Zdravstvo

Šeranić: Veliki izazovi pred zdravstvenim sistemom

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da su pred zdravstvenim sistemom Srpske veliki izazovi u smislu određenih rješenja koja treba realizovati.

Prve elektronske zdravstvene knjižice biće besplatne

BANJALUKA - U Republici Srpskoj bi do kraja iduće godine u potpunosti trebalo da zažive elektronske zdravstvene knjižice, a osiguranici ih pri prvom izdavanju neće plaćati, već će taj trošak snositi Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) RS.

Zdravstvenim radnicima veće plate od 50 do 200 KM

BANJALUKA - Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Granulić izjavio je danas u Banjaluci da će zaposlenim u javnim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj plate biti veće od 50 do 200 KM, nakon što je cijena rada povećana sa 135 na 145 KM.

Medicinski radnici u KS u rigoroznijem štrajku

SARAJEVO - Ljekari i medicinski radnici u Kantonu Sarajevo neće prekinuti štrajk dok, kako poručuju, vlast ne ispuni njihove uslove.

Reforme u zdravstvu koči neformiranje vlasti u BiH

BANJALUKA - U pripremi je tematska sjednica Vlade RS na kojoj će biti razmatrano stanje u zdravstvu, ali reforme u ovom sektoru ne mogu biti pokrenute jer nisu formirani Savjet ministara BiH i Vlada FBiH, bez kojih nije moguće obezbijediti novac iz aranžmana sa međunarodnim finansijskim institucijama, ocijenio je Radovan Višković, premijer RS.

Malverzacije u zdravstvu pojele 1,3 miliona KM

​BIHAĆ - Zbog malverzacija i zloupotreba u zdravstvenim ustanovama na području Unsko-sanskog kantona Zavod zdravstvenog osiguranja USK oštećen je u posljednjih šest mjeseci za oko 1,3 miliona KM, izjavio je Elvedin Sedić, direktor Zavoda.

Komisija USK-a: Prvo procjena situacije u zdravstvu, pa reforme

BIHAĆ - Komisija za reformu zdravstva, koju je oformila Vlada Unsko-sanskog kantona, započela je danas aktivnosti s ciljem da se detaljno snimi stanje u ovdašnjem zdravstvu te predlože reformske mjere.

Zdravstvo u USK pod lupom komisije

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona oformila je komisiju čiji će zadatak biti da u naredna tri mjeseca temeljito snimi stanje u ovdašnjem zdravstvu te predloži reformske mjere u ovoj oblasti.

Troškovi u zdravstvu povećani za čak 280 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Za samo četiri godine troškovi u zdravstvu u BiH porasli su za oko 280 miliona KM.

Institut za javno zdravstvo: Voda za piće ispravna po svim parametrima

BANJALUKA - Voda za piće na području Banjaluke je zdravstveno ispravna sa aspekta svih ispitivanih parametara, saopšteno je iz JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Najčitanije