Zdravstveni radnici

Počeo štrajk zdravstvenih radnika u Sarajevu

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Sarajevu od jutros su u štrajku, Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, i dodao da medicinari ipak obavljaju dobar dio posla te da ni na koji način ne ugrožavaju zdravlje građana.

Kanton Sarajevo: Zdravstveni radnici u ponedjeljak stupaju u generalni štrajk

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo od ponedjeljka, 14. juna, stupaju u štrajk, primaće samo hitne slučajeve i neće biti vakcinacija, odlučeno je nakon niza sastanaka pregovaračkih timova Sindikata radnika u zdravstvu i Vlade Kantona na kojima nije postignut dogovor, kao i nakon protesta.

Zdravstveni radnici ponovo protestuju u Sarajevu

SARAJEVO - Doktori i zdravstveni radnici iz Federacije BiH organizovali su danas proteste u Sarajevu ispred zgrade Vlade FBiH. Traže hitno usvajanje zakona o reprezentativnosti i izjednačavanje prava doktora na području cijele Federacije BiH. Na proteste su stigli autobusima.

UKC Tuzla vapi za još doktora i medicinskih sestara

TUZLA - Broj novozaražnih u Tuzlanskom kantonu postepeno raste što popunjava bolničke kapacitete u UKC-u Tuzla iz kojeg su danas zatražili od Skupštine TK da se nađu načini za zapošljavanje većeg broja doktora i medicinskih sestara.

Medicinari pozdravili Dodikovu podršku

BANJALUKA - Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske pozdravlja izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da radnici u zdravstvu rade veoma odgovorno svoj posao, te da je u planu još jedna jednokratna pomoć zaposlenima u zdravstvenom sektoru, saopšteno je iz ovog sindikata.

Na virus korona pozitivna još tri zdravstvena radnika u Srpskoj

BANJALUKA - U protekla 24 časa, testirano je još 77 zdravstvenih radnik iz Banjaluke, Prijedora, Broda, Kotor Varoši, Gradiške, Istočnog Sarajeva, Teslića, Vlasenice, Bijeljine, Šamca, Modriče, Doboja, Petrova i Foče a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jednog zdravstvenih radnika iz Banjaluke, jednog iz Laktaša i jednog zdravstvenog radnika iz Prijedora.

U Španiji pozitivno više od 12.000 zdravstvenih radnika

MADRID - U Španiji je 12.298 zdravstvenih radnika bilo pozitivno na testu za virus korona, izjavila je zamjenik šefa kriznog štaba zdravstvene službe Marija Hoze Sijera.

"Iskažimo zahvalnost i podršku zdravstvenim radnicima"

​Udruženja medicinskih sestara-tehničara iz Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i distrikta Brčko zajedno sa Projektom jačanja sestrinstva u Bosni i Hercegovini iskazuju zahvalnost i ističu značaj medicinskih sestara-tehničara u borbi protiv korona virusa.

Radojičić: Zahvalnost medicinarima koji su "na prvoj liniji"

BANJALUKA - Gradonačelnik Igor Radojičić izrazio je danas podršku i zahvalnost svim medicinskim radnicima, koji su uspješno odgovorili na epidemiološku situaciju u vezi sa korona virusom.

Zdravstveni radnici zahtijevaju zatvaranje granice

HONG KONG - Najmanje 2.400 zdravstvenih radnika u Hong Kongu započelo je štrajk zahtijevajući od vlasti da zatvore granicu sa centralnim dijelom Kine, kako bi se spriječilo širenje epidemije koju izaziva koronavirus i kako bi se zdravstveni sektor oslobodio pritiska.

Najčitanije