u kojima policija širom BiH smješta uhapšene, a neki od problema koje su uočili jesu vlaga i neugodan miris, manjak svjetlosti, te nedostatak higijenskih sredstava, uključujući i sapune i toalet-papir.

Švercerima droge 12 godina robije

​BANJALUKA - Zbog šverca droge Nebojša Janjić (45), zvani Neno, iz Istočnog Sarajeva osuđen je pravosnažno na sedam godina robije, a njegov sugrađanin Ognjan Kokić (36), zvani Onjo, na pet godina.

Uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi

​LONDON - Jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca, Kristofer Gest Mor, koji je 16 godina bio u bjekstvu, uhapšen je na Malti zbog brutalnog ubistva u Velikoj Britaniji, saopštila je Nacionalna kriminalistička agencija.

Od zatvora pobjegao u Dubrovnik

​TREBINJE - Službenici Policijske stanice Trebinje su u petak u 11.40 u mjestu Zasad Polje u Trebinju uhapsili M.G. (33), za kojim je raspisana centralna potjernica, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Trebinju.

Najčitanije