Zemljište

Za poboljšanje kvaliteta zemljišta u Banjaluci 200.000 KM

Za subvencije za poboljšanje kvaliteta zemljišta, za šta je obezbijeđeno 200.000 KM, prijavilo se 106 kandidata iz 25 banjalučkih mjesnih zajednica, saopšteno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka.

Počelo čišćenje zagađenog zemljišta u krugu kompanije GIKIL

LUKAVAC - U krugu kompanije GIKIL danas je počeo iskop zemljišta predviđenog projektom "Remedijacija industrijske zone fabrike koksa - pogon Fenola Lukavac", finansiranog od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH, Center za mednarodno sodelovanje in razvoj Ljubljana (CMSR), a na osnovu Sporazuma o saradnji potpisanog između Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK i kompanije GIKIL.

Banjaluka na korak do vraćanja zemljišta Poljoprivredne škole

BANJALUKA - Viši privredni sud u Banjaluci uvažio je žalbu grada Banjaluka u vezi sa sporom nad vlasništvom velike zemljišne parcele veličine 60 hektara, koju je koristila Poljoprivredna škola u Banjaluci, i predmet vratio na ponovni postupak.

Uvažena žalba Grada: Poništena presuda za zemljište Poljoprivredne škole

BANJALUKA - Grad Banjaluka uspio je da sačuva 60 hektara milionski vrijedno zemljište u okolini Poljoprivredne škole, nakon što je Viši privredni sud uvažio argumente gradskih vlasti, saznaju “Nezavisne”.

Banjaluka u zakup ponudila 16,5 hektara poljoprivrednog zemljišta

BANJALUKA - Grad Banjaluka raspisao je danas oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u gradskoj svojini, putem usmenog javnog nadmetanja za obavljanje poljoprivredne proizvodnje.

SDS traži vanrednu sjednicu zbog afere sa zemljištem u Banjaluci

BANJALUKA - Zbog gubitka zemljišta Stare autobuske stanice u centru grada vrijednog desetine miliona KM opozicija u Banjaluci traži vanrednu sjednicu Gradske skupštine, kazao je Aleksandar Petković, odbornik SDS u Banjaluci.

Ustavni sud BiH tri puta potvrdio da zemljište pripada Srpskoj

BANJALUKA - Ustavni sud BiH tri puta je svojim odlukama potvrdio da je poljoprivredno zemljište, kao dobro od opšteg interesa, vlasništvo Republike Srpske, piše "Glas Srpske".

Gdje se nalazi zemlja koju Ustavni sud želi da prepiše na BiH?

BANJALUKA - Tačno 85.596 hektara poljoprivrednog zemljišta u 25 opština i gradova Republike Srpske - nešto manje od površine cijelog Trebinja - toliko bi nivo BiH da otme od Srpske posljednjom odlukom Ustavnog suda BiH, javlja ATV.

Uskoro u zakup 16,5 hektara poljoprivrednog zemljišta

BANJALUKA - Grad Banjaluka uskoro će ponuditi u zakup zemljište za poljoprivrednu proizvodnju na sedam lokacija na širem području grada, u ukupnoj površini od oko 16,5 hektara.

Koliko zemljišta i objekata pripada SPC u Crnoj Gori

PODGORICA - Ukupna površina nepokretnosti upisana na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, Srpsku pravoslavnu crkvenu opštinu, manastir Ostrog, Eparhiju budimljansko-nikšićku i druge eparhije u Crnoj Gori je 11.246.673 metra kvadratna, od čega 11.184.984 metra kvadratna zemljišta i 523 objekta, posljednji su podaci crnogorske Uprave za nekretnine od 2008. godine.

Najčitanije