Zavod Pazarić

Vlada FBiH: Saglasnost za razrješenje Nenadića u UO Zavoda Pazarić

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH dala je saglasnost na Rješenje o razrješenju privremenog člana Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Marija Nenadića, na lični zahtjev, saopštila je Kancelarija za odnose s javnošću BiH.

Slučaj Pazarić: Izraditi nove ili izmjeniti postojeće zakone

SARAJEVO - Predstavnici Vlade Federacije BiH (FBiH) i Savjeta roditelja, kao i Udruženja roditelja djece sa poteškoćama u razvoju konstatovali su da je potrebno izraditi nove ili izmijeniti postojeće zakone, kada je riječ o Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Mevlida Bandić nova v.d. direktorica Zavoda Pazarić

MOSTAR - Vlada FBiH dala je saglasnost Upravnom odboru Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću za razrješenje Redžepa Salića s dužnosti direktora ovog zavoda, a saglasnost je data i za imenovanje Mevlide Bandić za v.d. direktoricu.

Čudić: U fokusu ko je objavio fotografije iz Pazarića, umjesto šta je na njima

SARAJEVO - Sabina Čudić, poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu FBiH, je na današnjoj konferenciji za medije, govoreći o stanju u Zavodu Pazarić, kazala da je klub Naše stranke u parlamentarnu proceduru uputio nacrt Zakona o uzbunjivačima u Federaciji BiH.

Hamzić: Iz Zavoda Pazarić izuzeta dokumentacija

SARAJEVO - U Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece Pazarić sproveden je uviđaj u kojem je izuzeta sva potrebna dokumentacija i dokazi koji će biti korišteni u daljem postupku koji je pokrenut zbog šokantnih informacija o tretmanu štićenika, izjavio je Srni portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Alem Hamzić.

Tužilaštvo i inspekcija ušli u Zavod Pazarić

SARAJEVO - Tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i nadležna inspekcija ušli su u Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, javlja "Avaz".

Ambasada SAD o Zavodu Pazarić: Građani s pravom traže odgovornost

Nakon što su objavljene šokantne fotografije odnosa prema štićenicima Zavoda u Pazariću reagovala je i Ambasada SAD-a u BiH, a kako su naveli, građani sa pravom traže odgovornost nadređenih.

Vlada KS zatražila nadzor nad radom Zavoda "Pazarić"

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo danas je na redovnoj sjednici pozvala direktora Kantonalnog centra za socijalni rad Samira Suljagića koji je članovima Vlade predočio informaciju o statusu i tretmanu štićenika iz KS u Zavodu "Pazarić", a povodom medijskih objava o boravku štićenika u tom zavodu.

Mostarci na ulicama zbog tretmana štićenika u Zavodu "Pazarić"

MOSTAR - Građani Mostara okupili su se danas na Španjolskom trgu kako bi protestvovali zbog tretmana štićenika u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine "Pazarić".

Protest zbog šokantnih fotografija iz Zavoda "Pazarić"

SARAJEVO - Nekoliko stotina građana okupilo se danas ispred sjedista Vlade FBiH u znak protesta zbog strašnih fotografija koje su se juče pojavile u medijima.

Najčitanije