Zenica

Akcija "Kobra": Uhapšen Zeničanin zbog droge

ZENICA - U akciji "Kobra", zbog sumnje da je nabavljao i preprodavao narkotike na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su Zeničanina I.H. (30).

Dizajnerka iz BiH jednostavnim kreacijama stala na crtu trendovima

Pored toga što sam supruga i majka, željela sam posao, htjela sam da stvorim nešto. U meni se probudio neki revolt i sad sam tu gdje jesam. Napravila sam brend. Ovako svoju priču počinje Dobojka s trenutnom adresom u Zenici Maja Alibegović, dizajnerka koja stoji iza brenda "Naked Maja".

Suprugu dva dana tukao, molila ga da prestane i preminula

ZENICA - Ismeta Gigovića Kantonalni sud u Zenici prvostepeno je osudio na 12 i po godina zatvora jer je lani dva dana kontinuirano tukao i zlostavljao vanbračnu suprugu, koja je od povreda preminula.

Prekinut štrajk rudara rudnika Breza i Zenica

SARAJEVO – U Sarajevu je nakon šest sati pregovora potpisan sporazum između Sindikata radnika u rudnicima FBiH i Vlade FBiH odnosno Eelektroprivrede BiH, te bi plate u rudnicima Breza i Zenica trebale biti isplaćene do 17. februara.

Rudari ne odustaju od zahtjeva, u toku konsultacije

SARAJEVO - U Sarajevu je prekinut sastanak rudara rudnika Zenica i Breza, Sindikata, Elektroprivrede BiH, Vlade FBiH i Porezne uprave FBiH radi konsultacija, a rudari kažu da ne odustaju od svojih zahtjeva.

Rudari iz Zenice i Breze odložili lopate

SARAJEVO - Rudari rudnika mrkog uglja Zenica i Breza od petka su stupili u generalni štrajk, a za ponedjeljak je najavljen i sastanak predstavnika sindikata, Vlade FBiH i "Elektroprivrede BiH".

Rudari Zenice i Breze idu u štrajk i uz deblokadu računa

SARAJEVO - Porezna uprava Federacije BiH do srijede, 20. januara, odblokiraće račune rudnika mrkog uglja (RMU) Zenica i Breza.

U Zenici prijavljeno da je pronađeno još jedno tijelo

SARAJEVO - Dok policija traga za osumnjičenima za ubistvo Zeničanina R.O. (64) u ulici Nikole Tesle policija je dobila novi prijavu o pronalasku još jednog beživotnog tijela u istoj ulici, potvrđeno je za “Nezavisne”.

Ranjen muškarac u Zenici, policija traga za napadačem

ZENICA - Jedan muškarac ranjen je danas u pucnjavi u zeničkom naselju Donji Čajdraš, potvrđeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

U Zenici se dnevno koronom zarazi po 10 zdravstvenih radnika

ZENICA - Četvrtina ljekarskog kadra u zeničkoj kantonalnoj bolnici - zaražena je korona virusom. Situacija ne ide u pozitivnom pravcu. Od sredine prethodne sedmice, u prosjeku je dnevno po 10 novoboljelih među zdravstvenim kadrom. U bolnici ne postoji odjel u kom bar jedan radnik ne boluje od Covida 19.

Najčitanije