Zenica

Zeničkim rudarima uplaćene plate, prekinut štrajk

ZENICA - Rudari druge smjene jamskih pogona "Raspotočje" i "Stara jama" Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica, nakon petodnevnog štrajka, upravo su se zaputili na posao, potvrdio je Feni predsjednik Sindikata Elvedin Avdić.

Nevrijeme širom Zenice rušilo stabla, otrgnut dio puta

ZENICA - Jak vjetar i kiša koja je više od pola sata padala na širem području grada Zenica prouzrokovali su rušenje nekoliko stabala te trganje dijela putne komunikacije na relaciji Topčić polje - Smajići - potvrdio je Feni direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Ministar prijavio prijetnju da ga treba "roknut u po glave"

ZENICA - Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), naveo je danas da je dobio prijetnje smrću jer je predložio da 4. maj bude neradni dan u školama za djecu i radnike na području ovog kantona zbog podudaranja bajramskih i prvomajskih praznika.

Rudari iz Stare jame obustavili proizvodnju

ZENICA - Rudari Stare jame Rudnika mrkog uglja Zenica obustavili su proizvodnju jer im dva mjeseca zaredom plate nisu isplaćene u punom iznosu, a najavljeno je da će im se danas pridružiti i kolege iz jame Raspotočje.

Poslanik pečačenje nelegalno izgrađene građevine branio privatnim obezbjeđenjem

ZENICA - Pečaćenje nelegalno izgrađene građevine u vlasništvu Rame Isaka, poslanika u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, spriječilo je obezbeđenje agencije "Condor".

Potvrđena optužnica protiv Kasumovića

ZENICA - Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i drugih u slučaju "Zenicatransa".

SDA protjeruje Vučićeve plakate iz Zenice

​U nedjelju, 3. aprila, održavaju se Opšti izbori u Srbiji.

Inspekcija zabranila naplatu parkiranja u krugu bolnice

ZENICA – Inspekcija je zabranila naplatu parkiranja u krugu Kantonalne bolnice Zenica, saopšteno je iz Služba za inspekcije poslove Grada Zenica.

Detalji nesreće kod Zenice: Vozač preminuo tokom vožnje

​ZENICA - Vozač automobila preminuo je večeras u Zenici tokom vožnje, nakon čega je automobil ostao bez kontrole i udario u saobraćajni znak.

Muškarac pokušao opljačkati apoteku u Zenici pa ranio policajca

Policijski službenik MUP-a ZDK ranjen je nakon što je omeo pljačkaša u namjeri da nasilno uđe u apoteku "Mr. Weiss" koja se nalazi u zeničkoj ulici Abdulaziza Aska Borića.

Zemljotres na području Zenice i Bugojna

ZENICA - Na području oko Zenice i Bugojna danas u 13.20 dogodio se zemljotres.

Iz rijeke Bosne izvučeno tijelo muškarca

ZENICA - Tijelo nepoznatog starijeg muškarca, koji je večeras upao u rijeku Bosnu na lokalitetu kod restorana "Ušće" u Zenici, pronađeno je nakon samo sat vremena u naselju Kanal, potvrdio je Feni dežurni operativni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Detalji otmice u Sarajevu: Mladići iz Turske od otmičara pobjegli bosi

ZENICA - Pripadnici Policijske stanice Nemila uhapsili su S.DŽ. (37) iz Zenice, dok za jednom osobom tragaju zbog sumnje da su učestvovali u otmici turskih državljana koji su oteti u Sarajevu, a koji su nakon nekoliko dana pronađeni u Kovaniću, kod Zenice.

Savez samostalnih sindikata BiH: Gasi se ArcelorMitall Zenica

ZENICA - Savez samostalnih sindikata BiH obaviješten je od Sindikata ArcelorMittal Zenica da je Elektroprivreda BiH ovu firmu obavijestila da joj od 1. marta 2022. godine više neće isporučivati električnu energiju.

Drama u Zenici: Dijete ispalo iz autobusa

ZENICA - Dvanaestogodišnje dijete povrijeđeno je u Zenici kada je ispalo iz autobusa, a policija radi na utvrđivanju tačnih okolnosti zbog kojih je došlo do nezgode.

Najčitanije