Zemlja

Rudare zatrpala 44 kubika zemlje, tužilaštvo neće sprovoditi istragu

BIJELJINA - Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini neće sprovoditi istragu o pogibiji rudara Slaviše Žugića (42) iz Milića i Branislava Ostojića (30) iz Zvornika, jer, kako je obrazloženo, nije utvrđeno da ima bilo čijih subjektivnih propusta za ovu nesreću, koja se dogodila 22. marta u jami na području opštine Srebrenica.

Misterija sjevernog pola: Ako se preokrene Zemlja je u nevolji

Posljednjih godina sjeverni pol ubrzano mijenja svoj položaj i juri prema Sibiru. Kako bismo razumjeli predstavlja li to razlog za zabrinutost, trebamo zaviriti u središte Zemlje i vidjeti šta naučnici čine kako bi riješili taj problem.

Otkrivene još dvije planete koje podsjećaju na Zemlju

​Eksperti u posljednje vrijeme otkrivaju sve više planeta koje podsjećaju na Zemlju, i koje se smatraju naseljivim, a naučnici su nedavno otkrili još dvije "zemljolike" planete koje kruže oko obližnje zveijzde, te imaju optimalne uslove za formiranje vodenih površina, što je jedan od osnovnih uslova za život.

Ogroman bljesak Sunca prijeti životu na Zemlji

Na Suncu bi mogla da se dogodi snažna eksplozija, "superbljesak", koji bi mogao da poremeti uslove života na Zemlji, upozorili su naučnici.

Zemlji se približava asteroid, astronomi tvrde da bi mogao da nas udari

Asteroid promjera 40 metara Zemljinu orbitu prelazi 9. septembra, a astronomi upozoravaju da postoji dobra šansa da udari u našu planetu.

U nedjelju će blizu Zemlje projuriti ogroman asteroid s vlastitim mjesecom

NASA-ini promatrači asteroida objavili su kako će ove nedjelje blizu Zemlje projuriti veliki dvostruki asteroid, piše EarthSky.

Zemlju danas pogađa snažna i gusta solarna oluja

Zemlju će danas da pogodi gusta i snažna solarna oluja, rekla je meteorolog Tamiti Snou.

Zemlju će sutra pogoditi jaka solarna oluja

Zemlju će sutra da pogodi gusta i snažna solarna oluja, rekla je meteorolog Tamiti Snou.

Zemlje koje strancima daju najviše plate

Stranci koji se sele u drugu zemlju radi posla, zarade prosječno dodatnih 21.000 dolara godišnje plate, prema istraživanju Expat Explorera 2018 koju je sproveo HSBC, gdje je anketirano 22.318 raseljenih osoba širom svijeta.

Nova otkrića: Mjesec se nalazi unutar atmosfere Zemlje

Evropska svemirska agencija (ESA) objavila je prije nekoliko dana da najnovija analiza podataka sa svemirske opservatorije SOHO ukazuje na to da se spoljni dio naše atmosfere proteže daleko izvan orbite Mjeseca.

Najčitanije