Zemljište

Umjesto poljoprivrednicima zemljište dali fudbalskom klubu

SARAJEVO - Brojne nepravilnosti pronašli su federalni revizori češljajući poslovanje Kantonalnog javnog preduzeća Poljoprivredno dobro "Butmir" u prošloj godini.

Golić: Zemljište iz "Incela" ćemo izvoziti

BANJALUKA - Zemljište iz Poslovne zone "Incel" u Banjaluci ćemo strugati do onog nivoa koji nam stručnjaci preporuče i izvoziti, kazala je Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Banjaluka podnosi žalbu na presudu da "Bingo" dobije zemljište Poljoprivredne škole

BANJALUKA – Grad Banjaluka pokušaće da ospori presudu Osnovnog suda kojom je odbačena tužba Grada protiv Poljoprivredne škole, Perice Repajića, bijeljinske firme "Oktan promet" u vlasništvu Vojina Mitrovića i trgovačkog lanca "Bingo", a u vezi sa milionski vrijednim zemljištem škole.

Banjaluka izgubila spor sa "Bingom" za milionsko zemljište Poljoprivredne škole

BANJALUKA - Grad Banjaluka izgubio je desetine miliona KM vrijedno zemljište Poljoprivredne škole, nakon što je Osnovni sud odbacio tužbu Grada protiv te škole, Perice Repajića, bijeljinske firme "Oktan promet" Vojina Mitrovića i najvećeg trgovačkog lanca "Bingo", koji će na kupljenoj parceli graditi tržni centar, saznaje portal Capital.

Uporna kiša ugrozila sav rod

BANJALUKA, SARAJEVO - Kiša koja pada već mjesec dana i poplave uništile su većinu povrća, voća i usjeva, žale se poljoprivrednici u BiH te ističu da će se tek vidjeti kako će se nastala šteta odraziti na ukupan rod i na samu zaradu.

Ilić: Provjeravamo da li je zagađeno i zemljište izvan "Incela"

BANJALUKA - Ekološki inspektori su iz poslovne zone "Incela" u Banjaluci do sada uzeli ukupno 39 uzoraka zemljišta koje detaljno analiziraju, među kojima su dva uzorka dvorišta obližnjih kuća zbog sumnje da je i ta zemlja zagađena jer se nalazi nadomak mjesta gdje su pronađeni ulje piralen i opasni teški metali, rekao je direktor Instituta za zaštitu i ekologiju Republike Srpske Predrag Ilić.

Ilić: Kontaminirano zemljište u "Incelu" moraće se ukloniti i uništiti

BANJALUKA - Ekološki inspektor će morati da naloži da se zemljište kontaminirano piralenom ukloni i uništi u skladu sa zakonom.

Država pred tužbom zbog otrovnog ulja u Banjaluci

BANJALUKA - Država je znala za tu situaciju s uljem, a ipak je prodala zemljište, tako da razmišljam da se konsultujem sa pravnicima i da tužim državu, rekao je za "Nezavisne" Ranko Lukić, vlasnik firme "Lukić invest", koji je kupio zemljište nekadašnje "Incelove" energane na kojem se nalazi kancerogeno ulje.

Podnošenje zahtjeva za besplatnu analizu zemljišta do 15. juna

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo je da poljoprivredni proizvođači do 15. juna mogu da podnesu zahtjeve za besplatnu analizu poljoprivrednog zemljišta na gazdinstvima.

Zadružno zemljište propada umjesto da se obrađuje

BIHAĆ - Savez udruženja poljoprivrednih proizvođača Unsko-sanskog kantona upozorio je da ogromne površine poljoprivrednog zemljišta, koje je nekad bilo vlasništvo zemljoradničkih zadruga, leže neiskorištene i propadaju umjesto da se obrađuju.

Najčitanije