Zemlja

Ratovi za hranu i vodu ili zlatni vijek čovječanstva, kakva budućnost čeka planetu

Epidemija je pokazala da ne držimo sopstveni život u svojim rukama u potpunosti, da nam je ograničena sloboda kretanja i da ne možemo sve sa sigurnošću da planiramo.

NASA će obustaviti misije dok se Sunce kreće između Zemlje i Marsa

NASA će obustaviti svoje misije na Marsu do sredine oktobra, dok se Zemlja i Mars nalaze na suprotnim stranama od Sunca, objavila je američka svemirska agencija.

Film banjalučkog režisera na "Beldocsu"

Film "Zemlja" banjalučkog reditelja Marka Šipke premijerno će biti prikazan večeras u takmičarskom programu 14. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Beldocs" u Beogradu.

Klimatske promjene o kojima priča čitav svijet

Svijetu je predstavljena do sada najtačnija i najsveobuhvatnija naučna prognoza kakva sudbina čeka planetu kada je riječ o klimatskim promjenama.

Sve manje šanse da se izbjegne katastrofa, zagrijavanje sve brže

Dok se svijet bori protiv suša istorijskih razmjera, požara koji mijenjaju krajolik i smrtonosnih poplava, važan izvještaj globalnih naučnika kaže da se brzo smanjuje mogućnost redukovanja našeg oslanjanja na fosilna goriva, te izbjegavanja katastrofalnih promjena života kakvog danas poznajemo.

Asteroid koji ide ka Zemlji mogao bi sve da nas učini milijarderima

NASA pokreće misiju u kojoj će proučavati asteroid za koji se vjeruje da sadrži toliko dragocjenih metala da bi svi na Zemlji bili milijarderi. Bogatstvo koje "nosi" to nebesko tijelo procjenjuje se na oko 10.000 bilijardi dolara.

Banjaluka podržala projekat "Zaštitimo planetu"

Manifestacija "Zaštitimo planetu", posvećena promociji važnosti zaštite životne sredine i "Ciljeva održivog razvoja", u organizaciji UNDP-a i Vlade Kraljevine Švedske, otvorena je u parku "Petar Kočić".

Zemlja na svakih 27,5 miliona godina ima razoran "otkucaj srca"

Naša planeta je od svog nastanka prolazila kroz različite faze geoloških aktivnosti, koje su se, kako tvrde stručnjaci, većinom zbivale određenim ritmom. Prema najnovijem istraživanju drevnih geoloških događaja, Zemlja ima ritmičan i stabilan geološki "otkucaj srca" otprilike na svakih 27 miliona godina.

Život na Marsu mogao bi biti porijeklom sa Zemlje

Ako na Marsu bude pronađen život, lako bi mogao biti zemaljskog porijekla jer je moguće da su sonde sa Zemlje slučajno donijele mikroorganizme na Crvenu planetu, smatraju naučnici.

Stavite jaje na dno saksije i biljke će vam biti zahvalne

"Zasadite" jaje u saksiju i biljke će vam biti zahvalne.

Najčitanije