Zemljotres

Snažan zemljotres potresao more kod Filipina

MANILA - Snažan zemljotres jačine 6,8 stepeni po Rihterovoj skali potresao je danas more kod Filipina, saopštio je Mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Zemljotres pogodio grčko ostrvo

ATINA - Zemljotres jačine 4,4 stepena potresao je danas Samos, grčko ostrvo u Egejskom moru, saopštio je Geodinamički institut nacionalne observatorije Atine.

Prilično jak zemljotres kod Petrinje

ZAGREB - Hrvatske Seizmološke službe zabilježile su jutros prilično jak potres, magnitude 3,8 stepeni prema Rihteru, sa epicentrom 10 kilometara sjeveroistočno od Gline, kod Glinske Poljane.

Rupe nakon zemljotresa na Baniji se svakodnevno šire

PETRINJA - Nakon razornog potresa koji je krajem prošle godine pogodio Baniju, u selu Mečenčani, pored Petrinje, stvorile su se ogromne rupe u tlu koje se šire, a svakim danom ih je sve više.

Zemljotres na Kritu

ATINA - Na grčkom ostrvu Krit danas se osjetio zemljotres, a epicentar je bio u moru, 52 kiometara sjeveroistočno od Sitije, saopštio je atinski Institut za geodinamiku.

Žestok zemljotres potresao zgrade u glavnom gradu Gvatemale

GVATEMALA - Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali dogodio se u Gvatemali, saopštio je Američki institut za geološka istraživanja /USGS/.

Vlada Srpske dostavlja kontejnere najugroženijima u Kostajnici

KOSTAJNICA - Četiri kontejnera za najugroženije kategorije ljudi u Kostajnici nakon zemljotresa biće dostavljeni sutra u ovu opštinu, najavljeno je iz te opštine. Kontejneri će biti dostavljeni na stadionu "Partizan" u 12.30 časova.

Novi potres kod Petrinje

ZAGREB - U centralnoj Hrvatskoj osjetio se novi potres od 4,1 po Richteru.

U Petrinji šteta na 37.000 objekata, 2.200 proglašeno neupotrebljivim

PETRINJA - Dvije sedmice nakon razornog zemljotresa u centralnoj Hrvatskoj, prijavljena je šteta na više od 37.000 objekata, pregledana ih je gotovo polovina, a, što znači da je najmanje toliko porodica ostalo bez krova nad glavom i bez pravog privremenog smeštaja.

Snažan zemljotres u Indoneziji

DŽAKARTA - Zemljotres jačine 5,7 stepeni po Rihterovoj skali dogodio se u pokrajini Papua u Indoneziji, saopštio je Njemački istraživački centar za geonauke /GFZ/.

Najčitanije