Zemlja

Danas geomagnetna oluja najslabije jačine pogađa Zemlju

Zemljino magnetno polje danas će pogoditi geomagnetna oluja najslabije jačine, saopštili su iz američkog Centra za predviđanje vremenskih prlika u svemiru i Aencije za proučavanje okeana i atmosfere (NOAA).

Naučnici: Za 200 godina neće biti živih bića na Zemlji

Na Zemlji za 200 godina neće biti živih bića, jer će uslovi za život biti nepodnošljivi, upozoravaju američki i britanski naučnici.

Zašto pojedinci i dalje vjeruju da je Zemlja ravna?

Britanski astrofizičar Stjuart Klark, autor knjige "Unknown Universe", objasnio je za "Biznis insajder" zašto pojedinci i dalje vjeruju da je Zemlja ravna. Njegovu izjavu vam prenosimo u cjelosti:

NASA snimila fotografiju Zemlje i Mjeseca s pet miliona kilometara

Nasina letjelica Oziris-Reks napravila je fotografiju Zemlje i Mjeseca sa udaljenosti od pet miliona kilometara, koja jasno ilustruje veličinu naše planete i njenog vjernog pratioca, i stvarnu udaljenost između tih nebeskih tijela.

Naučnici: Uvod u totalnu sušu na četvrtini planete

ŠENŽEN - Naučnici upozoravaju da će više od četvrtine Zemljine površine postati sasvim suvo, čak i ako čovječanstvo uspije da ograniči globalno zagrijavanje na dva stepena Celzijusa.

Zašto meteor eksplodira prije udara u zemlju?

Ako ste ikada pažljivije posmatrali nebo tokom vedrih noći, vjerovatno ste bar jednom primjetili zvijezde padalice, nebeske objekte koji se kreću prividno ogromnom brzinom i iza sebe ostavljaju trag.

"Šupljozemljaši" tvrde da unutar planete žive njeni čuvari

Sve brojna je zajednica "šupljozemljaša", odnosno zagovornika teorije da je Zemlja šuplja i da u njenom središtu žive superiorna bića, računajući i ona koji upravljaju takozvanim NLO-ima.

Zemlja će snositi razorne posljedice globalnog zagrijavanja

Nova upozoravajuća studija tvrdi da će globalno zagrijavanje imati razorne posljedice po Zemlju - sve veći broj razornih vulkanskih erupcija.

Zemlja u kojoj ćete kao turisti polagati zakletvu

Turizam cveta širom svijeta i koliko god to donosilo profita, javlja se i zabrinutost u mnogim, posebno manjim državama, jer veliki broj posjetilaca šteti ekološkoj ravnoteži.

Šta bi se dogodilo sa Zemljom da nestane Sunce?

Da li ste se ikada zapitali šta bi se dogodilo sa Zemljom da Sunce nestane?

Reklame

Najčitanije