Zdravko Mamić

Mamić o hapšenju sudije u Osijeku: Istina i vrijeme su na mojoj strani

ZAGREB - Zdravko Mamić, bivši čelnik FK Danamo oglasio se povodom hapšenja Zvonka Vekića, sudije iz Osijeka, kojeg je optužio za primanje mita, te poručio da su vrijeme i istina na njegovoj strani.

Uhapšen sudija Vekić zbog primanja mita od Mamića

ZAGREB - Osiječki sudija Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od nekada prvog čovjeka Fudbalskog kluba Dinama Zdravka Mamića, uhapšen je jutros u novoj akciji policije i Ureda za suzbijanje kriminala i korupcije (USKOK), zajedno sa prijateljicom Natašom Sekulović.

Dijelom odbačena i odbijena tužba braće Mamić

ZAGREB - Hrvatski Ustavni sud dijelom je odbio, a dijelom odbacio ustavne tužbe braće Zorana i Zdravka Mamića, kojima su tražili ukidanje osuđujuće pravosnažne presude Vrhovnog suda objavljene u martu ove godine, prenose hrvatski mediji.

Sud odbio izručenje Zdravka i Zorana Mamića

Sud BiH odbio je da izruči braću Zdravka i Zorana Mamića hrvatskom pravosuđu.

Mamić: Nisam htio Zvezdu, sada će da ispadne od Dinama

Došao je i dan kada je žreb UEFA u Nionu spojio Zvezdu i Dinamo u plej-ofu za elitu, s tim da prethodno moraju da eliminišu Šerif, odnosno varšavsku Legiju.

Hrvatska od BiH traži izručenje braće Mamića zbog mita

ZAGREB - Ministarstvo pravosuđa i uprave Hrvatske od BiH traži izručenje braće Zdravka i Zorana Mamića, ali sada kao okrivljenih u postupku koji je protiv njih pokrenuo USKOK zbog podmićivanja osiječkih sudija.

Oglasio se Zdravko Mamić o uplati duga državi

ZAGREB - Zdravko Mamić, koji se nalazi u bijegu u BiH te je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 52 miliona kuna iz GNK Dinama, u tajnosti je podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, odnosno uplatio je u državni budžet navedena 52 miliona kuna.

Zdravko Mamić u tajnosti podmirio cijeli dug Hrvatskoj

ZAGREB - Zdravko Mamić, koji se nalazi u bijegu u BiH te je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 52 miliona kuna iz GNK Dinama, u tajnosti je u petak podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, odnosno uplatio je u državni budžet navedena 52 miliona kuna.

Ukinuta odluka koja je sprečavala izručenje braće Mamić

Borba za izručenjem braće Mamić još nije gotova. Naime, Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo je odluku sudiji istrage da se protiv Zdravka i Zorana Mamića, koji je protiv njih u odsustvu odbio odrediti istražni zatvor.

Intimna prijateljica uhapšenog sudije opisala druženje s Mamićem u Dubaiju

Intimna prijateljica uhapšenog osječkog sudije Zvonka Vekića, kojeg Zdravko Mamić optužuje za korupciju, svjedočila je, kako je neslužbeno doznao Telegram, o sudijinim druženjima s bivšim čelnim čovjekom Dinama.

Najčitanije