Zatvor

Zoran Mamić dobio poziv da se javi na odsluženje kazne

Bivši trener Dinama i brat Zdravka Mamića, Zoran Mamić pravosnažno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Izašao iz zatvora poslije 68 godina, oduševljen zgradama

FILADELFIJA - Amerikanac Džozef Lajgon (83), koji je kao maloljetnik otišao u zatvor i tamo proveo 68 godina, izašao je na slobodu, a jedna od prvih stvari koju je primijetio su visoke zgrade, kojih nije bilo u Filadelfiji 1953. godine.

Buba Koreli pušten na slobodu

Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli, i njegov rođak Omar Curić pušteni su iz policijskih prostorija nakon što je sinoć uhapšen zbog oružanog incidenta u naselju Stup

Posljednji ultimatum Navaljnom: Odmah da se vrati ili zatvor

MOSKVA - Ruska zatvorska služba je danas dala posljednji ultimatum opzicionom lideru Alekseju Navaljnom da se odmah vrati iz Nemačke i javi nadležnim službama sutra ujutro ili da se po povratku u Rusiju suoči s momentalnom zatvorskom kaznom jer mu uslovna zatvorska kazna ističe 30. decembra, prenio je Rojters.

Osuđen na tri mjeseca zatvora zbog prijetnji holandskoj princezi

HAG - Čovjek koji je uputio prijetnje najstarijoj ćerki holandskog kralja princezi Amaliji osuđen je danas na tri mjeseca zatvora i naloženo mu je da se podvrgne psihijatrijskom liječenju.

Mediji: Rasta došao u zatvor sa drogom u novčaniku

Zatvorski stražari pronašli su kod repera Stefana Đurića Raste, koji je uhapšen 3. oktobra, kesicu kokaina, koju je sakrio u novčaniku.

Doživotna robija zbog silovanja i ubistva Suzan Iton

ATINA - Sud u Grčkoj izrekao je danas kaznu doživotne robije Janisu Paraskisu zbog silovanja i ubistva američkog naučnika Suzan Iton na ostrvu Krit 2019. godine.

Fikretu Abdiću produžen pritvor

BIHAĆ- Kantonalni sud u Bihaću je bez održanog ročista i prisustva odbrane, ponovo donio odluku o nastavku pritvora načelniku Općine Velika Kladuša, Fikretu Abdiću.

Gruevski u odsustvu dobio još godinu i po zatvora

SKOPLJE - Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski dobio je još godinu i po dana zatvora za krivično djelo nasilje u opštini Centrar, prenose makedonski mediji.

Gradonačelnici Barišić i Grgić idu mjesec dana u istražni zatvor

Gradonačelnicima Velike Gorice Draženu Barišiću i Nove Gradiške Vinku Grgiću, osumnjičeni u aferi "Janaf" za trgovanje uticajem i primanje mita određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Najčitanije