Zemlja

"Zemlja gruva" objavila novi singl i video-spot

Beogradska grupa "Zemlja gruva" objavila je novi singl i video-spot za pjesmu "Krugovi", koja je u prvih nekoliko sati od premijere naišla na odlične reakcije publike. Muzičari koji stoje iza ove numere ističu da je u pitanju pjesma koja govori o disfunkcionalnoj vezi u kojoj su se dvoje ljudi izgubili, dok su krugovi metafora neodlučnosti da se stvari promijene.

Zemlja će nestati za četiri milijarde godina

Zemlja će prestati da postoji za četiri milijarde godina, kada galaksija Andromeda, poznata po "nasilnoj prošlosti", proguta i Mliječni put, tvrde astronomi.

Devet načina kako popraviti kvalitet zemlje

Ako želite lijepe biljke u svom vrtu, onda im morate obezbijediti kvalitetnu zemlju u kojoj će one živjeti.

Asteroid širok 150 kilometara izazvao ledeno doba

Ogromni asteroid širok oko 150 kilometara raspao se između Marsa i Jupitera, a prašina je zatim blokirala zrake Sunca i izazvala ledeno doba na Zemlji prije 466 miliona godina, najnovije je otkriće naučnika.

NASA: Ogromne stijene proletjeće kraj zemlje

​ Dva velika asteroida proletjeće večeras pored Zemlje na 14 mjesečevih udaljenosti od Zemlje, odnosno na udaljenosti od oko 6,5 miliona kilometara.

"Teraskop" - Zemlja kao moćan teleskop

Astronomi predlažu da se Zemlja pretvori u teleskop koji bi se zvao "teraskop" i koji bi putem posebnog vasionskog broda mogao da istražuje najudaljenije dijelove svemira.

Svađa oko oblika Zemlje: Prijetio prijatelju zbog opklade

Kada vam neko zaprijeti da će da vas ubije i to samostrijelom, a još se predstavlja kao vaš prijatelj, to treba da bude i te kako zabrinjavajuće.

Rudare zatrpala 44 kubika zemlje, tužilaštvo neće sprovoditi istragu

BIJELJINA - Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini neće sprovoditi istragu o pogibiji rudara Slaviše Žugića (42) iz Milića i Branislava Ostojića (30) iz Zvornika, jer, kako je obrazloženo, nije utvrđeno da ima bilo čijih subjektivnih propusta za ovu nesreću, koja se dogodila 22. marta u jami na području opštine Srebrenica.

Misterija sjevernog pola: Ako se preokrene Zemlja je u nevolji

Posljednjih godina sjeverni pol ubrzano mijenja svoj položaj i juri prema Sibiru. Kako bismo razumjeli predstavlja li to razlog za zabrinutost, trebamo zaviriti u središte Zemlje i vidjeti šta naučnici čine kako bi riješili taj problem.

Otkrivene još dvije planete koje podsjećaju na Zemlju

​Eksperti u posljednje vrijeme otkrivaju sve više planeta koje podsjećaju na Zemlju, i koje se smatraju naseljivim, a naučnici su nedavno otkrili još dvije "zemljolike" planete koje kruže oko obližnje zveijzde, te imaju optimalne uslove za formiranje vodenih površina, što je jedan od osnovnih uslova za život.

Najčitanije