Zenica

Maloljetnicu udario terenac

SARAJEVO - U saobraćajnoj nezgodi u Zenici večeras je povrijeđena šesnaestogodišnjakinja na koju je dok je pješačila naletio terenac micubiši.

Zapaženo sedmo izdanje Književnog festivala "Pero Živodraga Živkovića"

ZENICA - Iza nas je sedmo izdanje festivala "Pero Živodraga Živkovića" održano u zeničkom klubu "Plava paleta" u organizaciji književnika Emira Sokolovića, odnosno Udruženja građana "Armagedon" i u medijskom pokroviteljstvu "Nezavisnih novina" i "Oslobođenja".

Aličić: Nemamo informacije o štetama nakon zemljotresa kod Zenice

ZENICA - Zemljotres koji se nešto prije sat vremena osjetio u Zenici i okolini, prema do sada dostupnim informacijama iz Kantonalne uprave za civilne poslove Zeničko-dobojskog kantona, nije prouzrokovao materijalne štete, rekao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK-a Džavid Aličić.

Lažno prijavila muškarca da seksualno iskorištava pse, dobila godinu i po zatvora

ZENICA - Jasmina Josipović iz Zenice osuđena je na kaznu zatvora od godinu i po za lažno prijavljivanje i davanje lažne izjave. Optužnicu je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, a Opštinski sud u Zenici je donio presudu.

"Pero Živodraga Živkovića" 9. i 10. septembra u Zenici

Sedmno izdanje Međunarodnog književnog festivala "Pero Živodraga Živkovića" biće održano u zeničkom klubu Plava paleta 9. i 10. septambra, a organizacija festivala poslala je poziv svim pjesnicima za učešće na istom.

Prvi Zenica PodCast Fest 2021 okupio podcastere iz cijelog regiona

Pod parolom "...jer nas veže ista strast PODCAST" održan je prvi festival o podcastu u BiH. Zenica PodCast Fest 2021 trajao je tri dana i ponudio je ljubiteljima podcasta interesantan sadržaj, sve s ciljem razvoja i promocije podcast scene u Bosni i Hercegovini.

Počinje Zenica PodCast Fest 2021, obećana sjajna zabava

Pod parolom "Jer veže nas ista strast… ♡ PODCAST" Zenica PodCast Fest 2021 će biti otvoren u petak, 23. jula, u Muzeju grada Zenica u 18 časova, a gosti trodnevnog događa biće, između ostalih, Goran Vojteški, Aida Bukva, Marko Spalević, Shtela & Merakoon.

Četiri godine robije za pljačku 2.595 KM

ZENICA - Kantonalni sud u Zenici osudio je prvostepeno na po godinu zatvora četvoricu optuženih zbog pljačke trgovine "Mis prom" u Varešu, iz koje su, po presudi, ukrali novac i cigarete, ukupne vrijednosti 2.595 KM.

"Penzioner mu dao 20 maraka, on ga pretukao pa pobjegao"

ZENICA - Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Muhameda Helje, zvanog Muki, iz Kaknja, koja ga tereti da je u kakanjskom mjestu Crnač prvo glavom, a onda i nogom udario penzionera K.P., koji mu je prethodno dao 20 maraka.

Pretresi na Palama, u Sarajevu i Zenici, uhapšena dva lica

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH pretresli su tri lokacije na području Pala, Sarajeva i Zenice i uhapsili dva lica u akciji sprovedenoj zbog krivičnog djela organizovani kriminal.

Najčitanije