Zenica

Zeničaninu devet godina robije za ubistvo strica

ZENICA - Almin Kolić (31) iz Zenice osuđen je na devet godina zatvora po optužnici u kojoj se navodi da je nožem brutalno usmrtio strica Redžiba Kolića zvanog Kole (53).

Zbog hajke na Djeda Mraza obrušili se na Dodika

ZENICA - Natpis na bilbordu u Zenici, kojim je poručeno da "jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka", zgrozio je ogroman dio javnosti u BiH, uključujući i zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića, a oglasio se i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić te ocijenio da je to što se u Zenici desilo - sramotno.

Kasumović za "Nezavisne" o bilbordu: Natpis protiv Nove godine klasična provokacija

ZENICA - Natpis na bilbordu u Zenici, kojim je poručeno da jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka, klasična je provokacija od strane radikalne Stranke demokratske akcije (SDA), rekao je za "Nezavisne novine" gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

U Zenici postavljen bilbord protiv novogodišnjih praznika

ZENICA - U Zenici je postavljen bilboard sa porukom "Jelka, Djeda Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka".

Škodom pokosio dva pješaka

SARAJEVO - Dva pješaka povrijeđena su na glavnoj gradskoj magistrali u Zenici kada je na njih naletio automobil škoda.

Pogledajte izlazak Fuada Kasumovića iz pritvora

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, izašao je iz pritvora, na oduševljenje velikog broja građana koji su ga ovacijama dočekali ispred zeničkog zatvora.

Kasumoviću i Drini ukinut pritvor

​ZENICA - Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i predsjedniku Nadzornog odbora preduzeća "Zenicatrans - prevoz putnika" Vahdetu Drini, koji su uhapšeni u akciji Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH, ukinut je pritvor i izrečene mjere zabrane.

Odbijena žalba advokata: Kasumović ostaje u pritvoru

​Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, uhapšen zbog afere "Zenicatrans" ostaje u pritvoru mjesec dana, odlučio je to Kantonalni sud u Zenici nakon što su razmotrene žalbe odbrane koje su uložene na mjeru pritvora.

Određen pritvor Fuadu Kasumoviću

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, kao i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora "Zenicatransa", Vahdetu Drini.

Mediji: Kasumović se prenoćiti u SIPA

ZENICA - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prenoćiće u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje Klix.ba.

Najčitanije