Zatvor

Šarović: Nije razmatrano kadrovsko rješenje za državni zatvor

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je da na današnjem sastanku Kolegijuma Savjeta nije bilo riječi o kadrovskom rješenju za državni zatvor u Istočnom Sarajevu.

Grubeša: Menadžment koji je izgradio zatvor treba ostati na rukovodećoj funkciji

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša smatra da menadžment koji je sve vrijeme učestvovao u izgradnji državnog zatvora u Istočnom Sarajevu treba da ostane na rukovodećoj funkciji u ovoj novoj instituciji BiH.

Šarović: Upravnik prvog državnog zatvora da bude Srbin

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je Srni da insistira da na čelu prvog državnog zatvora u BiH bude predstavnik srpskog naroda, kako po rasporedu i pripada.

Državni zatvor i dalje na čekanju: Donatori bi mogli zatražiti 11 miliona evra

​Iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine potvrdili su da su radovi na izgradnji Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera u BiH - prvog državnog zatvora - završeni, te da je obavljen i tehnički prijem. Ali, naveli su da je zatvorski kompleks spreman za prijem pritvorenika i zatvorenika u tehničkom, ali ne i u pravnom smislu.

Ženski zatvor sve tješnji

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - U jedinom zatvoru za žene u Republici Srpskoj, u Kazneno-popravnom zavodu u Istočnom Sarajevu, postoji potreba za povećanjem smještajnog kapaciteta s obzirom na trend blagog rasta broja zatvorenica koje upućuju iza rešetaka.

Zatvorenik osuđen zbog ubistva nije se vratio sa dopusta

SARAJEVO - Mladen DŽidić, koji izdržava višegodišnju kaznu za ubistvo, nije se vratio u Kazneno-popravni zavod Mostar sa redovnog dopusta i za njim će biti raspisana potjernica, rečeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Daruvarac osuđen na pet godina zatvora zbog premlaćivanja djevojke

Na opštinskom sudu u Zadru Darku Kovačeviću Daruvarcu izrečena je kazna od pet godina zatvora za nanošenje teških tjelesnih povreda i prijetnji 18-godišnjoj Zadranki, javlja Večernji list.

Robijaši krili drogu i metalne šipke

​BANJALUKA - U kazneno-popravnim ustanovama u RS godišnje se obavi više stotina pretresa, a među supstancama i nedozvoljenim predmetima koji su pronalaženi kod zatvorenika su i droga, te metalne šipke, potvrđeno je "Nezavisnim".

U Srbiji formirana radna grupa za razmatranje doživotnog zatvora

BEOGRAD - U Srbiji je formirana radnu grupu za izmjene i dopune Krivičnog zakonika koja će se baviti razmatranjem inicijative fondacije Tijana Jurić za uvođenje doživotnog zatvora.

Osuđena na šest godina zatvora zbog seksa sa tinejdžerom kojeg je usvojila

Mlada žena osuđena je na šest godina zatvora zbog seksa sa sinom kojeg je posvojila.

Najčitanije