Zemljotres

U zemljotresu u Albaniji uništeno oko 5.497 domova, evakuisano 3.135 ljudi

TIRANA - Zamjenica ministra unutrašnjih poslova Albanije Rovena Voda saopštila je danas da je 3.135 građana evakuisano, a 5.497 domova teško oštećeno poslije razarajućeg zemljotresa u toj zemlji.

Snažan zemljotres blizu Kurilskih ostrva

JUŽNO-SAHALINSK - Zemljotres jačine 4,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je područje u blizini Kurilskih ostrva u Tihom okeanu, saopšteno je iz ogranka Geofizičke službe Ruske Akademije Nauka na ruskom ostrvu Sahalin.

Tri zemljotresa za 24 sata u Tihom okeanu

MOSKVA - U blizini Kurilskih ostrva registrovan je treći zemljotres u posljednja 24 sata jačine 4,6 stepeni, saopštila je Geofizička službe Ruske akademije nauka.

Albaniju pogodio novi zemljotres

TIRANA - Područje Albanije noćas je pogodio novi zemljotres, a na sreću nema izvještaja o većim posljedicama.

Novi snažan zemljotres pogodio Albaniju

TIRANA - Tlo u Albaniji od prošle sedmice ne miruje, a najnoviji zemljotres dogodio se jutros u 9.26 sati sa epicentrom u blizini Tirane.

Zemljotres jačine 3,3 po Rihteru pogodio Crnu Goru

PODGORICA - Zemljotres jačine 3,3 stepena po Rihteru pogodio je večeras Crnu Goru.

Albanski seizmolog: Registovano 1.300 potresa poslije glavnog

TIRANA - Albanski seizmolog Rapo Ormeni rekao je danas da je zabilježeno 1.300 slabijih potresa na području Drača i drugih dijelova zemlje i da je to normalan proces potreban za oslobađanje energije poslije glavnog zemljotresa.

Gradonačelnica Drača podnosi ostavku

DRAČ - Gradonačelnik Drača Valbona Sako najavila je da će podnijeti ostavku, nakon negativnih reakcija u javnosti na njenu izjavu u vezi sa žrtvama razornog zemljotresa koji je prije nekoliko dana pogodio ovaj grad.

Dramatičan snimak spašavanja muškarca zaglavljenog ispod ruševina

DRAČ - Tridesetrogodišnjak je izvučen živ iz ruševina u albanskom gradu Drač. Kako je pojašnjeno on je ispod ruševina proveo dva dana.

Pronađen živ u ruševinama dva dana poslije zemljotresa

TIRANA - Spasilačke ekipe u Albaniji uspjele su, dva dana nakon razornog zemljotresa, da iz ruševina izvuku živog 33-godišnjeg muškarca.

Najčitanije