Zdravko Mamić

Mamić: Glasaću za Kolindu Grabar Kitarović

ZAGREB - Zdravko Mamić, bivši čelnik FK Dinamo, kojeg hrvatsko pravosuđe potražuje zbog izvlačenja novca iz tog kluba, izjavio je da će na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj podržati aktuelu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Zdravko Mamić pokreće veliki biznis u BiH

SARAJEVO - Bivši prvi čovjek FK zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, gradiće sportski centar u Ravnom, desetak kilometara udaljenom od Dubrovnika, piše splitska "Slobodna Dalmacija.

Mamić optužen i po treći put

ZAGREB - Županijski sud u Osijeku potvrdio je danas i treću optužnicu protiv nekada prvg čovjeka Fudbalskog kluba Dinamo, Zdravka Mamića, koja ga tereti da je nezakonito sa računa tog kluba u Klagenfurtu (Celovac) podigao ukupno 2,2 miliona evra za lične potrebe.

Zdravko Mamić ne može biti izručen Hrvatskoj

SARAJEVO – Žalbeno vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je pravosnažnu odluku po kojoj Zdravko Mamić, bivši savjetnik zagrebačkog Dinama, neće biti izručen Hrvatskoj jer za to nisu ispunjene zakonske pretpostavke, objavljeno je u ponedjeljak iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

Mamić: Kleknuo sam pred Kolindu i rekao boginjo moja

​ZAGREB - Zdravko Mamić, bivši čelnik zagrebačkog Dinama koji je optužen za kriminalne radnje u tom fudbalskom klubu, izjavio je danas da će ponovo glasati za aktuelnu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar kitarović jer je ona "nešto najdivnije što je Hrvatska mogla dobiti".

Sud BiH odlučio da ne izruči Zdravka Mamića Hrvatskoj

SARAJEVO - Sud BiH odlučio je da ne izruči Zdravka Marića Hrvatskoj, jer za to nisu ispunjene pretpostavke ni po drugoj optužnici USKOKA, javio je portal Avaz.ba.

Tužilaštvo BiH: Nema uslova za izručenje Mamića Hrvatskoj

Završeno je ročište bivšem prvom čovjeku zagrebačkog Dinama Zdravku Mamiću u Sarajevu, a tužilaštvo BiH tvrdi da nisu ispunjeni uslovi da on bude izručen Hrvatskoj.

Olimpija: Ništa od Mamića

Ljubljanska Olimpija demantovala je da će Zdravko Mamić preuzeti klub od Milana Mandarića.

Hrvatska uručila Tužilaštvu BiH zahtjev za izručenje Zdravka Mamića

SARAJEVO - Hrvatski mediji naveli su da je Ministarstvo pravde BiH dostavilo Tužilaštvu BiH molbu Hrvatske za izručenje bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića.

Mamić se pohvalio "zahvalnicom" za sve uspjehe hrvatskog fudbala

Bivši direktor Dinama Zdravko Mamić oglasio se danas na društvenoj mreži Facebook podijelivši grafiku "zahvalnice" na kojoj su nabrojani svi uspjesi hrvatskog fudbala.

Najčitanije