Zgrada

Srušila se zgrada u Ukrajini, poginulo osmoro

KIJEV - Najmanje osam osoba, među kojima i dijete, poginulo je nakon što se srušila stambena zgrada na zapadu Ukrajine, saopštila je danas služba za vanredne situacije.

Srušio se dio zgrade u Ukrajini, jedna osoba poginula

KIJEV - Najmanje jedna osoba je poginula, a sedam povrijeđeno, nakon što se deo stambene zgrade srušio u Drogobiču na zapadu Ukrajine, saopštila je jutros ukrajinaska Državna služba za vanredne situacije.

"Radnici nepoznate firme ušli u zgradu parlamenta i mijenjali opremu"

SARAJEVO - Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Kenan Vehabović potvrdio je Srni da su za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora radnici nepoznate firme ušli u zgradu parlamenta bez saglasnosti Sekretarijata ove institucije i zamijenili opremu iz parlamentarnih sala, te ulazili i u druge prostorije.

Naredne godine izgradnja zgrade za socijalne kategorije u Novoj Topoli

GRADIŠKA - U mjesnoj zajednici Nova Topola, kod Gradiške, naredne godine planirana je izgradnja stambene zgrade, čiji je prioritet useljavanje socijalnih kategorija, a ukoliko ostane praznih stanova, u njih će se useliti mladi ljudi i mladi bračni parovi.

Evakuisana zgrada Jutarnjeg lista zbog prijetnji bombom

ZAGREB - Zgrada u Zagrebu u kojoj je, između ostalog, smještena redakcija Jutarnjeg lista, danas je evakuisana zbog dojave o bombi.

Skočila sa zgrade i poginula

Tridesetpetogodišnja žena poginula je danas popodne prilikom pada sa zgrade u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu.

Srušila se zgrada u Indiji, zatrpano 40 ljudi

MUMBAJ - Četvorospratna zgrada srušila se danas u indijskom gradu Mumbaj, a u ruševinama je zatrpano oko 40 ljudi, javila je lokalna agencija ANI.

Stanari u banjalučkoj zgradi sami sanirali fasadu, u planu i gradnja lifta

BANJALUKA - U planu stanara zgrade u Ulici Rajka Bosnića na broju 15 u naselju Starčevica, nakon što su svojim sredstvima sanirali fasadu zgrade i odradili akciju čišćenja dvorišta, jeste i gradnja lifta.

Doboju treba jedan objekat za sve gradske službe

DOBOJ - Rok trajanja objekta nekadašnjeg sjedišta sreza, a sada Gradske uprave Doboj je istekao, pa je lokalna vlast odlučila da nakon konsultacija sa stručnjacima na istoj lokaciji izgradi potpuno novo zdanje.

Zidaju zgrade bez nadzora, kontrola tek kad se sve završi

BANJALUKA - Građevinski dnevnici nisu ažurni, nadzor nad građenjem se često ne vrši, a i kada se vrši, angažuju se lica koja ne ispunjavaju zakonske uslove, navode u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, koje zahtijeva od Inspektorata RS veće angažovanje u kontroli građevinskog sektora.

Najčitanije