Zdravlje

Nar, voće koje zaustavlja vrijeme

NAR ili šipak (Punica granatum) voće je koje su još u antičko doba koristili kao lijek, a zbog velikog broja sjemenki smatran je simbolom plodnosti, koji donosi sreću u kući.

Latinović: Problemi mentalnog zdravlja sve češći

BANJALUKA - Problemi mentalnog zdravlja su sve češći, što potvrđuje i podatak da je prošle godine u Republici Srpskoj 299 ljudi izvršilo samoubistvo, rekao je rukovodilac Odjeljenja za bolničku zdravstvenu zaštitu pri Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović.

Zašto je sedam sati sna toliko važno za naš organizam i zdravlje?

Prema najnovijim istraživanjima, premalo sna može dovesti do zdravstvenih problema, ali to isto važi i za prekomjerno spavanje. Tačnije, bilo kakve abnormalnosti vezane za spavanje mogu da utiču na funkciju vašeg mozga.

Mandarine čuvaju srce i imaju antiseptička svojstva

Tokom hladnih dana u organizam je potrebno unositi što je više moguće vitamina C, kojeg najviše možemo naći u citrusnim voćkama, kao što su mandarine, limun, narandža i grejp. Konačno je već uveliko u toku sezona mandarina, prodavnice i tržnica su prepune ovog voća pa treba maksimalno iskoristiti njegove blagodati te ga što više konzumirati.

Vježbanje pomaže kod depresije i anksioznosti

Fizička aktivnost ne može izliječiti depresiju, ali može pomoći u ublažavanju simptoma.

Pet razloga za pijenje tople vode

Od 6 do 8 čaša vode dnevno je uslov za dobro zdravlje i hidrataciju organizma. Topla voda ima blagotvorniji uticaj na naš organizam jer je prokuhana voda oslobođena svih štetnih tvari.

Svjetski dan mentalnog zdravlja: Od psihičkih poremećaja liječe se i djeca

BANJALUKA - Mentalno zdravlje podjednako je važno kao i fizičko zdravlje, jer osobe koje su mentalno zdrave zadovoljne su sobom, pozitivne, produktivne na poslu i sposobne zasnovati porodicu, ističu psiholozi.

Zašto trebate jesti kivi?

Kivi je kinesko nacionalno voće. Tamo kivi zovu Yang Tao, odakle su ga misionari početkom 20-og vijeka prenijeli na Novi Zeland, a zatim se proširio cijelim svijetom. Na Novom Zelandu je kivi dobio ime po istoimenoj ptici.

Tri pravila za zdravo srce

Čak 80 odsto uzroka svih smrtnih slučajeva otpada na kardiovaskularne bolesti pa je zaista važno raditi na prevenciji ovakvih i sličnih oboljenja.

Čarobna supa za mršavljenje

Ako ste u potrazi za hranjivim jelom koje će vam pomoći da smršavite, a istovremeno čuvati vaše zdravlje, onda je ova supa pravi izbor za vas.

Najčitanije