Zemlja

Kako bi izgledala Zemlja da na njoj nema ljudi?

Na Zemlji živi preko 7,6 milijardi ljudi, a taj broj svakodnevno se povećava. Uticaj koji imamo na planetu najlakše ćemo shvatiti ako se zapitamo "šta bi bilo kad nas ne bi bilo". Taj odgovor ponudila je stranica "What if".

Zemlji prijete vrućine nezabilježene 1,2 miliona godina?

Zadržavanje temperatura na 1,5 do 2 stepena iznad predindustrijskih nivoa moglo bi da bude mnogo teže nego što se do sada mislilo, pokazala je nova studija.

Površina Zemlje leži na milijardama tona dijamanata

Ispod površine Zemlje se nalazi ogromno blago od nekoliko milijardi tona dijamanta, saopštili su naučnici prestižnog Insituta za tehnologiju (MIT) u američkoj saveznoj državi Masačusets.

Na Zemlji će 2050. biti 10 milijardi ljudi, a Kina neće biti najmnogoljudnija

Svjetska populacija trenutno broji 7,7 milijardi ljudi, a prema podacima Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) broj stanovnika na Zemlji će brojku od deset milijardi dostići 2050. godine.

Život na Marsu nastao mnogo prije nego na Zemlji?

Ubrzo nakon nastanka Sunčevog sistema formirala se i čvrsta kora Marsa, pokazalo je najnovije istraživanje u kojem se pretpostavlja da su se uslovi za nastanak života pojavili na Crvenoj planeti veoma rano.

Ana Đurić Konstrakta: Scena nam je bogata, ali produkcijski i dalje nevešta

Budući da je u pitanju festivalski nastup ograničenog vremena, napravili smo set-listu s pesmama koje su publici poznatije. Pre svega čuli smo od kolega za festival, da je vrlo dobro organizovan, posećen i na sjajnom mestu, koje nam je svima manje-više poznato. To je najbolja preporuka, zar ne, rekla je Ana Đurić alijas Konstrakta, pjevačica sastava "Zemlja Gruva", povodom nastupa na ovogodišnjem izdanju "OK festa".

Živjećemo na zemlji, a raditi u svemiru

VAŠINGTON - Direktor i vlasnik "Amazona" Džef Bezos prognozira da će u budućnosti ljudi živjeti na Zemlji, ali da će sva teška industrija biti premještena u svemir.

Šta se sve dogodilo na Zemlji od trenutka vašeg rođenja

Novi interaktivni alat koji se pojavio na internetu omogućava vam da vidite šta se sve dogodilo na našoj planeti od trenutka vašeg rođenja.

Noćne fotografije Zemlje govore mnogo o civilizaciji

Noćne fotografije Zemlje izgledaju fascinantno, lijepo, ali one imaju važniju funkciju.

Da li je prije ljudske postajala neka druga civilizacija na Zemlji?

Prije 56 miliona godina temperatura na Zemlji je toliko porasla da je došlo do otapanja polova.

Najčitanije