Zatvor

Novi požar u zatvoru u Spužu, dio zatvorenika premješten u Bijelo Polje

PODGORICA - U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu, kraj Podgorice ponovo je zapaljen inventar, ali je brzom reakcijom službenika ZIKS-a, vatra odmah ugašena.

Zatvorenici u Spužu zapalili ćeliju u protestu

PODGORICA - Grupa pritvorenika podgoričkog zatvora u Spužu je protestujući protiv loših uslova i premštanja zapalila jednu ćeliju, piše podgorički Dan.

Godina zatvora za pokušaj ubistva kolege

SARAJEVO - Admir Latifović (52) osuđen je u Kantonalnom sudu u Sarajevu na godinu dana zatvora zbog pokušaja ubistva radnog kolege Esada Hodžića, kojeg je, prema presudi, nakon svađe i tuče kuhinjskim nožem ubo u stomak.

Pobjegao iz zatvora pa pokušao da siluje djevojku?

Tridesetdvogodišnji državljanin Srbije D.Đ, koji je pobjegao iz zatvora, uhapšen je u Baru zbog sumnje da je pokušao da siluje osamnaestogodišnju djevojku, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Bivši šef MMF-a osuđen na četiri i po godine zatvora

MADRID - Vrhovni sud Španije potvrdio je četiri i po godine zatvora bivšem šefu Međunarodnog monetarnog fonda Rodrigu Ratu zbog zloupotrebe korporativnih kreditnih kartica u vrijeme kada se nalazio na čelu španske banke "Bankija".

Uhapšen zatvorenik koji je pobjegao helikopterom

PARIZ - Francuska policija uhapsila kriminalca koji je početkom jula pobjegao iz zatvora na spektakularan način - helikopterom, saopštila je danas policija.

Otvara se "srpski alkatraz"

U Pančevu se otvara novi Kazneno-popravni zavod, odnosno zatvor. U njemu će moći da boravi 500 lica lišenih slobode, odnosno 300 osuđenika i 200 pritvorenika.

Godinu zatvora cariniku zbog primanja mita od 60 evra

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je prvostepenu presudu carinskom službeniku Emiru Tatareviću zbog primanja mita u iznosu od 60 evra i izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora

SARAJEVO - Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu osudilo je Sanjina Sefića na 14,5 godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Za ubistvo trogodišnjaka majka osuđena na 33 godine zatvora

PULA - Vrhovni sud potvrdio je presudu sutkinje Županijskog suda u Puli Gabrijele Marčete Ferić, kojom su Chiara Pašić i 15-godišnjakinja proglašene krivima da su u maju prošle godine zajedno ubile Denisa Pašića.

Najčitanije