Zdravlje

Recept za supu od mrkve

Kremasta supa od mrkve je idealno predjelo za proljetne dane, kada nemate mnogo vremena za pripremu ručka.

Zašto je celer koristan za zdravlje?

Celer je idealna hrana za one koji vode računa o svojoj težini jer je niskokalorična namirnica s visokim procentom vode.

Deset istina koje smo naučili o virusu korona

VAŠINGTON - Američki ljekar i bivši direktor Nacionalnih centara za prevenciju i borbu protiv bolesti, dr Tom Friden, predočio je listu "10 nespornih istina o kovidu-19", izvjestio je CNN sa saslušanja pred odborom za verifikacije Predstavničkog doma američkog Kongresa.

Savjeti za trudnice u vrijeme pandemije

Trudnoća je fiziološko stanje, ali važno je znati da su u trudnoći potrebne dodatne snage kako bi se trudnica adaptirala na promjene koje drugo stanje nosi.

Saznajte sve o mrkvi, riznici vitamina

Svi volimo jesti mrkvu, kuvanu, sirovu, svejedno je. No, iako su naši stari i te kako znali za ljekovitost ovog čudotvornog ploda, današnji fastfood svijet sve više zaboravlja koliko je ona zapravo ljekovita i da se u njoj skriva prava riznica zdravlja.

Peskov: Putinovo zdravlje maksimalno osigurano

MOSKVA - Zdravlje ruskog predsjednika Vladimira Putina tokom pandemije virusa korona maksimalno je osigurano, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Cvekla, najbolje što možete priuštiti krvnim sudovima

Cvekla normalizuje rad srca i krvnih sudova, normalizuje metabolizam, stimuliše imuni sistem, eliminiše umor i poboljšava moždanu aktivnost. Njena najveća korist je što čisti krvne sudove i spriječava trombozu.

Temama o zdravlju podstiču preventivu i odgovornost

Mladi edukatori iz Instituta za razvoj mladih i zajednice "Perpetuum mobile" pokrenuli su online radionice u kojima obrađuju teme koje se tiču uglavnom zdravlja i kako djelovati preventivno te biti odgovoran u situaciji izazvanoj virusom korona.

Bojan Vujić, direktor kompanije "Prointer": Borba na dva fronta - i za zdravlje i za privredu

Vjerovatno niko nije mogao da zamisli da se svijet može suočiti sa zdravstvenom krizom ovakvih razmjera koja će za posljedicu svakako imati i ozbiljnu ekonomsku krizu.

Ljekari objasnili: Voda važan saveznik u borbi protiv korone

Specijalista za internu medicinu, turski ljekar Arzu Akgjul saopštio je da voda igra važnu ulogu u borbi protiv mnogih bolesti, pa i virusa korona, preosi list Sozđu.

Najčitanije