Zemljotres

Novi zemljotres u Albaniji

PODGORICA - Zemljotres jačine četiri stepena po Rihteru pogodio je danas Albaniju, saopštio je Sektor za seizmologiju u Crnoj Gori.

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

DŽAKARTA - Snažan zemljotres jačine 6,0 stepeni pogodio je danas najistočniju provinciju Indonezije, Papuu, saopštila je američka služba za geološki nadzor.

Zemljotres kod Istanbula

ISTANBUL - Zemljotres magnitude 4,8 stepeni po Rihteru pogodio je danas područje Istanbula, piše "Indipendent".

Turska gradi 500 stambenih jedinica za žrtve zemljotresa u Albaniji

TIRANA – Ministar okoliša i urbanizma Republike Turske Murat Kurum najavio je da će krajem ovog mjeseca početi izgradnja 500 novih stambenih jedinica za porodice koje su ostale bez smještaja u nedavnom razornom zemljotresu koji je pogodio Albaniju.

Jak zemljotres na ruskom dalekom istoku

MOSKVA - Zemljotres jačine 6,3 stepeni Rihterove skale pogodio danas ruski daleki istok, u regionu Čukotke.

Dva snažna zemljotresa na jugu Irana

TEHERAN - Zemljotresi jačine 4,9 i 4,5 stepeni po Rihterovoj skali pogodili su područje južnog Irana, saopšteno je iz Američkog instituta za geološka istraživanja (USGS).

U Portoriku zemljotres jačine 5,8 stepeni

GVANIKA - Zemljotres jačine 5,8 stepeni pogodio je rano jutros Portoriko, oslobodivši mala klizišta i izazvavši isključenje struje i velika oštećenja na nekoliko kuća.

NYT: Balkan nije spreman za veliki zemljotres

NJUJORK - Eksperti smatraju da balkanske zemlje nisu spremne za sledeći veliki zemljotres, navodi se u tekstu "Lekcije iz albanskog zemljotresa - Balkan nije spreman za veliki zemljotres", koji je objavio New York Times (NYT).

Novi potres kod Nevesinja

NEVESINJE - Područje Nevesinja danas je ponovo pogodio zemljotres, jačine 3,2 stepena Rihterove skale.

Zemljotres u Nevesinju, nije registrovana šteta

NEVESINJE - Od zemljotresa jačine 3,8 stepeni po Rihterovoj skali, čiji je epicentar zabilježen danas osam kilometara od Nevesinja, nije prijavljena materijalna šteta, rečeno je Srni u Regionalnom centru Civilne zaštite.

Najčitanije