Zemlja

Porodica prodaje zemlju da bi Tanja Savić platila advokate

Pjevačica Tanja Savić grčevito se bori da bi poslije pola godine vidjela sinove Maksima i Đorđa, koje je njen suprug Dušan Jovančević bespravno odveo na Gold Kost prije pola godine.

Šta se zaista događa - globalno zagrijavanje ili zahlađenje?

Kroz čitavu istoriju Zemlje, ledena doba su smjenjivale toplije epohe. Sada je upravo vrijeme interglacijala, ali površina planete se zagrijava brže nego što se to očekivalo.

Rusi na Arktiku pronašli austrougarske kobasice iz 19. vijeka

Učesnici kompleksne arktičke ekspedicije Ruskog geografskog društva (RGO) i Sjeverne flote su na arhipelagu Nova Zemlja otkrili skladište sa namirnicama austrougarske ekspedicije iz pretprošlog vijeka, saopštila je pres-služba Ruskog geografskog društva.

Naučnici: Asteroid će možda pogoditi Zemlju, ali nema mjesta panici

Ova godina svakako nije bila baš dobra. U stvari, većina ljudi bi je radije zaboravilo. Pandemija, nemiri, protesti, požari... Sada i asteroid ide prema nama, ali, srećom, nema mjesta panici.

Zemlja izgubila 28 triliona tona leda od 1994, šta su posljedice

Sa površine planete Zemlje nestalo je ukupno 28 triliona tona leda od 1994. godine, a do ovih podataka su došli britanski naučnici koji su pomoću satelita istraživali površinu Zemlje.

NASA: Asteroid prolazi pored Zemlje 2. novembra

ATLANTA - Američka kosmička agencija NASA saopštila je da će 2. novembra pored planete Zemlje proći jedan asteroid.

NASA prati čudnu magnetsku anomaliju iznad Zemlje

NASA aktivno nadgleda čudnu anomaliju u magnetnom polju Zemlje, odnosno ogromno područje nižeg magnetskog intenziteta na nebu između Južne Amerike i jugozapadne Afrike.

Velika "greška" prirode: Bumerang potresi snažno tresu Zemljinu koru

Naučnici su, prvi put u istoriji, potvrdili postojanje misterioznih i izuzetno snažnih "bumerang zemljotresa" koji je potresao ogromne površine podvodnog terena u Atlantskom okeanu, nedaleko od ekvatora 2016. godine.

Astronauti NASA opisali povratak iz svemira

Astronauti Bob Binken i Dag Harli opisali su tutnjavu, vrućinu i udare koje su iskusili prilikom povratka iz svemira na letjelici "Kru Dragon".

Vladimir Usorac: Zemlja nije za tajkune, već za seljake

Moramo zemlju dati seljacima, a izbiti tajkune iz te opcije. Zemlja nije za tajkune. Zemlja je za seljake.

Najčitanije