Zemljotres

U protekla dva dana zabilježeno skoro 250 zemljotresa

​MANILA - U gradiću General Luna na jugu Filipina u protekla dva dana registrovano je skoro 250 zemljotresa, saopšteno je danas iz filipinskog Instituta za vulkanologiju i seizmologiju.

Zemljotres jačine 6,1 stepena pogodio istok Filipina

​MANILA - Zemljotres jačine 6,1 stepena pogodio je istok Filipina, saopšteno je danas iz Američkog geološkog zavoda (USGS).

Zemljotres jačine 5,3 stepena potresao Rodos

ATINA - Zemljotres jačine 5,3 stepena potresao je danas grčko ostrvo Rodos u Egejskom moru.

Dva snažna zemljotresa potresla Indoneziju

DŽAKARTA - Dva snažna zemljotresa, jačine šest i 6,6 stepeni, potresla su danas oblast južno od indonežanskog grada Raba, na ostrvu Sumbava, a opasnost od cunamija nije objavljena.

Tokom zemljotresa od infarkta preminulo dvoje ljudi

SANTJAGO - Najmanje dvoje ljudi preminulo je od srčanog udara tokom zemljotresa u centralnom dijelu Čilea, saopštile su lokalne vlasti.

Zemljotres 6,7 stepeni na sjeveru zemlje

SANTJAGO - Zemljotres jačine 6,7 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je obalu sjevernog Čilea, saopšteno je iz Geološkog instituta SAD /USGS/.

Zemljotres na Zakintosu

Zemljotres od 4,1 stepena Rihterove skale potresao je jutros grčko ostrvo Zakintos, prenosi ANA.

Indoneziju u 2018. potreslo 11.577 zemljotresa

DŽAKARTA - U Indoneziji je tokom 2018. godine zabilježeno čak 11.577 zemljotresa, od kojih je 297 bilo jače od pet stepeni po Rihteru.

Zemljotres kod Tomislavgrada

TOMISLAVGRAD- U Bosni i Hercegovini, na prostoru između Tomislavgrada i Širokog Brijega, danas je registrovan zemljotres jačine 3,1 stepen.

U Japanu zemljotres jačine 6.4 stepeni

TOKIO - Zemljotres magnitude 6,4 stepena po Rihteru pogodio je južni dio Japana, saopštio je Američki zavod za geološka istraživanja (USGS).

Najčitanije