Zdravstvo

Institut izdao preporuke u slučaju poplava

BANJALUKA - Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske saopšteno je da poplave koje su zadesile pojedine gradove i opštine nose potencijalnu opasnost od značajnog pogoršanja higijensko-epidemioloških prilika i mogućnost pojave i širenja zaraznih bolesti.

U četvrtak vakcinacija buster dozom

BANJALUKA - U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske sutra će biti organizovana vakcinacija trećom, buster, dozom vakcine protiv virusa korona, saopšteno je iz Instituta.

Korona lani uzela 507 života u TK

TUZLA - Vodeći uzroci umiranja na području Tuzlanskog kantona u 2020. godini su iz grupe kardiovaskularnih oboljenja, pokazala je Analiza zdravstvenog stanja stanovništva Tuzlanskog kantona i indikatori zdravlja, prezentirana danas na sjednici Vlade Tuzlanskog kantona.

Prijedlog za produženje pritvora Zeljkoviću na 158 strana

BANJALUKA - Miloš Stevanović, advokat dvojice od četvorice osumnjičenih za sporne nabavke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, potvrdio je da 158 stranica sadrži prijedlog za produženje pritvora za Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta i ostale.

Nova dobojska bolnica mogla bi biti otvorena za godinu

DOBOJ– Devet mjeseci nakon početka izgradnje, grubi građevinski radovi na novoj bolnici u Doboju su završeni.

Dodik: Svako ko je počinio krivično djelo treba da odgovara

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da sudovi treba da rade svoj posao u slučaju hapšenja direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića zbog nezakonitih radnji Instituta.

Tojagić: Zaštitna odijela plaćana 22,50 KM, a fakturisana na 50 KM

BANJALUKA - Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva, potvrdila je da se sumnja da je nabavna cijena zaštitnih odijela, koja je nabavljao Institut za javno zdravstvo RS, 22,50 KM po komadu, a da su Institutu fakturisana na iznos od 50 KM.

Policija pretresa Institut za javno zdravstvo RS

BANJALUKA - U Institutu za javno zdravstvo RS u toku su pretresi u okviru policijske akcije na suzbijanju organizovanog kriminala.

Izabran novi direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH

Novi v. d. direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine je Siniša Skočibušić, infektolog iz Sveučilišne bolnice u Mostaru.

Moguće povećanje plata zdravstvenim radnicima za šest odsto

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske pronašla je mogućnost da svim zaposlenim u javnim zdravstvenim ustanovama, koji su uložili napor u borbi protiv virusa korona, poveća plate za šest odsto, izuzev direktora ovih ustanova za koje je planirano povećanje od tri odsto.

Najčitanije