Zemljotres

Zemljotres od 4,3 stepena Rihtera u vodama Mediterana

ANKARA - Zemljotres jačine 4,3 stepena Rihtera osjetio se jutros u vodama Sredozemnog mora, javila je Anadolija ozivajući se na saopštenje državne Kancelarije za krizne i hitne situacije (AFAD).

Zemljotres na ostrvu Lombok

DŽAKARTA - Zemljotres jačine 5,7 stepeni po Rihteru pogodio je indonežansko ostrvo Lombok, saopštio je danas Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Zemljotres jačine 5,2 stepena potresao centralni dio Čilea

SANTJAGO - Zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale potresao je priobalno područje u centralnom dijelu Čilea, saopšteno je iz Američkog geološkog instituta (USGS).

Zemljotres u Sloveniji, osjetio se u Rijeci i u Opatiji

LJUBLJANA - Umjereno jak potres dogodio se danas u Sloveniji, koji se osjetio u Rijeci i u Opatiji.

Snažan potres kod Enkoridža

Snažan zemljotres jačine sedam stepeni Rihterove skale potresao je južni dio američke savezne države Aljaska, ali nema izvještaja o žrtvama.

Žestok zemljotres pogodio Aljasku

​Zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je danas Enkoridž, najveći grad savezne američke države Aljaske, nakon čega je izdato i upozorenje na opasnost od cunamija za južnu obalu Aljaske.

Zemljotres kod Buenos Ajresa

LONDON - Zemljotres magnitude 3,8 stepeni Rihterove skale pogodio je danas područje nedaleko od Buenos Ajresa, gdje je u toku samit G20, piše britanski list "Indipendent".

Slabiji zemljotres pogodio crnogorsko primorje

PODGORICA - Zemljotres jačine 3,6 stepeni potresao je danas crnogorsko primorje.

Više od 400 povrijeđenih u zemljotresu u Iranu

TEHERAN - U snažnom zemljotresu jačine 6,3 stepeni Rihterove skale koji je sinoć pogodio zapadni deo Irana, nedaleko od granice sa Irakom, povrijeđeno je više od 400 ljudi, uglavnom lakše.

Snažan zemljotres pogodio Iran

TEHERAN - Snažan zemljotres jačine 6,3 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je zapadni dio Irana, nedaleko od granice sa Irakom, saopštio je Geološki topografski institut SAD.

Najčitanije