Zdravlje

Dodaci ishrani nisu dobri za zdravlje

MEDFORD - Dodaci ishrani "ne djeluju", a neki čak povećavaju rizik od bolesti raka, rezultati su najnovije studije američkih naučnika, piše "Dejli mejl".

"Sanioptik" cijele sedmice mjeri vid i sluh

TREBINJE - Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje je, uz podršku kompanija "Medicom" iz Bijeljine i "Sanioptik" Banjaluka, a u saradnji sa Domom zdravlja, Bolnicom Trebinje i Medicinskom školom iz Trebinja, nizom aktivnosti obilježilo Svjetski dan zdravlja.

Svjetski dan zdravlja 7. aprila: Preventivni pregledi bar jednom godišnje

BANJALUKA - Preventivni pregledi osoba starijih od 18 godina trebalo bi da postanu godišnja rutina, istakli su banjalučkom Domu zdravlja, jer ne samo da bi se neke neotkrivene bolesti poput dijabetesa ili karcinoma otkrile dok još nisu ozbiljno narušile zdravlje većeg broja organa, nego bi i život u starijoj dobi bio kvalitetniji.

Šta šake govore o vašem zdravlju

Šake su ogledalo zdravlja, a najmanje promjene na koži ili noktima mogu da nam ukažu na skrivene zdravstvene probleme. Izgled kože šaka, uključujući i nokte, može poslužiti ljekaru u dijagnostici ili sumnji na neke vrste oboljenja.

Bakini savjeti o zdravlju koje je potvrdila i nauka

Malo je među nama onih kojima bake nisu davale savjete u vezi sa životom, ali i sa zdravljem.

Dugotrajno sjedenje je "novo pušenje"

BELFAST - Dugotrajno sjedenje može ozbiljno da ugrozi zdravlje, a prema posljednjim podacima u Britaniji ovakav način ponašanja odnese godišnje 70.000 života, više nego rak pluća.

Brza hrana sadrži više soli i transmasnih kiselina od preporučenog

BANJALUKA - Studijom prehrambenog okruženja u Banjaluci utvrđeno je da brza hrana sadrži više soli i transmasnih kiselina nego što je preporučeno u ishrani o čemu ljudi moraju da vode računa da bi sačuvali zdravlje, izjavila je pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Amela Lolić.

Mrzite šefa? Čuvajte se infarkta

Skriveni faktori utiču na kadriovaskularno zdravlje.

Španci najzdravija nacija, a gdje je BiH na listi?

Na listi najzdravijih zemalja na svijetu prema Bloomberg Healthiest Country Index-u iz 2019. godine je Španija.

Jedan nar dnevno za zdravlje i za ljepotu

Jedan nar dnevno učiniće čuda za zdravlje ako se unosi na prazan stomak, poručuju nutricionisti. Muke oko čišćenja ovog aromatičnog voća isplatiće se i tijelo će vam biti zahvalno, a kosa, koža i zubi ljepši.

Najčitanije