Zenica

U Zenici se dnevno koronom zarazi po 10 zdravstvenih radnika

ZENICA - Četvrtina ljekarskog kadra u zeničkoj kantonalnoj bolnici - zaražena je korona virusom. Situacija ne ide u pozitivnom pravcu. Od sredine prethodne sedmice, u prosjeku je dnevno po 10 novoboljelih među zdravstvenim kadrom. U bolnici ne postoji odjel u kom bar jedan radnik ne boluje od Covida 19.

Zeničkom književniku Emiru Sokoloviću nagrada u Italiji

RAGUZA - Poezija Emira Sokolovića, književnika iz Zenice, naći će se u antologiji koju upravo štampa organizator italijanskog književnog festivala "Città di Chiaramonte Gulfi", kulturna asocijacija "L'Arci Versi" iz Raguze na Siciliji.

NFS BiH pisao Kasumoviću: Reprezentacija neće igrati u Zenici do daljnjeg

Fudbalski BiH je uputio pismo gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću u kojem se čelnici Saveza žale na tretman na Bilinom Polju.

U nesreći kod Zenice stradao pješak

ZENICA – Žena pješak poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila večeras na magistralnom putu M-17 kod Zenice, na skretanju kod Dolače, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Zaraženo šest anesteziologa u zeničkoj bolnici

ZENICA - U Kantonalnoj bolnici Zenica virusom korona je zaraženo šest anesteziologa, zbog čega se rade samo hitni hirurški operativni zahvati, stoji u saopštenju na sajtu ove bolnice.

Grad blokirao račun rudnika u Zenici, upitne isplate rudarima

ZENICA - Grad Zenica blokirao je račun Rudnika mrkog uglja "Zenica" zbog duga po osnovu neisplaćene naknade za korištenje građevinskog zemljišta i kamata u ukupnom iznosu od 420.000 KM.

BiH spremna za Evrovolej

Zenica i Osijek od subote 22. avgusta do 30. avgusta domaćini su Evropskog juniorskog prvenstva za odbojkašice starosti do 19 godina.

Porodica Konjić iz Zenice uzgaja biljku 40 puta slađu od šećera

ZENICA - Edina Konjić iz Zenice i njena porodica imaju mali kućni obrt "Eko Etna" i proizvodi od voća i povrća, ljekovito i začinsko bilje dio su palete njihovih proizvoda.

Rasvijetljene obje pucnjave u Zenici, uhapšeno 11 osoba

SARAJEVO - Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kanton uspješno su rasvijetlili oba slučaja upotrebe vatrenog oružja koja su se dogodila tokom protekla dva dana na području Zenice, u kojima je jedna osoba smrtno stradalo, a dvije zadobile lakše povrede.

Sinoć nova pucnjava u Zenici

Sinoć oko 23 sata došlo je do pucnjave u naselju Babina rijeka u Zenici- potvrdila je Feni portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

Najčitanije