Zatvor

Gvantanamo opet radi?

GVANTANAMO - Zatvor Gvantanamo spreman je da primi nove zatvorenike, poručuje admiral Kurt Tajd, šef operativne komande SAD za Južnu Ameriku.

Pirsu Brosnanu Indijci prijete robijom

Sud u Delhiju u Indiji naložio je glumcu Pirsu Brosnanu (64) da objasni zašto se pojavio u reklami za osvježivač usta (koji je u stvari duvan za žvakanje) ili mu prijeti dvogodišnja kazna zatvorom, odnosno novčana kazna od 5.000 rupija, što je oko 56 dolara.

Magazinović uputio zakon u proceduru: Za uništavanje spomenika zatvor do pet godina

SARAJEVO - Svaki napad, skrnavljenje ili uništavanje bilo kojeg od oko 780 nacionalnih ili vjerskih spomenika u BiH biće kažnjavano kaznom zatvora do pet godina, ukoliko u Parlamentu BiH prođu izmjene zakona koje je inicirao poslanik SDP-a Saša Magazinović.

Tuča zatvorenika KPZ Zenica zbog duga od 100 KM

ZENICA - U Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici (KPZ Zenica) prije tri dana došlo je do tuče zatvorenika zbog duga od 100 KM, a jednom od njih je naneseno pet rana oštrim predmetom napravljenim od ručke brisača za pod.

Srbin izveo spektakularno bjekstvo iz zatvora u Austriji

BEČ -- Bjekstvo zatvorenika porijeklom iz Srbije iz bolnice u Šerdingu, bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju.

Donosimo detalje akcije "Kafe": Zatvorsku uniformu iskoristio za šverc droge

BANJALUKA - U policijskoj akciji "Kafe", usmjerenoj protiv narko-dilera, pronađeno je oko 1,4 kilograma droge, a uhapšeni su Dobojlija i petorica Teslićana, uključujući i jednog zatvorskog čuvara, kojeg istražioci terete da je za svoje nezakonite radnje iskoristio službenu uniformu.

Traže odgađanje robije zbog slave, vjenčanja, dolaska kuma iz inostranstva

SARAJEVO - Rijetko koji osuđenik se odriče zakonskog prava kada je riječ o odgađanju, smanjenju, ali i ukidanju zatvorske kazne, što su potvrdili i podaci osnovnih sudova.

Bjegunci iz Alkatraza su ipak živi: Jedan od njih poslao pismo policiji?

Okružen hladnim i nemirnim vodama Pacifika, zatvor Alkatraz čak 29 godina je bio na glasu kao mjesto sa kojeg niko ne može da ode, barem ne živ. Ali godine 1962. tri zatvorenika, braća Džon i Klarens Anglin, te Frenk Moris, pobjegli su sa ostrva. Policija i svi ostali pretpostavili su da su muškarci umrli u moru, ali policija San Franciska 2013. godine dobila je pismo od čovjeka koji se predstavlja kao Džon Anglin.

Stotine povratnika zločinima: Silovatelj izašao na uslovnu slobodu pa ponovo silovao

Osuđenici iz bosanskohercegovačkih zatvora nakon izdržane trećine kazne izlaze na uslovnu slobodu. Ali, mnogi od njih ne mogu da odole iskušenjima te se brzo vraćaju iza rešetaka, najčešće zbog istih krivičnih djela.

Sakašvili osuđen na tri godine zatvora

TBILISI - Sud u Tbilisiju osudio je u odsustvu bivšeg predsjednika Gruzije Mihaila Sakašvilija na tri godine zatvora u okviru slučaja ubistva saradnika Ujedinjene gruzijske banke Sandroa Girgvilanija.

Reklame

Najčitanije