Zemlja

Ogroman bljesak Sunca prijeti životu na Zemlji

Na Suncu bi mogla da se dogodi snažna eksplozija, "superbljesak", koji bi mogao da poremeti uslove života na Zemlji, upozorili su naučnici.

Zemlji se približava asteroid, astronomi tvrde da bi mogao da nas udari

Asteroid promjera 40 metara Zemljinu orbitu prelazi 9. septembra, a astronomi upozoravaju da postoji dobra šansa da udari u našu planetu.

U nedjelju će blizu Zemlje projuriti ogroman asteroid s vlastitim mjesecom

NASA-ini promatrači asteroida objavili su kako će ove nedjelje blizu Zemlje projuriti veliki dvostruki asteroid, piše EarthSky.

Zemlju danas pogađa snažna i gusta solarna oluja

Zemlju će danas da pogodi gusta i snažna solarna oluja, rekla je meteorolog Tamiti Snou.

Zemlju će sutra pogoditi jaka solarna oluja

Zemlju će sutra da pogodi gusta i snažna solarna oluja, rekla je meteorolog Tamiti Snou.

Zemlje koje strancima daju najviše plate

Stranci koji se sele u drugu zemlju radi posla, zarade prosječno dodatnih 21.000 dolara godišnje plate, prema istraživanju Expat Explorera 2018 koju je sproveo HSBC, gdje je anketirano 22.318 raseljenih osoba širom svijeta.

Nova otkrića: Mjesec se nalazi unutar atmosfere Zemlje

Evropska svemirska agencija (ESA) objavila je prije nekoliko dana da najnovija analiza podataka sa svemirske opservatorije SOHO ukazuje na to da se spoljni dio naše atmosfere proteže daleko izvan orbite Mjeseca.

Stižu podaci o porijeklu Sunčevog sistema i života na Zemlji?

Japanska svemirska sonda se priprema za slijetanje na asteroid na oko 280 miliona kilometara od Zemlje. Japanska svemirska agencija je danas saopštila da je letjelica "Hajabusa 2" počela prilaz u 13.15 po lokalnom vremenu.

Ispod Zemlje su planine veće od Himalaja

Drugi najveći zemljotres ikad zabilježen omogućio je naučnicima da prouče teren ispod Zemljine površine, otkrivajući vrhove više od Himalaja, piše u časopisu "Sajens".

Test odbrane Zemlje od asteroida

Ovih dana svemirska agencija NASA organizuje misiju s ciljem da isproba novu tehnologiju koja ima zadatak ako misija uspije da preusmjeri asteroide koji su opasni za čovječanstvo i planetu Zemlju!

Najčitanije