Zenica

Radnici Zenicatransa prekinuli štrajk glađu, blokada stanice ostaje

ZENICA - Radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika, koji su od nedjelje bili u štajku glađu, prekinuli su štrajk, ali na snazi ostaje blokada Autobuske stanice Zenica, potvrdio je predsjednik Sindikata tog preduzeća Huso Sarvan.

Pacijent u BiH preminuo od virusa H1N1

ZENICA - Sezona gripe u Zeničko-dobojskom kantonu trenutno je na ovosezonskom vrhuncu, a do sada je dokazano od te bolesti preminuo jedan, dok se za još jednog pacijenta sumnja da je preminuo od te sezonske bolesti, kazao je načelnik Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) Ednan Drljević.

Radnici "Zenicatransa" nastavljaju blokadu rada i štrajk glađu

SARAJEVO - Radnici preduzeća "Zenicatrans" nisu prekinuli blokadu Autobuske stanice uprkos odluci Opštinskog suda da je štrajk nezakonit.

Sud štrajk radnika Zenicatransa proglasio nezakonitim

ZENICA - Sutkinja Općinskog suda Zenica Aida Pezer-Alić, nakon što zbog nedolaska advokata Sindikata JKP Zenicatrans-prevoz putnika jutros nije moglo biti održano ročište na tom sudu, proglasila je nepravosnažnom presudom da je štrajk radnika tog preduzeća nezakonit.

Štrajkačima glađu priključilo se još šest radnika Zenicatransa

ZENICA - Dvanaest radnika JKP Zenicatrans - prevoz putnika u nedjelju su u 15 sati započeli novi, drugi štrajk glađu ovog mjeseca, a jutros si im se priključila još šestorica kolega, kazao je predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

U Zenici gorio autobus

ZENICA - Na autobusu, koji je bio parkiran u Ulici Nikole Tesle u Zenici, izbio je požar, ali je brzom intervencijom vatrogasaca spriječena veća šteta.

Radnici "Zenicatransa" ponovo počinju štrajk glađu

SARAJEVO - Grupa radnika "Zenicatransa - prevoz putnika" ponovo će danas početi štrajk glađu do ispunjavanja njihovog zahtjeva za stabilno poslovanje preduzeća i bolje uslove rada.

Identifikovana tijela trojice Zeničana

ZENICA - Dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona potvrdio je da su identifikovana sva tri tijela koja su juče i danas pronađena na tri različite lokacije u gradu Zenici.

U Zenici pronađeno treće tijelo u protekla 24 časa

ZENICA - Tri tijela pronađena su u protekla 24 časa na području Zenice.

U Zenici pronađno još jedno tijelo nepoznatog muškarca

ZENICA - Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas oko 13:20 sati zaprimili su dojavu od direktora firme ŽGP da je na njihovom lokalitetu uočeno tijelo.

Najčitanije