Zatvor

Bivši makedonski premijer osuđen na dvije godine zatvora

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski osuđen je danas u Krivičnom sudu u Skoplju na dvije godine zatvora za podsticanje nezakonite nabavke luksuznog "mercedesa", vrijednog 580.000 evra.

Traži da na robiju zajedno sa njim ide i njegova stoka

Poljoprivrednik Bojan Radovanović (37), iz Novog Sela nadomak Kuršumlije, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog više saobraćajnih prekršaja i vožnje neregistrovane traktorske prikolice, uputio je pismo nadležnima u prokupačkom Okružnom zatvoru od kojih traži da mu omoguće da za vrijeme izdržavanja kazne stoku koju posjeduje smjesti u zatvorsku ekonomiju.

Francuska strahuje od napada: Islamista pobjegao iz zatvora

Francuska policija je upozorila da je iz bolnice pobjegao opasni radikalni islamista, koji bi svakoga časa mogao da izvrši napad.

Pozdravio sudiju sa "Pomaže Bog" i završiće u zatvoru

Mileta Pavićević Čiča, predsjednik Ujedinjenog ravnogorskog pokreta Crne Gore, sprema se da pođe u spuški zatvor na izdržavanje kazne od 20 dana, jer ne želi da plati kaznu od 500 evra koju mu je odredila sudija Suzana Mugoša zbog "nedoličnog ponašanja" prilikom njegovog svjedočenja u Višem sudu u procesu za pokušaj terorizma koji se vodi protiv 14 osoba.

Još se ne zna kada će početi sa radom zatvor u Istočnoj Ilidži

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša izjavio je da ne može da kaže kada će početi da radi državni zatvor na području Istočne Ilidže, ali da vjeruje da je procedura u završnoj fazi.

Beograđanin nestao u Slovačkoj, pronađen u Austriji u zatvoru

BEOGRAD - Beograđanin Darko Vukić (34), koji je posljednji put viđen na parkingu u Bratislavi nakon čega mu se izgubio svaki trag, nalazi se u zatvoru u Austriji.

Pobuna u zatvoru, šest mrtvih

DŽAKARTA - Pet policijskih službenika i jedan zatvorenik ubijeni su tokom pobune u policijskom pritvornom centru nedaleko od Džakarte, koji je već bio na meti islamskih ekstremista.

Prostorije bivšeg zatvora na aukciji

Prostorije bivšeg zatvora u gradu Šatogej u blizini granice SAD sa Kanadom na sjeveru Njujorka stavljen je na aukciju, prenijeli su američki mediji.

Policajac pokušao da zgazi upravnika zatvora

PULA - Goran Terković, prvi čovjek pulskog zatvora prošlog je ponedjeljka ujutro, zajedno sa svojim zamjenikom, izašao iz zatvorske zgrade na ulicu u Puli. Ispred samog ulaza u zatvor na njega se velikom brzinom sa svojim pežoom 206 zaletio pravosudni policajac Sanjin Jurešić, koji je inače suspendovan.

Ponovo se otvara zatvor Gvantanamo?

VAŠINGTON - Sekretarijat za odbranu SAD objavio je pod kojim će uslovima ponovo razmotriti slanje osumnjičenih za terorizam u zatvor Gvantanamo na Kubi.

Najčitanije