Zemljotres

Snažan zemljotres pogodio Filipine

MANILA - Zemljotres jačine 6,1 stepen Rihterove skale pogodio je danas Filipine.

Zemljotres kod Ulcinja

PODGORICA - Područje Ulcinja jutros je pogodio slabiji zemljotres.

Zemljotres u Hrvatskoj, osjetio se i u BiH

SISAK - U Hrvatskoj je noćas oko jedan čas registrovan zemljotres jačine 3,4 stepeni Merkalija, a osjetio se i u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Snažan zemljotres pogodio Čile

SANTJAGO - Zemljotres jačine 6,2 stepena dogodio se danas u blizini čileanske obale Tokopilja, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Snažan zemljotres na Filipinima, ima poginulih

MANILA - Najmanje četiri osobe su poginule, a više desetina je povrijeđeno u snažnom zemljotresu jačine 7,1 stepeni po Rihteru koji je danas pogodio Filipine i doveo do manjih klizišta i rušenja više zgrada.

Zemljotres u Rumuniji

BUKUREŠT - Zemljotres jačine tri stepeni po Rihterovoj skali registrovan je jutros u 7.12 u rumunskom okrugu Vranču, javio je Nacionalni institut za istraživanje i razvoj fizike Zemlje (INCDFP).

Snažan zemljotres zatresao japanska ostrva

TOKIO - Zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale pogodio je danas ostrva Bonin u Japanu, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Snažan zemljotres na Tajvanu

TAJPEJ - Zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale potresao je jutros Tajvan, ali za sada nema izvještaja o šteti ili povrijeđenima.

Zemljotres kod Zagreba

ZAGREB - Seizmografi hrvatske Seizmološke službe noćas su zabilježili slab potres s epicentrom kod Markuševca u Zagrebu.

Zemljotres na području Šibenika

ŠIBENIK - Zemljotres magnitude 3,5 stepeni Rihterove skale registrovan je večeras na području Šibenika.

Jak zemljotres pogodio istočnu Tursku

ANKARA - Zemljotres jačine 5 stepeni Rihterove skale pogodio je večeras Vanski vilajet u istočnoj Turskoj, koji se graniči s Iranom.

Zemljotres u Jadranu, osjetile Slovenija, Hrvatska, Italija i Crna Gora

ZAGREB - Zemljotres magnitude 4,3 stepena po Rihteru registrovan je u Jadranskom moru, uz italijansku obalu, a osjetio se i u zemljama regiona, javio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Zemljotres u Jadranskom moru kod Albanije

TIRANA - Zemljotres jačine 3.5 stepeni prema Rihteru registrovan je u Jadranskom moru kod obale Albanije, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Slabiji zemljotres u Hrvatskoj

Slabiji zemljotres pogodio je danas u 17 sati i 34 minuta okolinu Siska.

Snažan zemljotres pogodio Istočni Timor, osjetio se u Australiji

DILI - Zemljotres jačine 6,4 stepeni pogodio je danas obalu Lospalos u Istočnom Timoru, objavio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Najčitanije