Zemljotres

Potres magnitude 5,9 stepeni pogodio Marijanska ostrva

VAŠINGTON - Zemljotres magnitude 5,9 stepeni pogodio je Marijanska ostrva u Tihom okeanu, saopštio je Američki zavod za geološka istraživanja.

Zemljotres potresao jug Meksika

MEKSIKO SITI - Zemljotres jačine 5,5 stepeni potresao je južni dio Meksika, a za sada nema izvještaja o povrijeđenima ili eventualnoj šteti.

Zemljjotres na sjeveru Albanije

TIRANA - Snažan zemljotres pogodio je danas popodne Albaniju, magnitude 4,1 po Rihterovoj skali i epicentrom na sjeveru zemlje.

Zemljotres pogodio Hercegovinu

Zemljotres jačine 3,4 stepena po Rihteru zatresao je šire područje Hercegovine sinoć oko 22.02 časa.

Snažan zemljotres pogodio Tursku, 23 osobe povrijeđene

ANKARA - U snažnom zemljotresu jačine 6 stepeni po Rihterovoj skali, koji je danas pogodio zapadni dioeo Turske povrijeđene su 23 osobe i oštećeno više kuća.

Snažan zemoljtres potresao Tajvan

TAJPEJ - Zemljotres sange šest stepeni Rihterove skale pogodio je danas sjeveroistočnu obalu Tajvana, saopštila je ostrvska meteorološka služba, a bez električne energije je ostalo oko 2.000 objekata.

U zemljotresu na Javi poginula jedna osoba, više od 100 kuća oštećeno

DZAKARTA - U zemljotresu na indonežanskom ostrvu Java jedna osoba je poginula, nekoliko ljudi je povrijeđeno, a više od 100 kuća je oštećeno, saopštili su danas zvaničnici.

Nakon potresa u Indoneziji, poziv građanima da se evakuišu

DŽAKARTA - Indonežanske vlasti su danas pozvale ljude koji žive u blizini obale da se evakuišu na viša područja, nakon što su izdale upozorenje za cunami poslije zemljotresa jačine 7,0 stepeni koji je pogodio ostrva Sumatru i Javu.

Sumatru pogodio zemljotres od sedam stepeni

SINGAPUR - Snažan zemljotres jačine 7 stepeni pogodio je danas indonežansko ostrvo Sumatru, saopštio je Američki geološki zavod.

Snažan potres u Čileu, osjetio se u cijeloj zemlji

SANTJAGO - Snažan zemljotres jačine 6,8 stepeni Rihterove skale pogodio je danas oblast kod obala Čilea, javila je američka Agencija za geološka istraživanja (USGS).

Najčitanije