Zdravlje

Orasi su zdravi i ljekoviti isključivo u ovoj dozi

Orasi hrane mozak i sprečavaju mnoge bolesti, ali ne pretjerujte.

Zašto je držanje biljaka u zatvorenom prostoru dobro za zdravlje

Ukoliko razmišljate o tome da dodate biljke prostoru u kome živite ovo bi bila odlična odluka. Biljke imaju brojne prednosti za zdravlje, a o nekima nismo ni razmišljali.

Šta najviše trpi u našem tijelu zbog klimatskih promjena

Nedavno previše kiše, a ljetos istorijski visoke temperature u Kanadi. Klimatske promjene i te kako mogu da budu uzrok zdravstvenih tegoba. Šta u našem tijelu najviše trpi kada je pretoplo, kada temperature variraju i kada se životni uslovi promijene.

Ovo su zdravstvene prednosti kikirikija

Kikiriki se smatra jednim od najboljih izvora biljnih proteina.

Četiri razloga da svaki dan jedete kokice

Kada kažemo kokice, prva asocijacija nam je gledanje filma u bioskopu ili na nekom udobnom kauču u kućnoj atmosferi. Ta grickalica je jedna od omiljenih baš u ovim prilikama, a malo je poznato da ona nije samo ukusna, već i dobra za naše zdravlje.

Pet namirnica koje poboljšavaju pamćenje i čuvaju zdravlje mozga

Koliko ćemo dobro pamćenje imati i koliko ćemo uspjeti dugo da sačuvamo ono što se u narodu zove "zdrav razum", kako nutricionisti tvrde, zavisi od namirnica kojima "hranimo" mozak.

Najljepša žena svijeta progovorila o mentalnim problemima

Manekenka Bela Hadid (25) progovorila o svom mentalnom zdravlju, napisavši da u posljednjih nekoliko godina gotovo svakodnevno plače, a uz to je objavila nekoliko fotografija na kojima je uplakana.

Tijelo šalje signale - sedam znakova da treba da smanjite unos hljeba

Razlozi zbog kojih većina ljudi voli da jede hljeb - ukusan, praktičan i možemo da ga nosimo gdje god želimo. Međutim, kao i većina stvari koje su tako dobro ukusa, hljeb može da ima negativan efekat na ljudski organizam. A kada je naše tijelo uznemireno, šalje nam signale koje treba na vrijeme da prepoznamo.

Nutricionista otkriva da li ugljene hidrate i masti treba izbaciti iz ishrane

Iako pojedincima odricanje od pojedinih namirnica ne pada teško, drugima to predstavlja pravi izazov.

Evo kako se koristi jedna od najljekovitijih biljaka na svijetu

Glog sadrži aktivne tvari s antioksidativnim djelovanjem. U cvjetovima se, uz nešto eteričnog ulja, nalazi trimetilamin i glikozid oksiakantin.

Najčitanije