Zatvor

Usmrtila dvije osobe, ali neće ići u zatvor

FLORIDA - Jedna žena s Floride, u SAD, koja je automobilom udarila grupu biciklista, ubivši dvije osobe, izbjegla je zatvorsku kaznu.

Državljanin SAD umro u zatvoru u Egiptu nakon štrajka glađu

KAIRO - Mustafa Kasem (54), trgovac auto-dijelovima sa Long Ajlenda u Njujorku, a rođen u Egiptu, preminuo je u kasno sinoć jer mu je otkazalo srce nakon štrajka glađu koji je započeo prošle godine u egipatskom zatvoru, saopštili su njegovi advokati.

Asanž: Umirem polako u zatvoru

Džulijan Asanž, osnivač "Vikiliksa" rekao je u telefonskom pozivu iz zatvora svom prijatelju da mu se zdravlje pogoršava.

Poginulo 16 maloljetnih zatvorenika

TEGUSIGALPA - Najmanje 16 zatvorenika poginulo je u sukobima koji su se dogodili u ustanovi za pritvor maloljetnika u Hondurasu, saopštile su vlasti te zemlje.

Najmanje 18 mrtvih u tuči zatvorenika

TELA - Najmanje 18 zatvorenika je ubijeno, a 16 povrijeđeno u pobuni bandi u zatvoru u Hondurasu, saopštila je danas policija.

U obračunu u zatvoru 12 mrtvih

PANAMA SITI - Dvanaest zatvorenika je ubijeno, a još toliko ranjeno u oružanom okršaju u zatvoru u glavnom gradu Paname, saopštili su zvaničnici.

Optuženi u predmetu "Volan" priznao krivicu, dobio godinu zatvora

SARAJEVO - Miroslav Škobo s Pala, jedan od optuženih u predmetu "Volan", zaključio je sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom BiH. Sud BiH prihvatio je sporazum te je Škobi izrečena kazna zatvora u trajanju od godinu.

Srpski kriminalci vole hrvatske zatvore: Lepoglava u odnosu na Zabelu odmaralište

ZAGREB - Ubice i razbojnici iz Srbije često rade u Hrvatskoj jer im je plijen veći, a ukoliko ih uhapse, kazne su blaže i uzlovi u zatvorima bolji nego u Srbiji.

Primao platu u zatvoru uz pomoć porodice i kuma

DOBOJ - Protiv porodice Panić, Nove (49), bivšeg direktora Sektora za vuču vozova u "Željeznicama RS", njegove supruge Mladenke (45), njihovog sina Mladena (26), kao i njihovog kuma Mirka Ostojića (53), podnesen je izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da brojnim zloupotrebama službenog položaja obezbijedili Mladenu da ne dobije otkaz i prima platu dok je lani bio u zatvoru.

Zatražili pomilovanje za hranitelja porodice

BIHAĆ - Nevladina organizacija "Udruženje građana za bolji Sanski Most", iz istoimenog grada, uputila je Marinku Čavari, predsjedniku Federacije BiH, molbu za pomilovanje Fikreta Dedića iz Bužima, koji je osuđen na zatvorsku kaznu od šest mjeseci zbog nelegalne sječe tri metra drveta za ogrev svojoj siromašnoj porodici.

Najčitanije