Zemljotres

Zemljotres oštetio dimnjak Srednje mješovite škole u Zenici

ZENICA - Kantonalna uprava Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, kako je u izjavi za Fenu kazao direktor Džavid Aličić, ni jutros, kao ni sinoć, nije dobila dojave s terena o pričinjenim značajnijim štetama nakon sinoćnjeg zemljotresa na području Zenice.

Dan nakon katastrofe u Đenovi, Italiju pogodio jak zemljotres

RIM - Nakon tragedije tokom koje se srušio most u Đenovi, kada je poginulo 37 ljudi, jutros je pokrajinu Molize na jugoističnoj obali Italije pogodio zemljotres magnitude 4,7.

Dva najveća zemljotresa pogodila Nort Sloup na Aljasci

DŽUNO - Dva zemljotresa jačine 6,4 i 6,0 po Rihteru, pogodila su danas Nort Sloup na Aljasci, ali tom prilikom nije naneta materijalna šteta

Novi bilans zemljotresa: 436 žrtava, šteta ogromna

DŽAKARTA - Broj poginulih u zemljotresu na indonežanskom ostrvu Lombok porastao je na 436, a pričinjena materijalna šteta procjenjuje se na stotine miliona dolara.

Snažan zemljotres pogodio Aljasku

ENKORIDŽ - Zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihtera pogodio je danas jugozapad američke države Aljaska, saopštio je Američki geološki zavod.

Slabiji potres kod Plužina u Crnoj Gori

PODGORICA - Zemljotres jačine 2,7 stepeni Rihterove skale registrovan je danas devet kilometara jugozapadno od Plužina u Crnoj Gori, uz granicu sa Republikom Srpskom, saopšteno je iz Sektora za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Novi snažni potres pogodio Lombok, srušilo se više zgrada

LOMBOK - Novi zemljotres magnitude 6,2 potresao je danas ostrvo Lombok u Indoneziji, saopštila je Agencija za meteorologiju i geofiziku.

Jak zemljotres kod istočne obale Japana

TOKIO - Jak zemljotres potresao je danas oblast kod istočne obale Japana, a za sada nema upozorenja na cunami niti podataka o povređenima i pričinjenoj šteti, saopštili su zvaničnici.

Raste broj žrtava razornog zemljotresa, evakuacija turista

DŽAKARTA - Broj poginulih u potresu na indonežanskom otoku Lombok porastao je na 142, saopštio je u ponedjeljak zvaničnik lokalne vlade.

Broj žrtava zemljotresa na Indoneziji porastao na 39

DŽAKARTA - Najmanje 39 osoba je poginulo u snažnom zemljotresu jačine sedam stepeni Rihtera koji je danas pogodio indonežanska ostrva Bali i Lombok.

Najčitanije