Zdravstveni radnici

Sindikat traži povećanje primanja zdravstvenih radnika

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite traži povećanje primanja zdravstvenih radnika, odnosno više sredstava za topli obrok i regres na postojeću platu.

Medicinari štrajkovali zbog neisplaćene decembarske plate

VELIKA KLADUŠA - Zaposleni u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši održali su danas jednosatni štrajk upozorenja te su na taj način iskazali svoje nezadovoljstvo time što im još uvijek nije isplaćena zarađena decembarska plata.

Po 500 KM za radnike još četiri zdravstvene ustanove

BANJALUKA - Radnici još četiri zdravstvene ustanove, koje djeluju u Banjaluci, na inicijativu Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, dobiće novčanu podršku od grada.

Zdravstveni radnici traže neisplaćene plate

KONJIC - Zaposleni u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Konjic blokirali su magistralni put u mjestu Drecelj, tražeći plate koje im nisu isplaćene od jula jer im je Poreska uprava FBiH blokirala račune zbog neizmirenih dugovanja.

Isplaćena sredstva banjalučkim zdravstvenim radnicima

BANJALUKA - Iz budžeta grada Banjaluka isplaćena je podrška zaposlenima u zdravstvu, u ukupnom iznosu od 2,7 miliona KM.

Zdravstveni radnici u Hratskoj odbili testiranje i dobili otkaz

ZAGREB - Četvoro zdravstvenih radnika Kliničko bolničkog centra Zagreb dobilo je otkaz, jer je odbilo da se testira na virus korona, a jedan je sam prekinuo radni odnos, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Ante Ćorušić.

Buster doza obavezna za sve zdravstvene radnike

BUDIMPEŠTA - U Mađarskoj će buster doza vakcine protiv kovida 19 biti obavezna za sve zdravstvene radnike, izjavio je Đerđeli Guljaš, šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana.

Ove sedmice isplata po 500 KM zdravstvenim radnicima u Banjaluci

BANJALUKA - U toku ove sedmice kreće isplata jednokratne novčane podrške od po 500 KM svim zdravstvenim radnicima, najavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

SZO: Virus usmrtio između 80.000 i 100.000 zdravstvenih radnika

ŽENEVA - Virus korona je usmrtio između 80.000 i 100.000 medicinskih radnika širom svijeta, saopštila je večeras Svjetska zdravstvena organizacija.

Počeo štrajk zdravstvenih radnika u Sarajevu

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Sarajevu od jutros su u štrajku, Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, i dodao da medicinari ipak obavljaju dobar dio posla te da ni na koji način ne ugrožavaju zdravlje građana.

Kanton Sarajevo: Zdravstveni radnici u ponedjeljak stupaju u generalni štrajk

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo od ponedjeljka, 14. juna, stupaju u štrajk, primaće samo hitne slučajeve i neće biti vakcinacija, odlučeno je nakon niza sastanaka pregovaračkih timova Sindikata radnika u zdravstvu i Vlade Kantona na kojima nije postignut dogovor, kao i nakon protesta.

Zdravstveni radnici ponovo protestuju u Sarajevu

SARAJEVO - Doktori i zdravstveni radnici iz Federacije BiH organizovali su danas proteste u Sarajevu ispred zgrade Vlade FBiH. Traže hitno usvajanje zakona o reprezentativnosti i izjednačavanje prava doktora na području cijele Federacije BiH. Na proteste su stigli autobusima.

UKC Tuzla vapi za još doktora i medicinskih sestara

TUZLA - Broj novozaražnih u Tuzlanskom kantonu postepeno raste što popunjava bolničke kapacitete u UKC-u Tuzla iz kojeg su danas zatražili od Skupštine TK da se nađu načini za zapošljavanje većeg broja doktora i medicinskih sestara.

Medicinari pozdravili Dodikovu podršku

BANJALUKA - Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske pozdravlja izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da radnici u zdravstvu rade veoma odgovorno svoj posao, te da je u planu još jedna jednokratna pomoć zaposlenima u zdravstvenom sektoru, saopšteno je iz ovog sindikata.

Na virus korona pozitivna još tri zdravstvena radnika u Srpskoj

BANJALUKA - U protekla 24 časa, testirano je još 77 zdravstvenih radnik iz Banjaluke, Prijedora, Broda, Kotor Varoši, Gradiške, Istočnog Sarajeva, Teslića, Vlasenice, Bijeljine, Šamca, Modriče, Doboja, Petrova i Foče a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jednog zdravstvenih radnika iz Banjaluke, jednog iz Laktaša i jednog zdravstvenog radnika iz Prijedora.

Najčitanije