Zenicatrans

Ukinute mjere zabrane gradonačelniku Zenice

SARAJEVO - Kantonalni sud u Zenici ukinuo je mjere zabrane gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora preduzeća "Zenicatrans" Vahdetu Drini, koji su optuženi za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, oštećenje povjerilaca, prouzrokovanje stečaja i nesavjestan rad u službi.

Kasumoviću i Drini ukinut pritvor

​ZENICA - Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i predsjedniku Nadzornog odbora preduzeća "Zenicatrans - prevoz putnika" Vahdetu Drini, koji su uhapšeni u akciji Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH, ukinut je pritvor i izrečene mjere zabrane.

Odbijena žalba advokata: Kasumović ostaje u pritvoru

​Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, uhapšen zbog afere "Zenicatrans" ostaje u pritvoru mjesec dana, odlučio je to Kantonalni sud u Zenici nakon što su razmotrene žalbe odbrane koje su uložene na mjeru pritvora.

Određen pritvor Fuadu Kasumoviću

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, kao i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora "Zenicatransa", Vahdetu Drini.

Mediji: Kasumović se prenoćiti u SIPA

ZENICA - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prenoćiće u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje Klix.ba.

Radnici odblokirali Autobusku stanicu u Zenici

ZENICA - Autobuska stanica u Zenici, koju su radnici "Zenicatransa" blokirali 31. decembra prošle godine, danas je deblokirana.

Autobuska stanica Zenica blokirana već 30 dana

ZENICA – Navršilo se 30 dana kako su radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika blokirali Autobusku stanicu Zenica, a predsjednik Sindikata Huso Sarvan ističe da radnici nemaju namjeru deblokirati stanicu sve dok se ne riješi njihov status.

Radnici Zenicatransa prekinuli štrajk glađu, blokada stanice ostaje

ZENICA - Radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika, koji su od nedjelje bili u štajku glađu, prekinuli su štrajk, ali na snazi ostaje blokada Autobuske stanice Zenica, potvrdio je predsjednik Sindikata tog preduzeća Huso Sarvan.

Radnici "Zenicatransa" nastavljaju blokadu rada i štrajk glađu

SARAJEVO - Radnici preduzeća "Zenicatrans" nisu prekinuli blokadu Autobuske stanice uprkos odluci Opštinskog suda da je štrajk nezakonit.

Sud štrajk radnika Zenicatransa proglasio nezakonitim

ZENICA - Sutkinja Općinskog suda Zenica Aida Pezer-Alić, nakon što zbog nedolaska advokata Sindikata JKP Zenicatrans-prevoz putnika jutros nije moglo biti održano ročište na tom sudu, proglasila je nepravosnažnom presudom da je štrajk radnika tog preduzeća nezakonit.

Radnici "Zenicatransa" ponovo počinju štrajk glađu

SARAJEVO - Grupa radnika "Zenicatransa - prevoz putnika" ponovo će danas početi štrajk glađu do ispunjavanja njihovog zahtjeva za stabilno poslovanje preduzeća i bolje uslove rada.

Nije usvojen budžet Zenice za 2020. godinu, firma "Zenicatrans" bez pomoći

ZENICA - Nakon što je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović dva puta povukao prijedlog budžeta za 2020. godinu na 46. sjednici Gradskog vijeća Zenice, problem "Zenicatransa" nije riješen, a radnici će vrlo vjerovatno odmrznuti štrajk glađu i nastaviti sa blokadom autobuske stanice u Zenici.

"Zenicatrans" uspostavila javni prevoz, radnici i dalje štrajkuju

SARAJEVO - Radnici preduzeća "Zenicatrans - prevoz putnika" nastavili su blokadu autobuske stanice u tom gradu i štrajk glađu do ispunjavanja njihovog zahtjeva za stabilno poslovanje preduzeća i bolje uslove rada.

Komšić posjetio radnike Zenicatransa

ZENICA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio je jutros radnike JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", koji već treći dan štrajkaju glađu.

Radnici Zenicatransa nastavili štrajk glađu, jednom pozlilo

ZENICA - Dvadesetak radnika JKP Zenicatrans-prevoz putnika, koji su juče u holu Autobuske stanice Zenica započeli štrajk glađu, odlučili su da ne "radikalizuju" štrajk, te će i u narednom periodu konzumirati vodu, kazao je Hazrudin Bilić, predstavnik štrajkača glađu.

Najčitanije