Zemlja

Banjaluka podržala projekat "Zaštitimo planetu"

Manifestacija "Zaštitimo planetu", posvećena promociji važnosti zaštite životne sredine i "Ciljeva održivog razvoja", u organizaciji UNDP-a i Vlade Kraljevine Švedske, otvorena je u parku "Petar Kočić".

Zemlja na svakih 27,5 miliona godina ima razoran "otkucaj srca"

Naša planeta je od svog nastanka prolazila kroz različite faze geoloških aktivnosti, koje su se, kako tvrde stručnjaci, većinom zbivale određenim ritmom. Prema najnovijem istraživanju drevnih geoloških događaja, Zemlja ima ritmičan i stabilan geološki "otkucaj srca" otprilike na svakih 27 miliona godina.

Život na Marsu mogao bi biti porijeklom sa Zemlje

Ako na Marsu bude pronađen život, lako bi mogao biti zemaljskog porijekla jer je moguće da su sonde sa Zemlje slučajno donijele mikroorganizme na Crvenu planetu, smatraju naučnici.

Stavite jaje na dno saksije i biljke će vam biti zahvalne

"Zasadite" jaje u saksiju i biljke će vam biti zahvalne.

Otkrivena najmanja crna rupa najbliža Zemlji

Astronomi misle da su otkrili sićušnu crnu rupu, tako male mase da su morali da smisle ekskluzivnu kategoriju u koju bi je svrstali. Osim što je mala, ova crna rupa nam je i najbliža.

Dodijeljen "Oskar", "Zemlja nomada" najbolji film

Film "Zemlja nomada" režiserke Kloi Žao o marginalizovanoj generaciji starijih Amerikanaca koji lutaju zapadom SAD u starim kombijima pobjednik je noćašnje ceremonije dodjele filmskih nagrada "Oskar".

Obilježen Međunarodni dan planete, pokupili smeće i zasadili cvijeće

BANJALUKA, TREBINJE - Krajnje je vrijeme da se ljudi posvete zaštiti životne sredine, poručeno je danas povodom Dana planete Zemlje, koji je nizom manifestacija obilježen u BiH, a organizovane su i radne akcije tokom kojih su volonteri čistili gradske površine i sadili cvijeće.

Šta smo uradili planeti Zemlji za manje od četiri decenije

Iako još uvijek postoje oni koji osporavaju klimatske promjene, zahvaljujući uporednim snimcima koje je je zabilježio "Google Earth" od 1984. godine do danas mogu se vidjeti njihovi razorni efekti.

Švajcarski poljoprivrednici zakopavaju gaće da utvrde kvalitet zemljišta

Širom Švajcarske poljoprivrednici i vlasnici bašta, u sklopu naučne studije o kvalitetu zemljišta, zakopavaće bijeli pamučni donji veš.

Bafta" za "Zemlju nomada" i "Još jednu turu"

"Zemlja nomada" osvojila je glavnu nagradu Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost "Bafta", dok je u konkurenciji za film van engleskog govornog područja pobijedilo dansko stvarenje "Još jedna tura".

Najčitanije