Zemljotres

Zemljotres jačine 5,3 stepeni Rihtera potresao jug Meksika

MEKSIKO SITI - Zemljotres umjerene jačine od 5,3 stepeni Rihterove skale, potresao je danas jug Meksika, saopštila je seizmološka služba te zemlje.

Niz zemljotresa pogodio Salvador, oštećeno desetine kuća

SAN SALVADOR - Niz zemljotresa uzdrmao je u nedjelju južni Salvador, a vlasti su saopštile da je tom prilikom oštećeno na desetine kuća, dok za sada nema podataka o eventualnim nastradalim ili ozbiljno povrijeđenim osobama.

Zemljotres magnitude 5,2 stepena pogodio južni Iran

TEHERAN - Iranska državna televizija javila je da je zemljotres magnitude 5,2 stepena po Rihteru pogodio zabačeni, planinski region na jugu zemlje, ali nema informacija o gubicima ili šteti.

Uskoro karta podataka o mogućim izvorima zemljotresa u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Republika Srpska trebalo bi uskoro da dobije seizmotektonsku kartu koja predstavlja integraciju geoloških, tektonskih, seizmoloških i geofizičkih podataka o mogućim izvorima zemljotresa, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu /RHMZ/.

Zemljotres potresao Zakintos

ATINA - Zemljotres jačine četiri stepena Rihterove skale potresao je danas grčko ostrvo Zakintos, saopštio je atinski Institut za geodinamiku.

Kanadu pogodio zemljotres

OTAVA - Zemljotres jačine 6,6 stepena po Rihteru pogodio je jug Kanade, a mogao se osjetiti i u Detroitu, saopštio je američki Geološki institut.

Zemljotres pogodio oblast u Iranu gdje je nuklearna elektrana

TEHERAN - Zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale pogodio je danas južnu iransku provinciju Bušer, gdje se nalazi nuklearna elektrana, javila je državna televizija.

Zemljotres u Indoneziji, troje mrtvih

DŽAKARTA - Najmanje tri osobe, među kojima i dijete, poginule su u zemljotresu jačine 4,4 stepena Rihterove skale koji je potresao centralne dijelove Indonezije, saopštili su danas zvaničnici.

Nekoliko potresa kod Splita

SPLIT - Nekoliko slabijih potresa s epicentrom kod Splita zabilježili su noćas seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske.

Zemljotres na području Foče

FOČA – Zemljotres od tri stepena Rihterove skale registrovan je danas na području Foče, podaci su Hidrometeorološkog zavoda RS.

Najčitanije