Zdravstvo

Radnicima u zdravstvu biće produžen kolektivni ugovor

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je na današnjoj 78. sjednici u Banjaluci prihvatila Informaciju o zahtjevu Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske o produženju roka važenja Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti zdravstva.

Zaražena tri terapeuta u Zavodu "Dr Miroslav Zotović"

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo RS predložio je Republičkom štabu za vanredne situacije raspuštanje karantina na teritoriji RS, rekao je danas Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

Zeljković: Vraćena polovina iznosa plaćenog za mobilnu bolnicu

BANJALUKA – Preduzeće "Balkan global" izvršilo je povrat dva miliona KM sredstava Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, nakon što je raskinut ugovor o kupovini pokretne bolnice u RS, rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo u RS Branislav Zeljković.

RS raskida ugovor o nabavci mobilne bolnice i traži nazad 4,2 miliona

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije zadužio je u petak Institut za javno zdravstvo RS da raskine ugovor sa preduzećem "Global Balkan " u vezi sa nabavkom mobilne bolnice te da traži povrat od 4,2 miliona KM, koliko je uplaćeno za ovu bolnicu.

Indija obara rekord u broju zaraženih, u Čileu zdravstvo pred pucanjem

SANTIJAGO, NJU DELHI - Pandemija virusa korona dovela je zdravstveni sistem Čilea na ivicu pucanja, izjavio je predsjednik te zemje Sebastijan Pinjera.

Epidemiolog iz Mostara: Najveći rizik otvaranje granica

Ako do drugog vala epidemije virusa korona i dođe, mi imamo određene prednosti u odnosu na prvi val epidemije.

Đaković Dević: Život mora nastaviti dalje, ali trebamo biti oprezni

BANJALUKA - Prelazimo iz jedne faze restriktivnih mjera u drugu u kojoj će najviše doći do izražaja naša odgovornost, kazala je specijalista epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo RS Jelena Đaković Dević, na pres konferenciji Instituta za javno zdravsstvo RS povodom dva mjeseca borbe sa virusom korona.

Italijanski institut: Ulaganje u zdravstvo najniže od devedesetih

RIM - Ulaganje u zdravstveni sektor u Italiji na najnižem je nivou od devedesetih, objavio je danas Italijanski nacionalni institut za statistiku (ISTAT).

Zatler uručio zaštitnu opremu i reagense Institutu za javno zdravstvo RS

BANJALUKA - Kontingent neophodne medicinske pomoći danas je stigao iz EU u Institut za javno zdravstvo RS.

Nastaviti proces imunizacije uz poštovanje preporučenih mjera

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo Republike Srpske uputio je preporuke svim vakcinalnim centrima u Srpskoj da nastave proces imunizacije uz obavezno poštovanje preporučenih mjera za prevenciju infekcije kovid-19 u zdravstvenim ustanovama, saopšteno je danas iz ove zdravstvene institucije.

Najčitanije