Zdravko Mamić

Počinje suđenje Zdravku Mamiću

Na osječkom sudu danas počinje suđenje bivšem čelniku fudbalskog kluba (FK) "Dinamo" Zdravku Mamiću i još šestorici optuženih.

Mamić: Vučić me pitao kada ću doći u njegovu Zvezdu

ZAGREB - Kontroverzni hrvatski biznismen i nekadašnji prvi čovjek zagrebackog fudbalskog kluba Dinamo, Zdravko Mamić, rekao je za "Arenu sport" da cijeni i poštuje srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i ispričao kako ga je pozvao da dođe u Crvenu zvezdu.

"Hrvati obožavaju Đokovića - on je naš"

Nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić govorio je u emisiji "Sportlight" o mnogim temama.

Zdravko Mamić: Iskasapili smo Jugoslaviju

BEOGRAD - Zdravko Mamić, nekada prvi čovjek FK Dinamo, kojeg hrvatsko pravosuđe potražuje zbog finansijskih malverzacija, izjavio je da je Jugoslavija bila jedna od najljepših zemalja svijeta, koju smo, kako je rekao, iskasapili.

Mamić zapjevao na svadbi u BiH, proključale mu emocije

Zdravko Mamić, bivši prvi čovjek Dinama, koji se trenutno prebiva u Međugorju, pojavio se ovih dana na jednoj svadbi u Grudama te je nakratko preuzeo glavnu ulogu na pozornici.

Raspisana međunarodna potjernica za Mamićem

ZAGREB - Vrhovni sud Hrvatske u srijedu je odbacio žalbu Zdravka Mamića i potvrdio ranije donijeto rješenje Županijskog suda u Osijeku da Zdravku Mamiću može da se sudi u odsustvu.

Zdravku Mamiću će se suditi u odsutnosti

S obzirom na to da BiH neće izručiti Zdravka Mamića pravosuđu Hrvatske, a očito neće ni svojom voljom preći hrvatsku granicu, njemu će se suditi – u odsutnosti, prenosi Večernji.

Zdravko Mamić imao saobraćajnu nezgodu

Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa, doživio je saobraćajnu nezgodu u Bosni i Hercegovini. U sudaru su učestvovali Mamićev luksuzni BMW i stari mercedes.

Mamić: Glasaću za Kolindu Grabar Kitarović

ZAGREB - Zdravko Mamić, bivši čelnik FK Dinamo, kojeg hrvatsko pravosuđe potražuje zbog izvlačenja novca iz tog kluba, izjavio je da će na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj podržati aktuelu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Zdravko Mamić pokreće veliki biznis u BiH

SARAJEVO - Bivši prvi čovjek FK zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, gradiće sportski centar u Ravnom, desetak kilometara udaljenom od Dubrovnika, piše splitska "Slobodna Dalmacija.

Najčitanije