Zatvor

Gradonačelnici Barišić i Grgić idu mjesec dana u istražni zatvor

Gradonačelnicima Velike Gorice Draženu Barišiću i Nove Gradiške Vinku Grgiću, osumnjičeni u aferi "Janaf" za trgovanje uticajem i primanje mita određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Nosio drogu bratu u zatvor, otkrio ga pas

SARAJEVO - U Kaznenopopravnom zavodu u Sarajevu danas je uhapšen R.A. koji je pokušao unijeti veću količinu droge utisnutu u fotografije termo-načinom.

Mafijaš u zatvoru odgrizao prst čuvaru i progutao ga

RIM - Mafijaš sa Sicilije koji služi kaznu u zatvoru, odgrizao je prst čuvaru i progutao ga, a tokom inspekcije ćelije napao je još šestoricu.

Napadaču na noćni klub u Turskoj 40 doživotnih robija

ISTANBUL - Turski sud osudio je danas na doživotni zatvor glavnog osumnjičenog za napad na istanbulski noćni klub Reina na Novu 2017. godinu, u kojem je poginulo 39 ljudi, javila je turska državna novinska agencija Anadolija.

Bivšem direktoru Puteva Srbije pet godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora nekadašnjeg direktora JP "Puteva Srbije" Branka Jocića za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja tokom 2006. i 2007 godine u vezi sa sanacijom klizišta.

Zatvorska kazna za osnivača Dark Web prodavnice

Još tokom 2017. godine američke i međunarodne vlasti zatvorile su dark web prodavnicu AlphaBay koja se bavila prodajom opojnih sredstava, oružja, ukradenih identiteta i finansijskih informacija. Sada je moderator te internet prodavnice, Brajan Konor Herel, osuđen na zatvorsku kaznu od jedanaest godina.

Svi pritvorenici sljedeće sedmice u "bh. Alkatrazu"

ISTOČNO SARAJEVO - Svi pritvorenici, kojima je pritvor odredio Sud BiH, do kraja iduće sedmice trebalo bi da iz zatvora gdje su sada smješteni budu premješteni u "bh. Alkatraz", kako mnogi zovu Zavod za izvršavanje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH u Vojkovićima, u Istočnom Sarajevu.

Prvi pritvorenici stigli u "bh. Alkatraz"

ISTOČNO SARAJEVO - Prvi državni zatvor koji je svečano otvoren u julu 2020. godine, nakon kadrovskog popunjavanja, te završetka obuka za novozaposlene, danas je primio prve pritvorenike, saopštilo je Ministarstvo pravde BiH.

Iz avganistanskog zatvora pušteno gotovo 200 pobunjenika

KABUL - Avganistanska Vlada oslobodila je gotovo 200 talibanskih zatvorenika kako bi podstakla početak dugo odgađanih mirovnih pregovora, saopštili su neimenovani zvaničnici.

Meksiko: 50 godina zatvora za naručioca ubistva novinarke

MEKSIKO SITI - Sud u Meksiku osudio je na 50 godina zatvora Huana Karlosa Morenu, nalogodavca ubistva poznate novinarke Miroslave Brič, koja je pisala o trgovini drogom, nasilju i korupciji u zemlji.

Najčitanije