Zavod za zapošljavanje RS

Vujičić: Epidemija uticala na otpuštanje radnika, ali se stanje popravlja

SARAJEVO - Direktor zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić izjavio je da je epidemija virusa korona uticala na otpuštanje radnika zbog smanjenja obima posla, ali da se stanje popravlja i da je potrebno okrenuti se privredi, kako bi se spasila ekonomija BiH.

Bez posla 17 doktora nauka i 76 magistara

BANJALUKA, BIJELJINA - Među 11.533 lica sa visokom stručnom spremom koja čekaju na zaposlenje, u evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske nalazi se 17 doktora nauka, 76 magistara i 566 mastera.

Pročitajte nagrađenu priču "Nezavisnih": Odlučili da su najbolji i uzeli sebi najviše

BANJALUKA - Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, koji već nekoliko godina dodjeljuje subvencije za zapošljavanje, redovno i sebe stavlja u isplatni red, što je, prema ocjeni mnogih kojima smo ukazali na ovu pojavu, klasični primjer sukoba interesa i zloupotrebe javnih sredstava, s obzirom na to da sami sebi odobravaju i dodjeljuju novac.

Vujičić: U RS smanjen broj nezaposlenih za 12.000

PALE - Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske zaključno sa martom nalazilo se 112.000 nezaposlenih lica, što je u odnosu na isti period 2017. godine manje za oko 12.000 lica ili oko 10 odsto, rekao je Srni direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

Vujičić: Direktnim stimulacijama do novih radnih mjesta

Najviše radnika nedostaje u prerađivačkoj i tekstilnoj industriji. Ima vrlo ozbiljnih preduzeća, počevši od Kotor Varoša do Zvornika, gdje se najbolje vidi u kakvom je zamahu tekstilna industrija, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

U Zavodu za zapošljavanje RS program obuke za tehničku obradu drveta i pčelarstvo

BANJALUKA - Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i razvojna agencija LIR iz Banjaluke raspisali su poziv za prijavu zainteresovanih lica za učešće u programu obuke za tehničku obradu drveta ili obuke u pčelarstvu.

Poslodavcima na Palama potrebno 320 radnika

PALE - Na Sajmu zapošljavanja, koji je danas na Palama organizovao Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, 32 poslodavca iskazala su potrebu za 320 radnika.

Sa evidencije Zavoda za zapošljavanje obrisano 19.249 lica

BANJALUKA - U prvih šest mjeseci sa evidencije Zavoda za zapošljavanje RS obrisano je 19.249 lica zbog zaposlenja ili obavljanja privatnih djelatnosti i odbijanja ponuđenih zaposlenja.

Zavod za zapošljavanje RS dao sebi najviše novca za angažovanje pripravnika

BANJALUKA, PALE - Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, koji je bio zadužen da sprovede projekat i raspodijeli podsticajna sredstva za zapošljavanje pripravnika s visokom stručnom spremom, samom sebi je dodijelio 30.000 maraka podrške za pet pripravnika, što je šokiralo privrednu zajednicu.

Najčitanije