Zdravlje

Luj Paster: Čovjek kojem mnogi duguju zdravlje

Luj Paster rođen je u mjestu Dol 1822. godine, u regionu Jura, u istočnoj Francuskoj, u porodici siromašnog kožara. Odrastao je u gradu Arboa, da bi završio studije hemije, fizike i kristalografije u elitnoj školi u Parizu, a onda postao profesor na Univerzitetu u Strazburu, a nakon toga i dekan Univerziteta nauka u Lilu.

Neobično istraživanje: Da li je stres zarazan?

U istraživanju objavljenom u Social Science & Medicine, naučnici su procijenili nivo stresa 17 učitelja koji predaju učenicima od četvrtog do sedmog razreda.

U Francuskoj se razmatra zabrana provjere nevinosti

Francuska je podijeljena oko planova da se u toj zemlji zabrani praksa "provjere djevičanstva". Učesnici kampanje koja zagovara ukidanje takvih provjera postupak nazivaju varvarskim, dok drugi upozoravaju na moguće posljedice odluke o zabrani.

Jabukovo sirće u službi zdravlja i ljepote

Koliko god čudno zvučalo, jabukovo sirće kao prirodni, višenamjenski kuhinjski dodatak je i veliki saveznik zdravog i lijepog izgleda.

Žene širom svijeta vrelim fotkama slave dan bez grudnjaka

Danas se obilježava svjetski dan bez grudnjaka a ovaj dan se obilježava kako bi se podigla svijest o zdravlju, o redovnim pregledima kako bi se rano otkrio rak dojke.

Bakuchiol - sastojak iz prirode koji briše bore i uništava akne

Jedinjenja iz porodice vitamin A već su godinama zlatni standard u podmlađivanju lica, ali i tretiranju brojnih drugih problema tena, poput upaljenih akni i viška sebuma na masnoj koži.

Himalajska so - ružičasto blago staro 250 miliona godina

Sol ili natrijev hlorid (NaCl) vrši važnu ulogu u fiziološkim procesima i neophodna je za život i zdravlje. Sve tjelesne tekućine - krv, znoj, slina i suze - su slane.

Dan mentalnog zdravlja: Korona povećala anksioznost i depresiju

BANJALUKA - Uticaj pandemije virusa korona na mentalno zdravlje stanovništva u BiH je evidentan, a ispoljava se u vidu sve većeg broja osoba koje pate od anksioznosti, depresije te poremećaja sna.

Voće koje čak i pušačima pomaže kod hroničnih oboljenja pluća

Čak su i pušači koji su redovno konzumirali jabuke i kruške, postali otporniji na hronični bronhitis. I neke druge biljne materije koje se posebno nalaze u jabukama i kruškama od velikog su značaja.

Promovisana knjiga Vesne Teofilović "Biram zdravlje"

U Derventi je večeras promovisana knjiga "Biram zdravlje", u kojoj autor Vesna Teofilović navodi smjernice i putokaze kako jednostavno i lako unaprijediti fizičko i psihičko zdravlje uz duhovno uzrastanje i usavršavanje.

Najčitanije