Zdravstvo

Institut apeluje: Komercijalno testiranje zakazati pet-šest dana ranije

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo Republike Srpske apelovao je da građani komercijalno testiranje na virus korona zakažu najmanje pet do šest dana ranije zbog sve češćih gužvi.

Devet osoba preminulo u Srpskoj, još 108 pozitivno na virus korona

BANJALUKA - Devet osoba pozitivnih na virus korona u Srpskoj preminulo je u posljednja 24 sata, dok je Kovid-19 utvrđen kod još 108.

Zeljković: Dva modela prijavljivanja za vakcinisanje

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo RS dostavio je informacije resornom ministarstvu o potrebi nabavke dodatnih 50.000 ruskih i 80.000 kineskih vakcina, rekao je direktor Instituta Branislav Zeljković i dodao da postoje dva modela prijavljivanja za vakcinisanje, jedan putem call centra a drugi putem interneta.

Šest osoba umrlo u RS, još 165 zaraženih koronom

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je za posljednja 24 sata potvrđeno 165 novih slučajeva virusa korona, a umrlo je šest osoba, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Deset osoba preminulo, još 91 pozitivno na virus korona u Srpskoj

BANJALUKA - U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj preminulo je deset osoba pozitivnih na virus korona, dok je kod još 91 osobe utvrđeno prisustvo Kovida-19, od ukupno 703 testiranih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Zeljković: Vakcina "sputnjik pet" stiže u februaru

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je danas da se u Srpskoj prve količine ruskih vakcina "sputnjik pet" protiv virusa korona mogu očekivati u februaru.

Zeljković: Nabavka vakcina isključivo preko ovlaštenog distributera

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković na današnjoj pres konferenciji rekao je da se vakcina protiv covida 19 očekuje u prvom kvartalu 2021. godine ali da je njenu nabavku nemoguće ostvariti direktno od proizvođača već preko distributera.

U Srpskoj 18 smrtnih slučajeva, zaražene još 233 osobe

BANJALUKA - Još 233 osobe u Republici Srpskoj zaražene su virusom korona u protekla 24 časa, a prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo.

Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje nepovolja

BANJALUKA - Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj još je nepovoljna, ali se bilježi stagnacija ili blagi pad broja pacijenata na bolničkom liječenju, iako je zdravstveni sistem i dalje opterećen, rekla je epidemilog u Institutu za javno zdravstvo Srpske Jelena Đaković Dević.

U Republici Srpskoj 110 novozaraženih i 20 preminulih

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i Bоlnici Sv. vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 369 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 110 оsоbа dok je zabilježeno 20 smrtnih slučајеvа, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Najčitanije