Zavod za zapošljavanje

Na birou čak 117 ljekara

​BANJALUKA - Među 11.210 visokoobrazovanih nezaposlenih lica na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS, skoro tri puta više je onih sa diplomom društveno-humanističkih i srodnih nauka od lica sa diplomom prirodnih, tehnoloških i srodnih nauka.

Pročitajte nagrađenu priču "Nezavisnih": Odlučili da su najbolji i uzeli sebi najviše

BANJALUKA - Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, koji već nekoliko godina dodjeljuje subvencije za zapošljavanje, redovno i sebe stavlja u isplatni red, što je, prema ocjeni mnogih kojima smo ukazali na ovu pojavu, klasični primjer sukoba interesa i zloupotrebe javnih sredstava, s obzirom na to da sami sebi odobravaju i dodjeljuju novac.

Bez posla samo po jedan dimnjačar i optičarski tehničar

BANJALUKA - Samo po jedan dimnjačar i optičarski tehničar nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Počela sjednica Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje

BANJALUKA - U Banjaluci je počela sjednica Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske kojoj prisustvuje predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

Zavodu za zapošljavanje mišljenje s rezervom

PALE - Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske dala je u reviziji poslovanja za prošlu godinu Zavodu za zapošljavanje RS mišljenje s rezervom zbog uočenih brojnih nepravilnosti, pogotovo u projektima podrške zapošljavanju.

Matematičari i fizičari najbrže do posla, geografi najteže

BANJALUKA - Na posao u Republici Srpskoj, kada je u pitanju visoka stručna sprema, najduže čekaju geografi, s prosječnom dužinom čekanja oko četiri godine, dok do posla najbrže dolaze profesori matematike i fizike, čija je prosječna dužina čekanja na zaposlenje oko tri mjeseca.

Vujičić: U RS smanjen broj nezaposlenih za 12.000

PALE - Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske zaključno sa martom nalazilo se 112.000 nezaposlenih lica, što je u odnosu na isti period 2017. godine manje za oko 12.000 lica ili oko 10 odsto, rekao je Srni direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

Vujičić: Direktnim stimulacijama do novih radnih mjesta

Najviše radnika nedostaje u prerađivačkoj i tekstilnoj industriji. Ima vrlo ozbiljnih preduzeća, počevši od Kotor Varoša do Zvornika, gdje se najbolje vidi u kakvom je zamahu tekstilna industrija, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

U Zavodu za zapošljavanje RS program obuke za tehničku obradu drveta i pčelarstvo

BANJALUKA - Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i razvojna agencija LIR iz Banjaluke raspisali su poziv za prijavu zainteresovanih lica za učešće u programu obuke za tehničku obradu drveta ili obuke u pčelarstvu.

Nezaposleni šokirani: Zavodu za zapošljavanje moraju donositi dokaze da sami traže posao

BANJALUKA - Nezaposlene širom Republike Srpske šokiralo je kada su tokom redovnog prijavljivanja na evidenciju Zavoda za zapošljavanje saznali da moraju jednom mjesečno da dokumentuju da su kod dva poslodavca bili na razgovoru, tj. sami tražili posao, pa se pitaju koja je uopšte svrha ovog biroa.

Najčitanije