Zdravko Mamić

Mamić zapjevao na svadbi u BiH, proključale mu emocije

Zdravko Mamić, bivši prvi čovjek Dinama, koji se trenutno prebiva u Međugorju, pojavio se ovih dana na jednoj svadbi u Grudama te je nakratko preuzeo glavnu ulogu na pozornici.

Raspisana međunarodna potjernica za Mamićem

ZAGREB - Vrhovni sud Hrvatske u srijedu je odbacio žalbu Zdravka Mamića i potvrdio ranije donijeto rješenje Županijskog suda u Osijeku da Zdravku Mamiću može da se sudi u odsustvu.

Zdravku Mamiću će se suditi u odsutnosti

S obzirom na to da BiH neće izručiti Zdravka Mamića pravosuđu Hrvatske, a očito neće ni svojom voljom preći hrvatsku granicu, njemu će se suditi – u odsutnosti, prenosi Večernji.

Zdravko Mamić imao saobraćajnu nezgodu

Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa, doživio je saobraćajnu nezgodu u Bosni i Hercegovini. U sudaru su učestvovali Mamićev luksuzni BMW i stari mercedes.

Mamić: Glasaću za Kolindu Grabar Kitarović

ZAGREB - Zdravko Mamić, bivši čelnik FK Dinamo, kojeg hrvatsko pravosuđe potražuje zbog izvlačenja novca iz tog kluba, izjavio je da će na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj podržati aktuelu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Zdravko Mamić pokreće veliki biznis u BiH

SARAJEVO - Bivši prvi čovjek FK zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, gradiće sportski centar u Ravnom, desetak kilometara udaljenom od Dubrovnika, piše splitska "Slobodna Dalmacija.

Mamić optužen i po treći put

ZAGREB - Županijski sud u Osijeku potvrdio je danas i treću optužnicu protiv nekada prvg čovjeka Fudbalskog kluba Dinamo, Zdravka Mamića, koja ga tereti da je nezakonito sa računa tog kluba u Klagenfurtu (Celovac) podigao ukupno 2,2 miliona evra za lične potrebe.

Zdravko Mamić ne može biti izručen Hrvatskoj

SARAJEVO – Žalbeno vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je pravosnažnu odluku po kojoj Zdravko Mamić, bivši savjetnik zagrebačkog Dinama, neće biti izručen Hrvatskoj jer za to nisu ispunjene zakonske pretpostavke, objavljeno je u ponedjeljak iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

Mamić: Kleknuo sam pred Kolindu i rekao boginjo moja

​ZAGREB - Zdravko Mamić, bivši čelnik zagrebačkog Dinama koji je optužen za kriminalne radnje u tom fudbalskom klubu, izjavio je danas da će ponovo glasati za aktuelnu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar kitarović jer je ona "nešto najdivnije što je Hrvatska mogla dobiti".

Sud BiH odlučio da ne izruči Zdravka Mamića Hrvatskoj

SARAJEVO - Sud BiH odlučio je da ne izruči Zdravka Marića Hrvatskoj, jer za to nisu ispunjene pretpostavke ni po drugoj optužnici USKOKA, javio je portal Avaz.ba.

Najčitanije